Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Rotterdam Noord

Rotterdam Noord

Food en (vintage) design in een oude volksbuurt.

Compleet veranderd

Volksbuurt werd designwalhalla. Dat is heel in ‘t kort het verhaal van het Oude Noorden. De transformatie die deze wijk de afgelopen tien jaar doorgemaakt heeft, is verbluffend. Vooroorlogse pandjes werden opgeknapt en historische gevels hersteld. Shoarmazaken en sexshops maakten plaats voor winkels met vintage meubels, galeries en lunchrooms. Wie een rondje Zaagmolenkade, Zaagmolendrift, Zwaanshals en Noordplein doet, komt ze vanzelf tegen. Sla het Brancoplein niet over, om het dorpsgevoel in de stad te ervaren. Daar zit op een hoek Tosca, een schattig buurtrestaurant met heerlijke mediterrane gerechten op het menu.

Genieten van design, jazz en het beste eten van de stad

Maar er is meer. Grenzend aan het Oude Noorden liggen de Hofbogen, onder voormalig station Hofplein, waar zich tientallen creatieve ondernemers gevestigd hebben. Drink een eersteklas koffie bij Lokaal en snuffel wat rond bij de designwinkeltjes, om je tegen de avond in het uitgaansleven te storten. Restaurant de Jong en FG Food Labs staan te boek als twee van de beste restaurants van de stad, en jazzclub BIRD staat garant voor fijne concerten. Nog even en je kunt ook het dak van voormalig Station Hofplein op, dat wordt ontwikkeld als stadspark en evenemententerrein.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie