Groene daken & waterpleinen

Park/Tuin

Rotterdam is een waterstad. Hoe er hier met de klimaatverandering om wordt gegaan is zo interessant dat bezoekers uit alle delen van de wereld de waterpleinen en groene daken bezoeken.

Groothandelsgebouw

Het grootste groene dak van de stad ligt bovenop het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station. Het terras is omgeven door metersbrede stroken bloeiende vetplanten. Vetplanten isoleren goed en kunnen per kwadraatmeter 12 liter regenwater opvangen. Met zijn pergola’s, bankjes en bloemperken is het dak een fijne plek en voelt haast als een wandeling in het park.

Dakakker

De Dakakker is de grootste dakboerderij van Europa bovenop het Schieblok. Er wordt niet alleen groenten, fruit en kruiden gekweekt, er is ook een restaurantje waar je de oogst direct kunt proeven. Elke dag kun je ontbijten, lunchen & genieten van de tuin bij Teds Place

Van Benthemplein

Als het giet wordt er hier zo’n 1,7 miljoen liter water opgevangen. Het plein verandert dan in een gutsende wateroase met riviertjes en een meer. Dat water hoeft daardoor niet meer naar het riool, dat dus minder snel zal overstromen. Bij droog weer zijn er mooie plekken om te zitten en je kunt er basketballen en skaten.

Noordsingel

Rotterdam heeft geen grachten, maar singels. Die lopen in cirkels rondom de stad en dateren uit het midden van de 19de eeuw. Het zijn weelderig aangelegde waterpartijen met oude bomen, aantrekkelijke zitplekken en mooie historische gebouwen. Rondom de Noordsingel bruist de stadsnatuur met zwanen en eenden, grote karpers en zelfs waterschildpadden.

Share

Adres & Contact