Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam

Het 65ste Eurovisie Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021 in Rotterdam Ahoy. Het is op de NPO te volgen, maar in de stad is ook genoeg te doen in het teken van het ESF! Hieronder de tofste dingen om te beleven in de stad voor jou op een rijtje.

Jeangu Macrooy street art

Jeangu Macrooy street art

Beeldend kunstenaar Tymon de Laat heeft Jeangu Macrooy vereeuwigd op een enorme muur bij Ahoy. De muurschildering, genaamd ‘Birth of a New Age’, maakt deel uit van een groter straatkunstproject genaamd #UpStreet. Dat is nog niet alles, want het UP Street Rotterdam-project is tweeledig. Op de parkeerplaats naast Rotterdam Ahoy zullen kunstenaars uit zes deelnemende landen gezamenlijk werken aan een installatie bestaand uit grote zeecontainers. Zes kunstenaars uit de vijf grootste deelnemende landen en het gastland, krijgen carte blanche om daarop aan het werk te gaan met het thema 'The Embrace', waarmee zij de stad Rotterdam haar gastvrijheid laten uitstralen.

Check de video!
ABBA Stoplicht

ABBA Stoplicht

De straat oversteken was nog nooit zo leuk.
The Splash

The Splash

Interactief zwembad op Zuid
Mega 3D-Geprinte Eurovisie Trofee

Mega 3D-Geprinte Eurovisie Trofee

Een prijs van afval
Eurovision Village

Eurovision Village

De 3D-wereld van het Eurovisie Songfestival
Afri Opens Up!

Afri Opens Up!

Kunst en ESF op Zuid!

Open up to Rotterdam!

MAASVLAKTE, THE NETHERLANDS - JULY 1, 2019: MORTEN MAERSK inboun MAASVLAKTE, THE NETHERLANDS - JULY 1, 2019: MORTEN MAERSK inboun