COVID-19: Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Rotterdam Art Week

Rotterdam Art Week

De Rotterdam Art Week vindt plaats van 18 t/m 22 mei 2022

Almicheal Fraay

Rotterdam Art Week

Speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, rondleidingen, performances, open ateliers, muzikale events en diverse beurzen: Rotterdam staat er bol van tijdens de Rotterdam Art Week van 18 t/m 22 mei 2022. Voor het eerst is performancekunst als bestemming vertegenwoordigd, een initiatief van Art Rotterdam.

Rotterdam Art Week

Rotterdam is met al zijn musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland, logisch dat er in 2000 een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam. Als tegenhanger ontstond in 2009 designbeurs Object Rotterdam. Deze beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. Daarom werd in 2013 besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst. Naast Art Rotterdam en OBJECT is er ook de fotografiemanifestatie Haute Photographie in en The New Current. Nieuwsgierig de Rotterdam Art Week? Bezoek dan rotterdamartweek.info voor de complete programmering.

Krachten gebundeld tijdens Art Rotterdam Week!

Art Rotterdam | OBJECT Rotterdam | Haute Photographie

Meer dan kunstbeurzen

Naast de toonaangevende kunstbeurzen organiseren musea tijdens RAW speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, openstellingen, open ateliers, pop-ups en rondleidingen door de hele stad. Vanwege de grootscheepse renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen is de collectie deels ondergebracht bij buurmusea in het kader van Boijmans bij de Buren. Nieuwsgierig naar het Depot Boijmans Van Beuningen? Reserveer dan hier je tickets.

Eat, sleep, art fair, repeat

Als je tijdens de Rotterdam Art Week meerdere kunstbeurzen en tentoonstellingen wilt bezoeken dan is het handig om alvast een hotel te reserveren. In restaurants hoef je niet per se te reserveren, want er zijn er genoeg in Rotterdam; voor elke smaak en elk budget is er wel wat te vinden.

Ook handig?!

Tofste hotels

Tofste hotels

Want je moet ook bijkomen!
Coolste restaurants

Coolste restaurants

Een culinaire afsluiting
De beste musea

De beste musea

en kunstinstellingen in Roffa