Keilecafe: een permanent festival in het wilde westen

Keilecafe

Een permanent festival in het wilde westen

5 juni 2019 door Ruben Leufkens

Keilecafe is een permanent festival, maar dan zonder de bekende poespas van entreeprijzen of beperkte openingstijden. Er is wel muziek in de buitenlucht, goed eten en een uitgebreide drankkaart. En natuurlijk is Keilecafe een podium voor opkomende DJ’s en live artiesten. Een van de initiatiefnemers, Ruben Leufkens, vertelt in dit gastblog alles wat je moet weten over Keilecafe en Rotterdam West.

Met het Keilecafe zet ik, samen met Daniël Verschoor en Merlijn Amaro, de sfeer van een permanent festival neer. We zien het als een bijzondere hang out, zelfs voor Rotterdamse begrippen. Vrijdag en zaterdag kan je hier terecht voor lunch, avondeten, een borrel of een dans in de zon of onder de sterrenhemel. In de zomer zijn we met Keilecafe ook op donderdag en zondag geopend.

Muziek en evenementen

Een permanent festival draait natuurlijk grotendeels om muziek. Er staat bij ons altijd een DJ te draaien en elke openingsdag vindt er een evenement plaats. Alle genres passeren de revue, met als rode draad kwaliteit en originaliteit. De feestjes duren vaak tot 2 uur in de nacht, maar komende zomer zullen er ook wekelijks evenementen worden georganiseerd die nog langer duren. Dansend de zonsopgang tegemoet. Iets wat je alleen bij Keilecafe kan meemaken!

Restaurant

Naast dansen kan je bij ons ook heel lekker eten. De keuken van Keilecafe is gevestigd in een oude benienungswagen van de Deutsche Bahn, onder leiding van onze chef Merlijn Amaro. Hij is de zoon van de bekende festival cateraar André Amaro van Amaro Industries. André bracht de showkoken en restaurant-waardig-eten naar de festivals van Nederland. We presenteren wekelijks wisselende hoofdgerechten van surf en turf tot vegetarische gerechten. Een volwaardig restaurant op een permanent festival.

M4H-gebied

Keilecafe is gevestigd in het ‘wilde westen’ van de stad. Het M4H-gebied waar we zitten is een oud industrieterrein dat wordt ontwikkeld door creatieve ondernemers. Kunstenaars als Van Lieshout en ondernemers als Daan Roosegaarde en bedrijfsverzamelgebouwen zoals de Keilewerf geven dit gebied met haar beruchte Keileweg een nieuw gezicht. Er valt hier enorm veel te zien en te ontdekken. Het Keilecafe fungeert hierin als huiskamer en ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers en bezoekers.

Het Keilecafe is een huiskamer en ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers en bezoekers.

Ruben Leufkens

Feestjes

Nieuwsgierig naar Keilecafe? Voed op 9 juni je innerlijke danser met ‘Cuñascafe con Cumbia‘ alsof er geen morgen is. Op het programma staat muziek van DJ Klapsalon, Discos Horizontes en Pajarito. Andere feestjes: geniet van de zon, skyline en een mooie line-up tijdens Confetti Fest op 29 juni of bezoek Modular Festival, het walhalla voor danceliefhebbers, op 31 augustus 2019.

Over de schrijver

Ruben Leufkens is programmeur en één van de initiatiefnemers van Keilecafe. Zijn liefde voor feesten en Rotterdam is altijd zichtbaar op de dansvloer van deze multifunctionele openlucht discotheek!

In de buurt

Culture Campsite

Culture Campsite

Overnachten in een architectonisch object
Floating Farm

Floating Farm

Een drijvende duurzame boerderij in de Merwehaven
Flight of man Flight of man
Flight of man