Rotterdam Noord
Iris van den Broek

Rotterdam Noord

Hoewel de punt van de stationshal van Rotterdam Centraal op het Centrum gericht is, is het Stadsdeel Rotterdam Noord net zo veelzijdig, verrassend en zeker het ontdekken waard. In dit gebied vind je Diergaarde Blijdorp, maar Noord staat ook bekend om zijn goede restaurants, vintage design en kunst.

Verrassend en inspirerend

In Rotterdam Noord ontmoet je meer dan 50.000 inwoners. Noord is een aantrekkelijk stadsdeel en bestaat uit 6 wijken: Agniesebuurt, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier, Oude Noorden en de Provenierswijk.

Een van de bekendere winkelstraten is het Zwaanhals. Shoarmazaken en sexshops maakten hier plaats voor winkels met vintage meubels, galeries en lunchrooms. Wie een rondje Zwaamhals, Zaagmolenkade, Zaagmolendrift, Zwaanshals en Noordplein doet, komt ze vanzelf tegen. Laat je bijvoorbeeld culinair verwennen bij Zino Urban Bistro, Lof der Zoetheid of restaurant Fermin. Ook voor de gezellige borrel of lekker streetfood is deze buurt een hotspot met Brouwerij Noordt en het pop-up ContainerTerras van Containerbar Noord.

En sla het Brancoplein niet over, om het dorpsgevoel in de stad te ervaren. Daar zit op een hoek Tosca, een schattig buurtrestaurant met heerlijke mediterrane gerechten op het menu en een straat verder het dorpse restaurant Mevrouw Meijer.

Design, jazz en het beste eten van de stad in ZoHo

Maar er is meer. In de wijk Agniesebuurt ligt het Zomerhofkwartier (ZoHo), een plek waar een wijk waar creativiteit door de straten, mensen en gebouwen stroomt. Hier vind je de Hofbogen, onder voormalig station Hofplein, waar zich tientallen creatieve ondernemers gevestigd hebben. Drink een eersteklas koffie bij Man Met Bril Koffie en snuffel wat rond bij de designwinkeltjes, om je tegen de avond in het uitgaansleven te storten. Restaurant de Jong en FG Food Labs staan te boek als twee van de beste restaurants van de stad, en jazzclub BIRD staat garant voor fijne concerten. Ook kun je het dak van voormalig Station Hofplein op, dat is ontwikkeld als stadspark en evenemententerrein.

HIGHLIGHTS NOORD

8 x must sees en bezienswaardigheden in Noord

Andere wijken in Rotterdam

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven

Deze pittoreske jachthaven is een van de weinige stukjes oude stad die h...
Kop van Zuid

Kop van Zuid

De Wilhelminapier op de Kop van Zuid is een walhalla voor architectuurl...
Katendrecht

Katendrecht

Vroeger had deze buurt vertier voor zeebonken en meisjes van lichte zede...
Mannen en vrouwen picknicken tussen wilde begroeing Mannen en vrouwen picknicken tussen wilde begroeing
Picknick op Luchtpark Hofbogen bij de Luchtsingel