Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Historisch Delfshaven
Iris van den Broek

Historisch Delfshaven

Deze pittoreske jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan hebben. Het heeft een markante geschiedenis als de plek vanwaar de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken én als geboorteplaats van Piet Hein.

Vroeger verdiende men in Delfshaven de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. Nu vind je in de historische grachtenpandjes gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé’s, bierbrouwers, no-nonsens-eethuisjes en het Dutch Pinball Museum. Historisch Delfshaven heeft zijn authentieke looks altijd weten te behouden, met de ouderwetse korenmolen De Destilleerketel als belangrijk herkenningspunt.

Delfshaven400

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Delfshaven naar Amerika vertrokken. Deze belangrijke historische gebeurtenis staat centraal tijdens Delfshaven400, een inclusief wijkevenement dat stil staat, belicht en reflecteert. Door de coronacrisis kan Delfshaven400 dit jaar helaas niet doorgaan, althans, niet in de vorm zoals bedacht. Niettemin zal een aantal activiteiten zoals De Palmentuin en TimeTransit – in aangepaste vorm – doorgang vinden. Het originele evenement schuift een jaartje door, naar 2021.

De Palmentuin

De Palmentuin

Geïnspireerd door bekende pop-​up concepten uit wereldsteden als Berlijn, Barcelona, London en New York daagt De PALMENTUIN je uit om deze zomer op een tropisch avontuur te gaan en te genieten van dit stukje paradijs. De PALMENTUIN is geopend van van vrijdagmiddag tot en met zondagavond en onderdeel van Delfshaven400.

Ga op avontuur!
Katendrecht

Katendrecht

Vroeger had deze buurt vertier voor zeebonken en meisjes van lichte zede...
Rotterdam Noord

Rotterdam Noord

ZOHO & Zwaanshals
Laurenskwartier

Laurenskwartier

MAHO & Hoogkwartier