Drie keer ‘gezond’ ontbijten

Drie keer ‘gezond’ ontbijten met Breakfast in Rotterdam

7 maart 2018 door

Meer sporten, minder snoepen – zo richting het voorjaar en de zomer (het strandseizoen!) komen de lijstjes met goede voornemens weer onder het stof vandaan. Ook wij doen gezellig mee. Wat er op ons lijstje staat? Gezonder ontbijten! Want hoe lekker de stapel pannenkoeken met stroop en wafels met banaan en blauwe bessen ook zijn, echt héél gezond is het natuurlijk niet. Waar in Rotterdam ontbijt je nu wél gezond en lekker? Wij vertellen het je graag!

De Goudsesingel en omgeving wordt met de dag populairder. Steeds meer ondernemers – denk aan By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en De Gele Kanarie – openen hier een zaak. De enthousiaste Marcel Pinas dacht precies hetzelfde en opende afgelopen jaar de eerste saladebar van Rotterdam: Mr. Salad.

MR Salad

In de groene saladebar Mr. Salad eet je niet alleen heel gezond en verantwoord, ook nog eens hartstikke lekker! Op de kaart vind je klassiekers zoals een salade kip en avocado, maar je kunt een salade naar eigen smaak en wens samenstellen. En wie denkt dat je hier alleen maar salades kan eten, heeft het hartstikke mis! Op de kaart staan verschillende bowls (havermout, açai, fruit), smoothies en verse sapjes, zodat ook de minder ‘groene’ ontbijters aan hun trekken komen.

Mr. Salad heeft onlangs een gezonde én lekkere High-Tea geïntroduceerd: de Health-Tea. Geniet van onder andere huisgemaakte pompoensoep, fruitsalade, green-bites, mini salades, humus, bananenbrood, bliss balls en nog veel meer lekkers!

Meer info
Mr. Salad
Goudsesingel 235A, Rotterdam
www.rotterdam.info/locaties/mr-salad
www.mrsalad.nl

Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_MR Salad Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_MR Salad

Sue

Waar Zeeuwen enorm trots zijn op ‘hun’ bolussen, zijn Rotterdammers dat op ‘hun’ SUE bites. Deze verantwoorde lekkernijen, zonder allerlei ongezonde toevoegingen, zijn ongekend populair en spelen feilloos in op de gezonde trend waarbij steeds meer mensen waarde hechten aan een healthy lifestyle.

Maar SUE is meer dan alleen de zoete bites. Je kunt bij SUE, gevestigd aan de Karel Doormanstraat, zeven dagen per week terecht voor koffie, ontbijt en lunch. SUE houdt ervan haar gasten te verrassen. Dat doet zij allereerst met haar unieke menukaart. Hierop staan bekende gerechten die nét iets anders bereid worden dan dat je gewend bent. Zo zijn er de scramled eggs zonder ei en is de milkshake op basis van plantaardige melk. SUE bewijst dat gezond eten echt lekker kan zijn en dat verantwoord snoepen bestaat! Wij zijn eigenaresse Kim Sue Palm eeuwig dankbaar!

Leuk nieuwtje: SUE breidt uit naar de Goudsesingel 330a!

Meer info
SUE Store
Karel Doormanstraat 372, Rotterdam
www.rotterdam.info/locaties/the-sue-store
www.sue-food.nl

Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_Sue Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_Sue

Bertmans

Een van de populairste ontbijtplekken van Rotterdam is ongetwijfeld Bertmans. De ontbijtzaak in Rotterdam Noord is bijna in elk top-10 lijstje terug te vinden. Hartstikke terecht, het eten is hier ontzettend goed en de sfeer is fantastisch. En dat het ook nog eens hartstikke verantwoord is, is natuurlijk een dikke plus.

In de weekenden is het hier bommetje vol en kan het zijn dat je even moet wachten op een tafel. Maar geduld is een schone zaak, zeker als je weet dat er heerlijke boekweitpannenkoeken of een toast met avocado en ei op je staan te wachten. Kom je er niet uit? Ga dan voor de brunch platter: avocadotoast met een gepocheerd ei, kokosyoghurt, een pannenkoekje en een zadencracker met humus.

Wist je trouwens al dat Bertmans een tweede zaak gaat openen? Vanaf april 2018 zijn de befaamde pannenkoeken ook in hartje Rotterdam, aan het Schouwburgplein, verkrijgbaar.

Meer info
Bertmans
Zaagmolenkade 15, Rotterdam
www.rotterdam.info/locaties/bertmans
www.bertmans.nl

Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_Bertmans Phuong en Ilse_Drie keer gezond ontbijten_Bertmans

Tot slot

….we gaan een eigen ontbijtzaak openen in Blijdorp!
Er breken spannende tijden voor ons aan! Medio maart openen we ons eigen ontbijtzaakje in Blijdorp: Breakfast in Rotterdam HQ. Een langgekoesterde droom komt eindelijk uit. Via ons Instagram- account houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes!

Liefs,

Phuong en Ilse

Dit artikel is geschreven door onze blogsters Phuong en Ilse van Breakfast in Rotterdam.
Check hun Instagram account voor meer inspiratie!

Meer van Ilse en Phuong

RTI_Blog_Phuong&Ilse_Drie-keer-ontbijten_main

Ontbijten bij het Park bij de Euromast

Het centrum van Rotterdam barst van de leuke ontbijtzaken. Zo laten we o...

13 dec 2021 door Ilse en Phuong
Twee vrouwen aan het werk bij Breakfast in Rotterdam.

Vier keer ontbijten met kinderen door Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, we doen het al jaren. Maar tegenwoord...

20 jun 2018 door Ilse en Phuong
Ilse-en-Phuong_favoriete-ontbijtplekken_main.jpg

De favoriete ontbijtplekken van Breakfast in Rotterdam

Lunchen en dineren buiten de deur, wij doen het al jaren. Maar tegenwoor...

30 aug 2017 door Ilse en Phuong