Winter in Rotterdam
Guido Pijper

Winter in Rotterdam

Het is winter, dat betekent sneeuwpret en mogelijk schaatsen op de sloten en vijvers. Vind je dat te koud? Binnen is er ook genoeg te beleven in Rotterdam.

 

1 december t/m 27 februari

Schaatsbaan Rotterdam

Ook al ligt er geen ijs op de sloten, in Rotterdam kun je tot en met de voorjaarsvakantie toch de ijzers onder binden. Schaatsbaan Rotterdam heeft een tunnel van maar liefst 400 meter en een baan van 1600 m2 inclusief regenboogverlichting. Als het mooi winters weer is, worden de zijkanten van de tunneloverkapping geopend. Met kleine kinderen is het ook leuk schaatsen in Plaswijckpark.

5 januari t/m 24 februari

Pica Pica Winterparade 2019

Rotterdamse kunstenaars worden samengebracht met lokale muzikanten in 16 opvallende of nieuwe plekken in Rotterdam tijdens de Pica Pica Winterparade. Elke zaterdag en zondag in januari en februari.

23 januari t/m 4 februari

IFFR | International Film Festival Rotterdam

Het IFFR is één van de grootste culturele evenementen van Nederland en één van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2019. Klik hier voor nog meer Rotterdamse filmfestivals.

6 t/m 10 februari

Art Rotterdam Week

Tijdens Art Rotterdam Week (6 t/m 10 februari 2019) staat Rotterdam in het teken van hedendaagse kunst. De stad bruist met kunstbeurzen, tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows.

1 t/m 3 maart

De Geheime Tuin – wintereditie

Als het buiten nog guur is kun je opwarmen in een tropisch aangeklede binnentuin op een nog geheime locatie. Er zijn feestjes, optredens, theater, workshops en uiteraard ook eten en drinken. Houd de Facebookpagina in de gaten voor hints over de locatie.

2 maart

Museumnacht010

Als je meerdere musea en expositieruimtes op één avond wilt zien dan moet je naar de Museumnacht010 gaan. Naast de reguliere tentoonstellingen worden er unieke collecties, gekke projecten en bizarre performances voorgeschoteld door de ruim 40 deelnemende locaties.

Winterwandeling door Kralingen

Winterwandeling door Kralingen

met blogger Vera
Iris & Bianca gaan los

Iris & Bianca gaan los

op Schaatsbaan Rotterdam
Indoor yoga in de winter

Indoor yoga in de winter

5 tips van Ellen Spoor
WINTER IN ROTTERDAM_zonder onderregel_RGB logo WINTER IN ROTTERDAM_zonder onderregel_RGB logo

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie