Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Eurovisie Songfestival 2021 ook in Rotterdam
Foto: NPO/AVROTROS/NOS

Eurovisie Songfestival 2021 ook in Rotterdam

Het 65ste Eurovisie Songfestival vindt in mei 2021 plaats in Rotterdam Ahoy. NPO, NOS en AVROTROS organiseren het samen met de gemeente Rotterdam en de European Broadcasting Union (EBU). De 65ste editie zou eigenlijk in 2020 zijn, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Voor volgend jaar zijn er verschillende scenario’s.

Europe Shine a Light

Dat Rotterdam gaststad blijft werd bekend gemaakt bij Eurovision: Europe Shine a Light, het alternatief voor het Songfestival dit jaar, dat zaterdag 16 mei in ruim 40 landen live werd uitgezonden.

Uitstel vanwege Corona

Nadat het Eurovisie Songfestival 2020 in maart door de EBU werd afgelast als gevolg van de coronacrisis is direct gestart met de verkenning naar de mogelijkheden om de 65eeditie van het Eurovisie Songfestival alsnog in Nederland te laten plaatsvinden.

Verschillende scenario’s

De organisatoren zijn zich ervan bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn op evenementen. Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s om die uitdaging het hoofd te bieden.

Veelgestelde vragen

Meer details over het Eurovisie Songfestival 2021, inclusief data voor het evenement, worden de komende weken en maanden vrijgegeven. Tickethouders ontvangen volgende week een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel een refund te ontvangen. Voor vragen kun je terecht op Songfestival.nl. Voor vragen over gekochte kaarten kun je terecht bij deze Q & A.

Nieuwsbrief📨

Blijf op de hoogte van alle laatste nieuws en ontwikkelingen van het songfestival. Meld je hier aan.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie