Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin en funk, hiphop, afrobeat, en elektronica vormen daarom het uitgangspunt van de muziek-programmering, aangevuld met andere, aan jazz gelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

De jazzkeuken van BIRD is een weerspiegeling van de stad Rotterdam: ongepolijst, eerlijk en een kruispunt van stijlen en culturen. In de houtoven worden er authentieke pizza’s bereid, waarnaast er ook nog verschillende specials zijn. Een leuke optie is het verrassingsmenu van de Chef’s Table: een selectie van verschillende kleine gerechten om te delen.

Stadstuin en cocktailbar

Daarnaast heeft BIRD ook een buitenterras, Garden of BIRD genaamd. Dit is een stadstuin en cocktailbar. Hier kun je veel muzikale verrassingen verwachten. Garden of BIRD is dit jaar geopend tot 15 oktober.

VR Tour

Bezichtig deze locatie alvast door middel van een Virtual Reality Tour. Klik hier voor de tour.

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 17:30 - 01:00
Woensdag 17:30 - 01:00
Donderdag 17:30 - 01:00
Vrijdag 17:30 - 04:00
Zaterdag 17:30 - 04:00
Zondag Gesloten

Op dit moment in BIRD

t/m 17 oktober 2023
Jaron Marshall

Jaron Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: beginnend als 11-jarig kind, piano spelend in kerken in Lousiana, inmiddels al voor duizenden op internationale festivals gespeeld. Ondertussen heeft de producer, beatmaker en keyboardist al getourd met de grammy genomineerde band Black Pumas.

Muziek overig
t/m 17 november 2023
Emmy Eve

Emmy Eve

Emmy Eve, de belichaming van Rotterdamse verhalende popmuziek, staat op het podium van BIRD. Deze getalenteerde songwriter charmeert met haar oprechte, romantische flair en een vleugje zelfspot.

Muziek overig