COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Rotterdam Noord
Adriënne Wildeman

Rotterdam Noord

Volksbuurt werd designwalhalla. Dat is heel in ‘t kort het verhaal van het Oude Noorden. De transformatie die deze wijk de afgelopen tien jaar doorgemaakt heeft, is verbluffend. Vooroorlogse pandjes werden opgeknapt en historische gevels hersteld.

Shoarmazaken en sexshops maakten plaats voor winkels met vintage meubels, galeries en lunchrooms. Wie een rondje Zaagmolenkade, Zaagmolendrift, Zwaanshals en Noordplein doet, komt ze vanzelf tegen. Laat je bijvoorbeeld culinair verwennen bij Zino Urban Bistro, Lof der Zoetheid of restaurant Fermin. Ook voor de gezellige borrel of lekker streetfood is deze buurt een hotspot met Brouwerij Noordt en het pop-up ContainerTerras van Containerbar Noord. En sla het Brancoplein niet over, om het dorpsgevoel in de stad te ervaren. Daar zit op een hoek Tosca, een schattig buurtrestaurant met heerlijke mediterrane gerechten op het menu en een straat verder het dorpse restaurant Mevrouw Meijer.

12x Pop-up terrassen in Rotterdam

12x Pop-up terrassen in Rotterdam

Deze zomer staat Rotterdam bol van de pop-up restaurants en terrassen. Natuurlijk met bekende locaties zoals A La Plancha op het Noordereiland en de Viskantine aan de Coolhaven, maar ook met aangepaste of nieuwe initiatieven zoals het ContainerTerras van Containerbar Noord op het Noordplein en Dudok aan de Maas in de Cruise Terminal op de Kop van Zuid. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. (foto ContainerTerras, Mark Bolk)

Ontdek ze allemaal

Design, jazz en het beste eten van de stad in ZoHo

Maar er is meer. Grenzend aan het Oude Noorden ligt het Zomerhofkwartier (ZoHo), een plek waar een wijk waar creativiteit door de straten, mensen en gebouwen stroomt. Hier vind je de Hofbogen, onder voormalig station Hofplein, waar zich tientallen creatieve ondernemers gevestigd hebben. Drink een eersteklas koffie bij Man Met Bril Koffie en snuffel wat rond bij de designwinkeltjes, om je tegen de avond in het uitgaansleven te storten. Restaurant de Jong en FG Food Labs staan te boek als twee van de beste restaurants van de stad, en jazzclub BIRD staat garant voor fijne concerten. Ook kun je het dak van voormalig Station Hofplein op, dat is ontwikkeld als stadspark en evenemententerrein.

Food en (vintage) design in een oude volksbuurt

Bite & Borrel in Noord

Wil je het Zwaanhals en ZoHo beter lekker kennen? Ga van mee op de Bite & Borrel in Noord Tour van Bike & Bite. Tijdens deze wandeltour krijg je een mooie introductie aan dit stukje Rotterdam, gecombineerd met een bite op een dakakker en een borrel op een bijzondere plek. Op deze manier leer je Noord op een andere manier kennen en kom je op plekken kennen die minder bekend, maar zeker niet minder leuk zijn.

Andere wijken in Rotterdam

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven

Deze pittoreske jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die h...
Kop van Zuid

Kop van Zuid

De Wilhelminapier op de Kop van Zuid is een walhalla voor architectuurl...
Katendrecht

Katendrecht

Vroeger had deze buurt vertier voor zeebonken en meisjes van lichte zede...