Winter in Rotterdam
Guido Pijper

Winter in Rotterdam

Als Sinterklaas aankomt dan begint de gezelligste tijd van het jaar: winter in Rotterdam. Laat je op deze pagina inspireren met de vele evenementen die Rotterdam voor, tijdens en na de feestdagen te bieden heeft. Ook zijn de winkels langer open zodat je geschenken kunt kopen voor pakjesavond of Kerst. Voor Oud & Nieuw moet je ook in Rotterdam zijn, want hier is de Nationale Nieuwjaarsnacht.

 

21 november t/m 14 december | 21 december t/m 20 januari

Petit Palais Filmloods

In samenwerking met Pleinbioscoop Rotterdam wordt er een filmloods opgezet, met een divers filmaanbod, voor zowel volwassenen als voor de kleintjes. Daarnaast zijn er proeverijen en diverse masterclasses. Kinderen kunnen voor of na de film pannenkoek versieren en naar hartenlust knutselen. Tot en met 14 december op het Schouwburgplein. Vanaf 21 december op de Grote Markt (naast de Markthal).

21 december

KerstKerrols & Winterjazz in the City

Zing op vrijdag 21 december mee met de KerstKerrols aan de Koopgoot. Vanaf 15.00 uur zet Vals Plat de muziek in o.l.v. dirigent en presentator Keimpe de Jong. Tot 17.15 uur gaan mobiele bandjes en looporkesten de stad in, van Koopgoot tot Lijnbaan. Tijdens de Grand Finale van 17.15 tot 18.30 uur op de trappen van het WTC zingt een mega kerstkoor bekende liedjes in alle muziekstijlen. Ook op andere dagen in december wordt het winkelend publiek muzikaal vermaakt, door Closer to Jazz.

22 t/m 30 december

Kerstcircus Ahoy 2018

Door de unieke en steeds wisselende samenstelling van artiesten is Kerstcircus Ahoy elk jaar weer verrassend. Al eerder werd de ongeëvenaarde Hongaarse Post van Florian en Kevin Richter, de pole-act van African Dream Troupe, clown Don Christian en de teckelact van Diana Vediashkina aangekondigd.

Kerstdagen in Rotterdam

Kerstdagen in Rotterdam

Wat is er dan te doen?
Oud & Nieuw in Rotterdam

Oud & Nieuw in Rotterdam

Knal 2019 in!
Extra koopavonden

Extra koopavonden

Wanneer kan je winkelen

23 december

Festival Stille Nacht

In de donkere dagen voor Kerst is dit festival met indiepop, americana, folk en electronica inmiddels een traditie geworden. Dit jaar wordt flink uitgepakt, want het is in de Maassilo. Op zondag 23 december treden o.a. op Halo Maud, Saarloos (Craig Gallagher en Brian McGovern) en Donna Blue.

24 t/m 29 december

Dave’s wintervariété

Dave van der Wal maakt met zijn magische variété een einde aan alle kerststress en maakt een Spectaculaire Wintershow. In een sfeervolle spiegeltent in het Museumpark biedt Dave een avondvullend programma vol comedy, circus en muziek.

27 t/m 29 december

Guido Weijers Oudejaarsconference

Dit is de negende oudejaarsconference die Guido Weijers uitvoert. Hij heeft dus aardig wat ervaring op het gebied van oudejaarsconferenties. In zijn voorstelling zal hij met veel humor terugblikken op de afgelopen 365 dagen. Op vrijdag 21 december kun je ook naar de oudejaarsvoorstelling Beeldenstorm van Dolf Jansen.

30 november t/m 6 januari

30 november t/m 6 januari

IJsvrij Park Festival
1 december t/m 27 februari

1 december t/m 27 februari

Schaatsbaan Rotterdam
3 november t/m 3 maart

3 november t/m 3 maart

Plaswijckpark

29 en 30 december

Het grootste zwanenmeer ter wereld

Het Zwanenmeer is een van de meest romantische balletuitvoeringen wereldwijd. Dit verhaal over liefde en verlies is eind december te zien in het Nieuwe Luxor Theater.

31 december

Het Nationale Vuurwerk

Het Nationale Vuurwerk is dé vuurwerkshow waar je geweest moet zijn. Laat je op oudejaarsavond verassen door een van de mooiste en spectaculairste vuurwerkshows van Nederland. Dit jaar zorgt het Rotterdam Philharmonisch Orkest voor de muzikale begeleiding. Voor de kleintjes die al slapen tijdens de jaarwisseling is er om 19.00 uur het Nationale Kinder Vuurwerk.

5 januari t/m 24 februari

Pica Pica Winterparade 2019

Rotterdamse kunstenaars worden samengebracht met lokale muzikanten in 16 opvallende of nieuwe plekken in Rotterdam tijdens de Pica Pica Winterparade. Elke zaterdag en zondag in januari en februari.

Pure Rubens

Pure Rubens

In Museum Boijmans Van Beuningen zijn in Pure Rubens de belangrijke collect...
Actie <-> Reactie

Actie <-> Reactie

De Kunsthal Rotterdam toont in de tentoonstelling Actie Reactie de voll...
Dit is Cas

Dit is Cas

Het Nederlands Fotomuseum presenteert een langverwachte overzichtstentoonst...

18 t/m 20 januari 2019

Vuur & Vlam

Op het dak van de Hofbogen wordt met vuurshows, installaties en (straat)theater de periode van Winter in Rotterdam afgesloten.

23 januari t/m 4 februari

IFFR | International Film Festival Rotterdam

Het IFFR is één van de grootste culturele evenementen van Nederland en één van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2019. Klik hier voor nog meer Rotterdamse filmfestivals.

6 t/m 10 februari

Art Rotterdam Week

Tijdens Art Rotterdam Week (6 t/m 10 februari 2019) staat Rotterdam in het teken van hedendaagse kunst. De stad bruist met kunstbeurzen, tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows.

WINTER IN ROTTERDAM_zonder onderregel_RGB logo

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie