COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Eurovisie Songfestival 2021 ook in Rotterdam
Foto: NPO/AVROTROS/NOS

Eurovisie Songfestival 2021 ook in Rotterdam

Het 65ste Eurovisie Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021 plaats in Rotterdam Ahoy. NPO, NOS en AVROTROS organiseren het samen met de gemeente Rotterdam en de European Broadcasting Union (EBU). De 65ste editie zou eigenlijk in 2020 zijn, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Voor volgend jaar zijn er verschillende scenario’s.

Europe Shine a Light

Dat Rotterdam gaststad blijft werd bekend gemaakt bij Eurovision: Europe Shine a Light, het alternatief voor het Songfestival dit jaar, dat zaterdag 16 mei in ruim 40 landen live werd uitgezonden.

Uitstel vanwege Corona

Nadat de 2020-editie gecanceld moest worden, wordt het volgend jaar hoe dan ook een historische editie in Rotterdam. Dit is in Rotterdam Ahoy bekend gemaakt tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 door Saïd Kasmi (wethouder gaststad Rotterdam) en Gerard Timmer (directeur NOS, namens host broadcaster NPO/NOS/AVROTROS). Het Eurovisie Songfestival 2021 vindt op 18, 20 en 22 mei 2021 plaats in Rotterdam Ahoy.

Verschillende scenario’s

De organisatoren zijn zich ervan bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn op evenementen. Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. De Nederlandse organisatie van het festival zal de komende periode concreet invulling aan vier basisscenario’s. In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt bepaald hoe het 65ste Eurovisie Songfestival in Rotterdam er precies uit zal zien. Volgens de organisatie is en blijft het de ambitie om een Eurovisie Songfestival te organiseren waar zoveel mogelijk bezoekers en deelnemers bij kunnen zijn. Nadat de 2020-editie gecanceld moest worden, wordt het volgend jaar hoe dan ook een historische editie in Rotterdam.

De Nederlandse organisatie van het 65ste Eurovisie Songfestival houdt de komende maanden de reeds gemaakte plannen voor de shows opnieuw tegen het licht. Het thema ‘Open Up’ en het podium worden meegenomen. En ook de vier presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager zijn volgend jaar weer van de partij. Over de verdere invulling van de shows wordt in een later stadium meer bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op de vier basisscenario’s op www.openuptorotterdam.eu.

Veelgestelde vragen

Meer details over het Eurovisie Songfestival 2021 worden begin 2021 vrijgegeven. Voor vragen kun je terecht op Songfestival.nl. Voor vragen over gekochte kaarten kun je terecht bij deze Q & A.

Nieuwsbrief📨

Blijf op de hoogte van alle laatste nieuws en ontwikkelingen van het songfestival. Meld je hier aan.

2000-esf-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_8-8-2020_full8W2A9742 2000-esf-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_8-8-2020_full8W2A9742