Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant

29 september 2018 t/m 13 januari 2019

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen, Uitgelicht

Fabeltjesland: een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant.

In de tentoonstelling zijn meer dan 40 originele echte poppen te zien uit de televisieserie. Een nostalgisch wederzien voor fans. De ontstaansgeschiedenis en maatschappelijke kant van de Fabeltjeskrant worden verteld aan de hand van historische verhalen van een club Rotterdamse vrienden in oorlogstijd. De tentoonstelling is ook voor kinderen intrigerend en uitdagend. Naast het maken van een korte stop-motion Fabeltjes-scène, kunnen bezoekers wandelen door het Dierenbos.

In de stad van oorsprong

Dat de serie haar oorsprong kent in Rotterdam is maar weinigen bekend. Leen Valkenier, de schrijver van de Fabeltjeskrant, groeide op in tuindorp Vreewijk en baseerde veel van de karakters uit de serie op zijn buurtgenoten en vrienden. Onder andere Juffrouw Ooievaar, Mijnheer de Uil, de gebroeders Bever en Truus de Mier waren ras-Rotterdammers. De tweede is nog in leven, in de persoon van Jan Straaijer. Ook hun verhaal wordt verteld in de tentoonstelling.

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is een co-productie van Bureau Vermaeck, Theo Braams Projecten en ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 18:00
Zondag 10:00 - 18:00

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€14, 50 t/m 3 jr gratis / 4 t/m 12 jr € 9,50 / online bestellen levert € 1,00 euro korting per ticket op

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie