Rotterdam Art Week
Iris van den Broek

Rotterdam Art Week

Speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, rondleidingen, performances, open ateliers, muzikale events en diverse beurzen: Rotterdam staat er bol van tijdens de Art Rotterdam Week van 5 tot en met 9 februari 2020. Voor het eerst is performancekunst als bestemming vertegenwoordigd, een initiatief van Art Rotterdam.

Art Rotterdam Week

Rotterdam is met al zijn musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland, logisch dat er in 2000 een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam. Als tegenhanger ontstond in 2009 designbeurs Object Rotterdam. Deze beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. Daarom werd in 2013 besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst. Naast Art Rotterdam en OBJECT is er ook de fotografiemanifestatie Haute Photographie in Las Palmas en The New Current in de Spaanse Kubus. Ook dit jaar zijn er weer gratis pendelbussen van de Van Nelle Fabriek naar het Museumpark, de Kop van Zuid en het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Krachten gebundeld tijdens Art Rotterdam Week!

Art Rotterdam | OBJECT Rotterdam | Haute Photographie

Meer dan kunstbeurzen

Naast de toonaangevende kunstbeurzen organiseren musea tijdens de Art Rotterdam Week speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen, open ateliers, pop-ups en rondleidingen door de hele stad. Vanwege de grootscheepse renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen is de collectie deels ondergebracht bij buurmusea in het kader van Boijmans bij de Buren. Tijdens de Art Rotterdam Week onder meer te zien bij de Kunsthal (Meesterlijk!), Museum Rotterdam (Studio Secrets of Rotterdam) en het Stedelijk Museum Schiedam (Rothko & I).

Eat, sleep, art fair, repeat

Als je tijdens de Art Rotterdam Week meerdere kunstbeurzen en tentoonstellingen wilt bezoeken dan is het handig om alvast een hotel te reserveren. In restaurants hoef je niet per se te reserveren, want er zijn er genoeg in Rotterdam; voor elke smaak en elk budget is er wel wat te vinden.

Ook handig?!

Tofste hotels

Tofste hotels

Want je moet ook bijkomen!
Coolste restaurants

Coolste restaurants

Voor als je maag knort
De beste musea

De beste musea

en kunstinstellingen in Roffa

Kaart

Open de ART MAP in Google Maps en navigeer naar de ART deelnemers bij de Van Nelle Fabriek, in het Merwe-Vierhavensgebied, in het Museumpark en op de Kop van Zuid – met de gratis pendelbus is het geen kunst om overal te komen. Klik op de afbeelding om Google Maps te openen of download Google Maps app voor IOS, Android of Windows.