Van Nelle Fabriek

Architectuur, Must sees, Toparchitectuur


De voormalige Van Nelle Fabriek geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland en werd als zodanig in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed verklaard. De fabriek, ontworpen door Brinkman & van der Vlugt, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen en gebouwd tussen 1927 en 1930. In het ingenieuze gebouw moesten alle faciliteiten voor werknemers voorhanden zijn en het gebouw moest volledig boven de grond staan om licht, lucht en ruimte te creëren.

Congressen, vergaderingen en evenementen in Van Nelle
Tot ver in de jaren negentig werd er in De Van Nelle fabriek nog tabak gemaakt. In 2000 is het complex gerenoveerd en opnieuw ingericht. Sindsdien biedt het onderdak aan uiteenlopende bedrijven op het gebied van media en design en kunnen er 12 ruimtes worden gebruikt voor vergaderingen, congressen en evenementen tot maximaal 7.000 personen.

Bezoekerscentrum De Van Nelle Fabriek
De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het bezoekerscentrum. Het is inmiddels geopend voor publiek. Bezoekers krijgen er meer informatie over de historie en de huidige situatie van het unieke monument.

Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden
De Van Nelle Fabriek is bereikbaar met bus 38 vanaf Rotterdam Centraal. Auto’s kunnen parkeren op een van de parkeerterreinen net buiten het terrein, tegenover de hoofdingang.

J.A. Brinkman and
L.C. van der Vlugt / 1925 – 1931

Op dit moment in Van Nelle Fabriek

t/m 24 december 2018
Swan Market Rotterdam - kersteditie

Swan Market Rotterdam - kersteditie

Shop jouw cadeautjes en must-haves op het gebied van: kleding, design, kunst, sieraden, speelgoed, gadgets, vintage, interieur items en meer. Krijg je trek van het winkelen? Er zijn meer dan 20 standjes met eten en drinken.

Grootstedelijk evenement, Highlights, Hoogtepunt
t/m 11 februari 2019
Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam is de spil van de Art Rotterdam Week en viert deze editie haar 20-jarig bestaan. Voor deze jubileumeditie heeft de beurs haar gevarieerde model gericht op jonge kunst aangescherpt en plaatst ze de samenwerking centraal

Art Rotterdam Week, Cultureel festival, Highlights

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie