Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin en funk, hiphop, afrobeat, en elektronica vormen daarom het uitgangspunt van de muziek-programmering, aangevuld met andere, aan jazz gelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

De jazzkeuken van BIRD is een weerspiegeling van de stad Rotterdam: ongepolijst, eerlijk en een kruispunt van stijlen en culturen. In de houtoven worden er authentieke pizza’s bereid, waarnaast er ook nog verschillende specials zijn. Een leuke optie is het verrassingsmenu van de Chef’s Table: een selectie van verschillende kleine gerechten om te delen.

Stadstuin en cocktailbar

Daarnaast heeft BIRD ook een buitenterras, Garden of BIRD genaamd. Dit is een stadstuin en cocktailbar. Hier kun je veel muzikale verrassingen verwachten. Garden of BIRD is dit jaar geopend tot 15 oktober.

VR Tour

Bezichtig deze locatie alvast door middel van een Virtual Reality Tour. Klik hier voor de tour.

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 17:30 - 01:00
Woensdag 17:30 - 01:00
Donderdag 17:30 - 01:00
Vrijdag 17:30 - 04:00
Zaterdag 17:30 - 04:00
Zondag Gesloten

Op dit moment in BIRD

t/m 18 maart 2023
Lovumba

Lovumba

Dans met een heerlijke cocktail op de meest swingende Salsa, Reggaeton, Merengue, Bachata en andere zwoele Caribbean tunes!

Dance
t/m 31 maart 2023
Mansur Brown

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht vindt tussen virtuoze precisie en behendige uitingen van emotie.

Lichte muziek
t/m 7 april 2023
Jack Parrow

Jack Parrow

Afrikaanse rapper Jack Parow brengt je een flinke dosis energie op het podium, lyrics om keihard mee te zingen en catchy beats waar je niet bij stil kunt staan!

Muziek overig, Varia