Rotterdamse Munt

Ervaar de Rotterdamse stadsnatuur

13 maart 2019 door Patty

In de stadstuinen van Rotterdamse Munt ervaar je de rijkdom die stadsnatuur te bieden heeft, middenin het stoerste stadsdeel van Rotterdam: Feijenoord. Rotterdamse Munt steekt samen met stadsgenoten de handen uit de mouwen om groen voor de stad te maken.

In deze eetbare stadsoase is veel te zien, beleven en doen. Zo organiseren ze regelmatig workshops voor volwassenen, kinderen en jongeren. Je kunt er in alle rust genieten van de geuren, kleuren en smaken op het gezellige terras, bijvoorbeeld van een lekkere kruidenlimonade of een heerlijke lunch die met tuin-ingrediënten bijzonder smaakvol is. In het groeiseizoen pluk je je favoriete smaakmakers, theekruiden of salades met blad en bloem óf stel je je eigen mooie boeket samen.

Ontdek Rotterdam in geuren, kleuren en met veel smaak; middenin in de stoerste wijk

Krijg je geen genoeg van natuur in de stad? Denk ook eens aan:

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Prachtig aangelegde plantentuin met een grote en bijzondere collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Wandelen in rust middenin een drukke stad.

De Voedseltuin

De Voedseltuin teelt met vrijwilligers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt biologische groenten voor de voedselbank. Een mooie tuin midden tussen stedelijke gebouwen als de Keilewerf.

Nog meer groen

Lentefestival 22 april

Lentefestival 22 april

Let It Grow Festival
De 10 mooiste parken in Rotterdam

De 10 mooiste parken in Rotterdam

Alle parken op een rij
Wandelen met Vera Wandelt

Wandelen met Vera Wandelt

Stadswandelingen in Rotterdam

Buitenplaats Brienenoord

Het is een denk- & werkplek én speelplek voor alle leeftijden met zicht op Rotterdam, middenin de natuur. Tijdelijk dit jaar deels een bouwplaats. Publieke programmering in het seizoen.

Dakakker

De Dakakker is de eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier verbouwen ze groenten, fruit en kruiden en houden ze honingbijen. Dit is de grootste dakboerderij van Europa waarbij direct met grond op dak wordt gewerkt.

Dakpark

Het grootse openbare park op een dak, de buurt heeft het park samen met de stad en projectontwikkelaars ontworpen.

Stadstuinen van Rotterdamse Munt

Stadstuinen van Rotterdamse Munt

Patty Kluytmans is belevingsmanager en coördinator bij Rotterdamse Munt. Zij heeft een grote passie voor natuur en (eetbaar) stadsgroen en laat jong en oud deze beleven bij Rotterdamse Munt.

Ontdek het stadsgroen