In de wijk Delfshaven liggen vier fascinerende groene plekken. Een city hike langs deze green mile duurt circa 2 uur.

Ruige natuur van Spangen
Tussen het kasteel van Sparta en de kinderboerderij Bokkesprong aan de Spaanse Bocht ligt de Spoordijk van stichting Natuurlijk Spangen. Sinds de goederentreinen verdwenen zijn gaat de natuur op de 800 meter lange dijk haar gang, er loopt een spannend paadje door de wildernis.

Het Dakpark
Deze tuin op 9 meter hoogte heeft een spectaculair uitzicht op de havens en hoogbouw rondom. Het is met 1.200 meter lengte het grootste dakpark in Europa. Je kunt hier lekker zonnebaden en barbecueën, terwijl de kids aan het spetteren zijn. Als het waait trek je je terug in de Warmte Kamer, een ommuurde tuin met mediterrane planten. In de zomer is er vaak een kiosk met huisgemaakte versnaperingen en vinden er allerlei activiteiten plaats, van yoga tot bootcamp.

Avantgarde kunst op de Keileweg
Bij de Keileweg kom je een fascinerend perceel tegen: een weelderige tuin met op de achtergrond meer dan levensgrote beelden van Atelier Van Lieshout. Het is de eerste en oudste voedseltuin van Nederland, waar vrijwilligers groenten kweken voor de armen van de stad. Op hetzelfde landje is de openlucht opslag van de beroemde beeldhouwer van Lieshout, het atelier zelf is niet toegankelijk. Op de Voedseltuin geeft Max de Moestuinman eigentijdse cursussen over permacultuur, voedselbossen en composteren.

Share

Adres & Contact