Rotterdamse Munt

Ervaar de Rotterdamse stadsnatuur

13 maart 2019 door Patty

Bij een dagje Rotterdam denk je waarschijnlijk niet als eerste aan groen en natuur. In de stadstuinen van Rotterdamse Munt ervaar je de rijkdom die stadsnatuur te bieden heeft, middenin het stoerste stadsdeel van Rotterdam. Na de verhuizing in november, maakt Rotterdamse Munt een reeks van 4 stadstuinen met o.a. kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Rotterdamse Munt steekt samen met stadsgenoten de handen uit de mouwen om groen voor de stad te maken.

In deze eetbare stadsoase – in wording – is veel te zien, beleven en doen. Zo organiseren ze regelmatig workshops voor volwassenen, kinderen en jongeren. Je kunt er in alle rust genieten van de geuren, kleuren en smaken op het gezellige terras, bijvoorbeeld van een lekkere kruidenlimonade of een heerlijke lunch die met tuin-ingrediënten bijzonder smaakvol is. In het groeiseizoen pluk je je favoriete smaakmakers, theekruiden of salades met blad en bloem óf stel je je eigen mooie boeket samen. Ook thuis kun je genieten van hun kruidentheeën.

Ontdek Rotterdam in geuren, kleuren en met veel smaak; middenin het stoerste stadsdeel van NL

Rotterdamse Munt opent het groeiseizoen tijdens het groene inspiratiefestival ‘Let it Grow’, op paasmaandag 22 april van 12:00-17:00. En jij kunt er bij zijn (gratis toegang)! Zo openen ze niet alleen het knip- en plukseizoen en het terrasseizoen, je ontdekt en beleeft ook de tuin en alles wat zij te bieden heeft. Een festival waarin gezelligheid, genieten, groen beleven & doen, inspiratie, muziek en verwennerij van de zintuigen allemaal samenkomen. En dat op zo’n manier dat je er thuis concreet van kunt nagenieten.

Tijdens het Let it Grow Festival spelen er drie Rotterdamse bands die niet alleen de oren strelen, maar je hart ook een sprongetje laten maken. In zaai- teken- en fantaseerworkshops leer je hoe ook jij kunt bijdragen aan een groener Rotterdam; voor jong en ouder. Natuurlijk komt ook de innerlijke mens aan bod. Denk aan speciale drankjes, overheerlijke hapjes om te delen én de mogelijkheid om hele aparte hapjes te proeven (wat denk je van krekelburgers of munt-ijs?). Hier vind je meer info over het festival.

Krijg je geen genoeg van natuur in de stad? Denk ook eens aan:

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Prachtig aangelegde plantentuin met een grote en bijzondere collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Wandelen in rust middenin een drukke stad.

De Voedseltuin

De Voedseltuin teelt met vrijwilligers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt biologische groenten voor de voedselbank. Een mooie tuin midden tussen stedelijke gebouwen als de Keilewerf.

Nog meer groen

Lentefestival 22 april

Lentefestival 22 april

Let It Grow Festival
De 10 mooiste parken in Rotterdam

De 10 mooiste parken in Rotterdam

Alle parken op een rij
Wandelen met Vera Wandelt

Wandelen met Vera Wandelt

Stadswandelingen in Rotterdam

Buitenplaats Brienenoord

Het is een denk- & werkplek én speelplek voor alle leeftijden met zicht op Rotterdam, middenin de natuur. Tijdelijk dit jaar deels een bouwplaats. Publieke programmering in het seizoen.

Dakakker

De Dakakker is de eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier verbouwen ze groenten, fruit en kruiden en houden ze honingbijen. Dit is de grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt.

Dakpark

Het grootse openbare park op een dak, de buurt heeft het park samen met de stad en projectontwikkelaars ontworpen.

Stadskruidentuin Rotterdamse Munt

Stadskruidentuin Rotterdamse Munt

Patty Kluytmans is belevingsmanager en coördinator bij Rotterdamse Munt. Zij heeft een grote passie voor natuur en (eetbaar) stadsgroen en laat jong en oud deze beleven bij Rotterdamse Munt.

Ontdek het stadsgroen