Plaswijckpark

Attractie, Voor kinderen

Plaswijckpark
Plaswijckpark is al ruim 95 jaar een kleinschalig recreatieoord gelegen aan de Bergse Achterplas in Hillegersberg-Schiebroek, aan de noordrand van Rotterdam. In de jaren dertig van de vorige eeuw stond het park bekend als het aards paradijs. Tegenwoordig bestaat het park uit een Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Sinds april 2018 is er ook een nieuwe attractie: de Vlottenvaart.

In de Speelwijck bevinden zich onder andere een Havenspeeltuin, Apenspeeltuin en Verkeerstuin. Bij slecht weer is er Het Huis in de Heuvel, een groot speelhuis waar kinderen trampoline kunnen springen op bedden in de slaapkamer, badschuim kunnen spuiten in de badkamer en kunnen klauteren en klimmen door geheime tunnels en gangen.
In de Dierenwijck wonen dieren uit de hele wereld, waaronder apen, uilen, lynxen en geiten. De Wandelwijck biedt diverse plekken om uit te rusten, zoals de Engelse Tuin en de Picknickweide.

Speelbeek
De speelbeek heeft een spannend avonturenpad voor de echte durfals en leuke speelobjecten voor de kleinere binken.

Restaurants
Plaswijckpark heeft ook een restaurant met terras, waar drankjes en (gezonde) snacks worden geserveerd.
Op woensdag, in het weekend en tijdens schoolvakanties kan je in het Pannenkoek Theater terecht voor pannenkoeken en een theatervoorstelling.

Praktisch
Voor groepen boven 20 personen gelden kortingen of zijn er speciale arrangementen.
Plaswijckpark is bereikbaar met tramlijn 25 vanaf Rotterdam Centraal, in circa 20 minuten. Autos kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij de ingang. Sinds 2018 is het park rookvrij. Voor rokers zijn vier speciale rooklocaties.

Op Eerste en Tweede Paasdag is de Paashaas weer in Plaswijckpark. Om 12.00 uur wordt het startsein gegeven door de Paashaas en Winnie de Reporter, en zal het zoeken naar alle paaseieren losbarsten.

De gevonden plastic eieren kunnen bij onze paasmedewerkers worden ingewisseld voor 3 overheerlijke chocolade eieren om mee naar huis te nemen (of direct op te peuzelen). Ook kan er weer gezocht worden naar 3 gouden eieren.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00

Prijsoverzicht

€8,- Senioren
€12,- Volwassenen
€12,- Kinderen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie