Delfshaven
Iris van den Broek

Delfshaven

Rotterdam Delfshaven is een smeltkroes van culturen met een rijke geschiedenis. Een pittoresk middeleeuws haventje wordt omringd door levendige winkelstraten, toonaangevende architectuur en creatieve broedplaatsen. Je ervaart de dynamiek van het water, de schepen en de bruggen, je ontdekt charmante wijkparkjes, gezellige terrassen en bizarre kunst… en je ontmoet 76.000 bewoners van 170 nationaliteiten.

Veelzijdig en levendig

In Delfshaven is elke dag anders. Het is een levendig en veelzijdig stadsdeel. Het gebied Delfshaven bestaat uit 10 wijken: Bospolder, Delfshaven, Middelland, Nieuw-Mathenesse, Nieuwe Westen, Oud-Mathenesse, Schiemond, Spangen, Tussendijken en Het Witte Dorp.

Een van de meest bejubelde straten van Delfshaven is de Nieuwe Binnenweg. Een lang lint van designwinkeltjes, biologische bakkers, ouderwetse barbiers en fancy koffiebarren leidt je van het centrum diep Rotterdam West in, een gebied dat bekend staat om zijn prettige balans tussen volks en superhip. Duik ook de zijstraatjes in om leuke ontdekkingen te doen. Zoals filmhuis KINO in de Gouvernestraat of conceptstore MAAK aan de Mathenesserweg.

Plattegrond Delfshaven

Plattegrond Delfshaven

Met de Rotterdam Delfshaven OFFICIAL CITY MAP heb je alle informatie, die je nodig hebt om het gebied Delfshaven te verkennen, handig bij elkaar. Verdiep je in de verschillende thema's van het levendige stadsdeel en maak kennis met alle highlights van het pittorekse Historisch Delfshaven. Haal je gedrukte CITY MAP gratis bij de locaties van Rotterdam Tourist Information of in het gebied bij o.a. ontmoetingsplek Lil' Delfshaven.
Bekijk de online versie

Havengebouwen en creatieve ondernemingen in M4H

Met de ontwikkeling van het Merwe-Vierhavengebied (M4H) tot creatieve proeftuin, wordt Delfshaven nóg meer place to be. Jarenlang trof je in dit rauwe stuk stad voornamelijk industrie. Maar daar waar vroeger de fruit- en sapbedrijven zaten, krijgen nu creatieve geesten de ruimte. Na kunstenaar Joep van Lieshout (met zijn Brutus) vestigde ook ontwerper Daan Roosegaarde hier zijn ‘droomfabriek’. Doen: bezoek de Floating Farm, een drijvende stal waar koeien relaxed liggen te herkauwen, maak een wandeling over het Dakpark, een prachtig aangelegde groenstrook met uitzicht over de haven en sluit de dag af met een borrel bij creatieve vrijstaat Weelde of de grootste brouwerij van Rotterdam: Stadshaven Brouwerij.

 

HIGHLIGHTS DELFSHAVEN

10 x must sees en bezienswaardigheden in Delfshaven

Routes en rondleidingen

Wil je Delfshaven op eigen houtje beter leren kennen? Kies dan voor de fietsroute ‘Ontdek West op zijn best’ uit de brochure Ontdek Rotterdam. Deze fietsroute van 14 kilometer voert je vanaf het hart van de stad, steeds dieper Rotterdam West in. De brochure is te koop (€ 3,-) bij de locaties van Rotterdam Tourist Information en bevat nog een andere fietsroute en twee wandelroutes. Loop je liever en kies je voor digitaal? Pak dan je telefoon en download de gratis App van Rotterdam Routes. Met de Delfshavenroute dwaal door de straten van Delfshaven aan de hand van tips van buurtbewoner, historicus en stadsgids Ferrie Weeda.

Onder begeleiding Delfshaven ontdekken kan natuurlijk ook. Boek een georganiseerde privétour (Wilde Westen Fietstour) bij Inside Rotterdam en maak – zonder je druk te hoeven maken over de route – kennis met de creativiteit, innovatie en ondernemerschap in dit relatief onbekende deel van de stad.

2000-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_15-8-2020_full8W2A9876 2000-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_15-8-2020_full8W2A9876
Uitzicht vanaf het Dakpark op M4H en de Lee Towers