Culture Campsite:

overnachten in een architectonisch object

Heeman Fotografie

Overnachten in een architectonisch object

25 juni 2020 door Laura Abbink

In de buurt van Historisch Delfshaven kun je overnachten in de bijzondere objecten van Culture Campsite. Een van de initiatiefnemers, Laura Abbink, vertelt meer over het kleinschalige slaapfenomeen en de mogelijkheden.

Duurzaam kamperen in de stad

Maar dan zonder tenten en caravans! Op Culture Campsite slaap je in één van de verschillende architectonische objecten gemaakt van upcyclede materialen en reststromen. Ze zijn kleiner dan een tiny house, spannender dan een tent en verschillen van alle glamping-accommodaties.

Culture Campsite bevindt zich op een voormalige parkeerplaats die is omgevormd tot een kleine groene oase. Je slaapt tussen geurige planten in minder dan tien minuten van het centrum van Rotterdam en op steenworp afstand van de oude haven en de Maas.

 

 

Waar slaap ik in?

De architectonische slaapobjecten zijn gemaakt van reststromen of gemaakt vanuit een duurzaamheids- en milieuperspectief. Elk slaapobject heeft een eigen karakter en is geschikt voor twee tot vier personen. De diverse creaties zijn ontworpen door verschillende kunstenaars, ontwerpers en architecten. Zoals je van een camping mag verwachten heeft Culture Campsite ook een gemeenschappelijke ruimte ofwel een huiskamer in een dome en een douche- en toiletruimte. Nieuwsgierig? Ontdek enkele van de architectonische objecten hieronder:

Expeditie Noordkaap

Expeditie Noordkaap

"Oh, wat kijk ik er naar uit om een avonturier te ontvangen." Expeditie Noordkaap vertelt een verhaal van een avonturier die een reis naar de Noordkaap had gepland maar nooit ging. Het dakterras is op maat gemaakt voor idee en ontwerp van de avonturier. Nu is de dakkoffer uitgebreid met een kas en klaar voor nieuwe avonturiers! Het biedt een comfortabele slaapervaring tussen planten. Het bed is 120 bij 200cm. Ontwerp door Sander Borsje. (foto: buroLab)

Alsof er kleine ruimteschepen zijn geland en wij mochten er in slapen. Met een werelds lekker matras en een heerlijke warme douche in de ochtend.

Astrid en Jeroen uit Amsterdam sliepen in Val Ross
Val Ross

Val Ross

"Dit object genaamd Val Ross is gemaakt van een afgedankte veevoedersilo en andere reststromen zoals prachtige oude ramen. Val Ross (Zweeds voor walrus) heeft zijn naam te danken aan zijn bolle buik, een silo afkomstig van een Nederlandse boerderij. (foto: buroLab)
Second Skin

Second Skin

"Object Second Skin biedt een overnachting met eigen patio met veel groen. Het kunststof waarvan het object is gemaakt is zo flexibel als een huid. (foto: buroLab)
Floating Bricks

Floating Bricks

"Floating Bricks combineert twee reststromen uit de productie; glasplaten en afgekeurde steenstrips. Je zult in eerste instantie een normale bakstenen muur zien maar naarmate je dichterbij komt, lijkt geen steen de andere te raken… (foto: Heeman Fotografie)
Expedition North Cape

Expedition North Cape

"Expedition North Cape vertelt het waargebeurde verhaal van een avonturier die een reis naar de Noordkaap had gepland maar nooit ging. Nu is de dakkoffer uitgebreid met een kas en klaar voor nieuwe avonturiers! Het biedt een comfortabele slaapervaring in de nabijheid planten. (foto: Heeman Fotografie)

“In de Sleeping Pod, een witte kunststof capsule op poten – precies groot genoeg voor een tweepersoonsbed – waan je je een rups die zich terugtrekt in zijn cocon.

De Volkskrant
Sleeping Pod

Sleeping Pod

"Sleeping Pod is gemaakt van afgedankte kalver iglo’s. Wat voorheen diende als schuilplaats voor vee is nu getransformeerd in een slaapruimte op hoge poten en een fantastisch uitzicht over de campsite. (foto: buroLab)
Little Pea

Little Pea

"Het object wordt ook wel liefkozend Erwtje genoemd en is gemaakt van veevoedersilo's. Je betreed de ruimte door een deur gemaakt van een autoraam. Het diende voorheen als mobiel huisje, op maat gemaakt voor op een pick-up.(foto: Heeman fotografie)

Activiteiten

Gasten kunnen terecht voor zowel een weekendje weg als voor een langere periode om de stad te ontdekken of hun eigen stad te herontdekken. In samenwerking met lokale ondernemers zijn er creatieve initiatieven opgezet voor de bezoeker. Op specifieke dagen worden er activiteiten en arrangementen aangeboden, zoals yogalessen, een stadsretraite en een meerdaagse cursus tiny house ontwerpen. Verschillende rondleidingen verbinden de camping met het omliggende innovatieve, creatieve Delfshaven en M4H-gebied.

"Elke slaapplaats is een kunstwerk

The Guardian

Team

De grondleggers van Culture Campsite zijn vier ontwerpers en freelancers in de kunst en cultuur sector; Boris Duijneveld, Thijs Masthoff, Isis Hoos en ikzelf. Gezamenlijk met een geweldig team werken we aan Culture Campsite om een innovatieve kijk op architectuur en design te geven, maar ook om op een informele manier de horizon op het gebied van duurzaamheid te verbreden.

Floating Bricks

“Weet je altijd wat je ziet?” Je zult in eerste instantie een normale bakstenen muur zien, ons brein vult de ontbrekende stukjes in. Naarmate je echter dichterbij komt, lijkt geen steen de andere te raken. Elke steen zweeft in de lucht, maar samen vormen ze een stevige bakstenen muur. Floating Bricks combineert twee reststromen; glasplaten en afgekeurde steenstrips. Ontworpen door ROFFAA architecten.

Upstairs

“Ik laat je mijn wereld van bovenaf bekijken.” Upstairs heeft een slaapkamer op een hoogte van 2,5 meter en is gemaakt van hergebruikt materiaal. Terwijl je ligt, kun je de sterren en de skyline van Rotterdam bewonderen door het panorama aan de voorkant en het dakraam boven je. Upstairs is ontworpen en zal worden gerealiseerd als een samenwerking tussen Studio Made By en MUD projects.

Slapen in een van de objecten

Nieuwsgierig en interesse om te verblijven op Culture Campsite bij De Kroon? Via de website www.culturecampsite.com reserveer je je slaapobject naar keuze en vind je meer informatie. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@culturecampsite.com.

 

Culture Campsite

Schiehavenweg 12

3024 ED Rotterdam Delfshaven

Laura Abbink

Laura Abbink

Laura Abbink is één van de vier grondleggers van Culture Campsite, samen met Isis Hoos, Boris Duijneveld en Thijs Masthoff. Daarnaast is ze betrokken bij de conceptontwikkeling en het produceren van diverse andere kunst, culturele, maatschappelijke en educatieve projecten. Ze behoud daarin graag een interdisciplinair karakter vanwege haar interesse in verschillende creërende vakgebieden en een voorliefde voor kritisch denken.
Meer over Laura

Overnachten op deze duurzame architectuur camping is een garantie voor de meest bijzondere nachtrust die je ooit hebt gehad.

De Kroon

In de buurt

Dakpark

Dakpark

Groene oase Op negen meter hoogte en met een lengte van zo’n...
Keilecafé

Keilecafé

Een Unieke Ontsnapping in het Hart van de Stad Keilecafé, gele...