Van Nelle Fabriek

Architectuur

De voormalige Van Nelle Fabriek geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland en werd als zodanig in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed verklaard. 

De fabriek, ontworpen door Brinkman & van der Vlugt*, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen en gebouwd tussen 1927 en 1930. 

In het ingenieuze gebouw moesten alle faciliteiten voor werknemers voorhanden zijn en het gebouw moest volledig boven de grond staan om licht, lucht en ruimte te creëren.

Congressen, vergaderingen en evenementen in Van Nelle

Tot ver in de jaren negentig werd er in De Van Nelle fabriek nog tabak gemaakt. In 2000 is het complex gerenoveerd en opnieuw ingericht. Sindsdien biedt het onderdak aan uiteenlopende bedrijven op het gebied van media en design en kunnen er 12 ruimtes worden gebruikt voor vergaderingen, congressen en evenementen tot maximaal 7.000 personen.

Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden

De Van Nelle Fabriek is bereikbaar met bus 38 vanaf Rotterdam Centraal. Auto’s kunnen parkeren op een van de parkeerterreinen net buiten het terrein, tegenover de hoofdingang.

Bekijk ook de VR Tour van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

*J.A. Brinkman and L.C. van der Vlugt / 1925 – 1931

Op dit moment in Van Nelle Fabriek

t/m 4 februari 2024
Art Rotterdam 2024

Art Rotterdam 2024

In de iconische, Rotterdamse Van Nelle Fabriek tonen ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries werk van aankomende en gevestigde kunstenaars.

Beurs, Tentoonstelling