De favoriete ontbijtplekken van Breakfast in Rotterdam

30 augustus 2017 door

Lunchen en dineren buiten de deur, wij doen het al jaren. Maar tegenwoordig kiezen we er steeds vaker voor om ook ons ontbijtje op een andere plek te eten dan thuis aan de keukentafel. Waarom? Omdat het een ontzettend leuke start is van de dag. Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken, er valt dus genoeg te kiezen. Waar ontbijten wij graag? We vertellen het je op deze blog.

Arzu the Foodbar Supplier

Het populaire Rotterdam-Noord is met haar Zwaanshals en Zaagmolenkade al jarenlang een favoriete wijk onder foodies. Denk aan Bertmans, Hopper en Lof der Zoetheid. De Bergweg was tot vorig jaar een straat waar je bedrogen uitkwam als je op zoek was naar leuke ontbijtzaken. Maar sinds de komst van horecazaken als Coppi, Brasserie Noord en Arzu the Foodbar Supplier is de straat levendiger dan ooit.

Houd je net zoveel van pannenkoeken als wij? Breng dan zo snel mogelijk een bezoek aan Arzu the Foodbar Supplier. De hilarische eigenaresse Arzu Pinar en haar vriend Em weten precies hoe je pannenkoeken moet maken: dik en fluffy, belegd met heerlijke toppings. Zijn die pannenkoeken jou iets te machtig, dan biedt de menukaart nog genoeg andere lekkere opties. Omdat wij lastige kiezers zijn (herkenbaar, iemand?), bestelden wij het Ik kan niet kiezen plateau met pannenkoeken, een sandwich tonijn en yoghurt met granola. Bij het afrekenen scoorden we ook een sixpack met foodbars. We konden de verleiding niet weerstaan…

– Arzu is te vinden op Bergweg 209A –
Meer info

Caffè Booon

Vlak achter Rotterdam Centraal ligt de Proveniersstraat. Schitterend om te wonen, maar misschien nog wel leuker om er neer te strijken voor een stevig ontbijt of borrel met vrienden. Bijvoorbeeld bij het koffiezaakje Caffè Booon. Bij Caffè Booon waan je je even in Italië. Wij hebben het twee jaar geleden ontdekt en sindsdien drinken we er met regelmaat onze koffie. Of thee, in Ilse’s geval.

Caffè Booon is zo’n plek waar alles klopt: een schitterende locatie (hoekpand), goed personeel en een zeer uitgebreide menukaart. Bestel hier een goede kop koffie met een heerlijk belegd broodje. Let ook vooral op de presentatie, het oog wil ook wat! En heb je stevige trek, ga dan zeker voor de brunchplatter La Francese. Met natuurlijk een glaasje limoncello. Wat veel mensen niet weten is dat alle producten die overblijven aan het eind van de dag naar de Pauluskerk worden gebracht. Schreeuwen ze bij Booon zelf niet van de daken, daarom zeggen wij het graag.

– Caffè Booon kun je vinden op Proveniersstraat 33 –
Meer info

Sajoer

Werken in de Centrale Bibliotheek is slecht voor je portemonnee. De verleidingen van de winkels in de Koopgoot kunnen wij (inmiddels) prima weerstaan. Maar hoe kun je nou nee zeggen tegen de lekkere ontbijtjes bij omliggende zaken als Picknick, Noc Noc, NINE BAR en Sajoer?

Sajoer mag je gerust dé sapbar van Rotterdam noemen. Zeven dagen per week word je hier hartelijk ontvangen door de altijd goedlachse eigenaresse Gaby voor een groenten- en fruitsapje. Allemaal bereid met de slowjuicer! Ook voor een koffie, salade, overnights oats of açai bowl ben je hier aan het juiste adres. Laatstgenoemde is onbetwist onze favoriet!

– Sajoer kun je vinden op Botersloot 46A –
Meer info

 

Dit artikel is geschreven door onze blogsters Phuong en Ilse.

Share

Meer van Ilse en Phuong

RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_main

Ontbijten bij het Park bij de Euromast

Het centrum van Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken. Zo laten we o...

13 dec 2021 door Ilse en Phuong
Twee vrouwen aan het werk bij Breakfast in Rotterdam.

Vier keer ontbijten met kinderen door Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, we doen het al jaren. Maar tegenwoord...

20 jun 2018 door Ilse en Phuong
Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_main1

Drie keer ‘gezond’ ontbijten met Breakfast in Rotterdam

Meer sporten, minder snoepen – zo richting het voorjaar en de zomer (h...

7 mrt 2018 door Ilse en Phuong