Plaswijckpark

Kom op Vari Expeditie! Speciaal voor gezinnen of families kun je nu oog in oog komen te staan met deze grappige halfapen. Als eerste ga je met onze dierverzorger het voer bereiden in onze dierkeuken. Hierna ga je op expeditie naar het apeneiland en mag je de vari’s voeren, aaien en natuurlijk mag een mooie foto niet ontbreken. (Tip, vergeet je camera niet!)

Plaswijckpark
Plaswijckpark is al ruim 90 jaar een kleinschalig recreatieoord gelegen aan de Bergse Achterplas in Hillegersberg-Schiebroek, aan de noordrand van Rotterdam. In de jaren dertig van de vorige eeuw stond het park bekend als het aards paradijs . Tegenwoordig bestaat het park uit een Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck.

In de Speelwijck bevinden zich onder andere een Havenspeeltuin, Apenspeeltuin en Verkeerstuin. Bij slecht weer is er Het Huis in de Heuvel, een groot speelhuis waar kinderen trampoline kunnen springen op bedden in de slaapkamer, badschuim kunnen spuiten in de badkamer en kunnen klauteren en klimmen door geheime tunnels en gangen. In de Dierenwijck wonen dieren uit de hele wereld, waaronder apen, uilen, lynxen en geiten. De Wandelwijck biedt diverse plekken om uit te rusten, zoals de Engelse Tuin en de Picknickweide.

Speelbeek
De speelbeek heeft een spannend avonturenpad voor de echte durfals en leuke speelobjecten voor de kleinere binken.

Plaswijckpark heeft ook een restaurant met terras, waar drankjes en (gezonde) snacks worden geserveerd. Voor groepen boven 20 personen gelden kortingen of zijn er speciale arrangementen. Plaswijckpark is bereikbaar met tramlijn 25 vanaf Rotterdam Centraal, in circa 20 minuten. Auto s kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij de ingang.

Adres & Contact

info@plaswijckpark.nl

Telefoon: 010 418 1836

Openings­tijden

 • Maandag

  10:00 - 17:00

 • Dinsdag

  10:00 - 17:00

 • Woensdag

  10:00 - 17:00

 • Donderdag

  10:00 - 17:00

 • Vrijdag

  10:00 - 17:00

 • Zaterdag

  10:00 - 17:00

 • Zondag

  10:00 - 17:00

Meer attracties

L'Homme Qui Marche

De man die loopt is een topstuk uit het begin van de moderne beeldende kunst. In de twintigste eeuw was het beeld een voorbeeld voor veel moderne kunstenaars. Mede door die waardering en de invloed die het beeld had op latere kunstenaars, is het beeld een ijkpunt in de ontwikkeling van de beeldhouwkunst. Ontworpen door: Auguste Rodin (1905)
Attractie Openbare kunst
Klik Hier

De Tenders Rotterdam

Ooit vervoerden de bootjes van De Tenders passagiers van het ss Rotterdam naar de Rotterdamse kade. Tegenwoordig kunnen de schepen ingezet worden voor een Stadscruise of voor groepsvervoer, vanaf iedere gewenste opstapplaats.
Attractie City Tours Haven Rondvaart Rondvaarten & Haven Tours op het water Veerpont Verhuur Verhuurbedrijf overige Vervoer
Klik Hier

De Majesteit

Sinds het in 1926 in de vaart kwam, behoort De Majesteit tot de grootste en meest luxueuze raderstoomboten van Europa. Na jarenlang als cruiseschip het continent te hebben doorkruist, is dit koninklijke stoomschip in 1999 gerestaureerd. De boot is meer dan 80 meter lang en 16 meter breed en biedt ruimte aan maximaal 600 gasten. Het interieur van de salons ademt, met haar sierlijke hout- en glaswerken, één en al nostalgie. Raderstoomboot De Majesteit kan gehuurd worden voor diverse evenementen, waaronder bedrijfsuitjes en dinnershows. Men kan het gehele schip huren of n van de 5 salons...
Attractie Culinair Dinnershow Rondvaart Rondvaarten & Haven Verhuur
Klik Hier

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card