Elise eet lekker én gezond bij saladebar SLA

1 november 2018 door

Tegen een gezellige lunch of diner met vrienden of familie zeg ik niet vaak nee. Ik vind het heerlijk om een lekker hapje buiten de deur te eten. Gelukkig kan dit steeds gezonder, zoals bij SLA. Deze biologische saladebar opende deze zomer de deuren op de Oude Binnenweg. Blogger Elise nam er samen met fotografe Maartje een kijkje.

SLA Rotterdam is niet de eerste vestiging in Nederland. Vijf jaar geleden opende Nina Pierson en Job de Graaf de eerste SLA in Amsterdam. Ze hadden moeite om een gezonde leefstijl te combineren met het drukke stadsleven. Een plekje waar je snel gezonde voeding kon halen misten zij dus. Hierdoor ontstond het idee van een saladebar in de drukke hoofdstad. En dat werd een groot succes.

Gerechten bij saladebar SLA Gerechten bij saladebar SLA
Gerechten bij saladebar SLA

What took you so long?

Inmiddels telt Nederland 13 vestigingen van SLA. Een locatie in Rotterdam kon niet uitblijvenTijd dus voor een gezonde lunch buiten de deur bij SLA. Hier sprak ik met de brand manager Miriam van de Lustgraaf. Een Sla in Rotterdam stond hoog op onverlanglijstje. Er werd steeds vaker aan ons gevraagd wanneer we richting Rotterdam zouden gaan. Dat wilden we ook al langer, maar we zochten naar een mooie plek en daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Toen kwamen we deze prachtige locatie op de Oude Binnenweg tegen.

Gezond eten is hip

Gezond eten is tegenwoordig steeds hipper, vertelt Miriam. Het concept is vooral vegan en biologisch. Maar om het toegankelijk te maken voor iedereen staat er bijvoorbeeld ook een salade met kip of geitenkaas op de kaart. We hebben een uitgebreid en wisselend menu, dat met de seizoenen mee vier keer wordt aangepast. Dat is ook fijn voor gasten die vaker komen. Hierdoor verveelt SLA niet snel.

More healthy food

Sajoer

Sajoer

Sajoer is de eerste sapbar van Rotterdam. 7 dagen in de week kun je hier...

Rollend naar huis 

Bij de saladebar kun je kiezen uit een aantal vooraf samengestelde salades, maar je kunt er ook zelf een in elkaar flansen. Na lang twijfelen, koos ik de Indian tempeh bowl. Een salade met warme zwarte rijst en quinoa, abrikoos, spinazie, sesam, komkommer, geroosterde bloemkool, wortel, Indiaanse tempeh en pittige mangochutney. Denk niet dat je na een salade niet verzadigd bent. Ik kreeg een hele kom vol heerlijk groenvoer, gecombineerd met flink wat granen of peulvruchten. Na de salade kon ik rollend weer naar mijn werk; zo vol zat ik. 

SLA is dus een plek waar je flinke salades kunt eten. “Ik ben toch geen konijn?!, zou mijn opa zeggen. Maar de tijden zijn nu eenmaal veranderd. Niet zo’n zin in een salade? Op het menu staan ook taarten, soepen of juices. Maar eerlijk is eerlijk. Iedereen moet hier gewoon eens een lekkere salade proberen. Keuze zat, dus voor ieder wat wils!

Meer informatie

Ook zin in een lekkere en gezonde salade? SLA is elke dag open van 11.00 tot 21.00 uur.  

Dit artikel is geschreven door blogster Elise Barends met foto’s van fotografe Maartje Catharina.

Ook op de Binnenweg

Tosti Club

Tosti Club

De Tosti Club aan de Oude Binnenweg in Rotterdam serveert geen standaard...
Vlaamsch Broodhuys Nieuwe Binnenweg

Vlaamsch Broodhuys Nieuwe Binnenweg

Een bio-boerenyoghurt met vers fruit, een paar dikke plakken zuurdesembr...

Meer van Elise Barends

06_MUSEUM_RDAM_Foto2

Elise ontdekt de geschiedenis van Hotel New York bij Museum Rotterdam

In mei 2018 kreeg Elise een rondleiding in Hotel New York van hotelporti...

27 dec 2021 door Elise Barends
The Good People store

De favoriete zaakjes van Elise in het MAHO kwartier

Onze blogger Elise bezoekt met fotografe Maartje Catharina het gezellige...

17 dec 2021 door Elise Barends
RTI_Blog_Elise_Langoest_main2

Langoest aan de Maas: Vis met een goud randje

Liefhebbers van oesters, kreeft, coquilles, sashimi, gamba’s, fruit de...

16 dec 2021 door Elise Barends