Filmtheater KINO Rotterdam

Het blinkend nieuwe KINO is een hotspot voor filmliefhebbers, foodlovers én flexwerkers. Na een flinke verbouwing bruist het weer in de Gouvernestraat. Daarmee heeft Rotterdam opnieuw een filmtheater in het pand vol filmhistorie. In de foyer is niet alleen een prachtige bar, maar ook nog eens een heerlijk restaurant en een fijne designbank om op te werken.

Ik ging nog voor de officiële opening naar de film bij KINO. Heel toevallig een muziekfilm over een band die bekend werd in de tijd dat LantarenVenster nog in het pand huisde. Hoezo romantisch? Door de mooi opgeknapte blauwe gang met originele tegels wandelde ik naar de filmzaal. Daar wacht de grootste verrassing als je neerploft in de zachte rode stoelen: een zee aan beenruimte! Iets waar de echte bioscoopganger met lange benen enorm gelukkig van wordt.

Films voor iedereen

Het afwisselende filmprogramma van KINO zorgt er voor dat al veel verschillende mensen hun weg naar deze nieuwe cinema hebben gevonden. Naast arthouse is er ook ruimte voor commerciële films. Kijk zeker ook bij de SPECIALS met bijvoorbeeld Breakfast at KINO, muziekfilms, bijzondere documentaires of filmklassiekers. Voor december staat de originele versie van La Piscine met Alain Delon en Romy Schneider gepland als ontbijtspecial.

Bar en restaurant KINO

Na afloop direct naar buiten lopen om de benen strekken is niet meer nodig. Gelukkig maar, want de nieuwe, knappe bar van KINO is de moeite waard om aan te zitten en een drankje te doen. Wat meteen opvalt, zijn de vrolijke mensen die er werken. De relaxte sfeer zorgt er voor dat je zomaar blijft hangen voor nog een koffie of een drankje. De eerste keer dat ik er was, zat ik zo goed dat ik ook nog bleef eten. De wekelijks wisselende menukaart is te verleidelijk: gerechten van het seizoen met zoveel mogelijk lokale en biologische producten. En ja, het was zo lekker dat we ook nog het dessert kozen.

Foyer voor iedereen

Naast filmtheater, bar en restaurant is de eerste verdieping in beslag genomen door creatieve Rotterdamse ondernemers. Daarnaast zie je overdag ook flexwerkers op de strakke okergele bank. Het mooie aan KINO is de mengelmoes van mensen die je treft in de bijzonder stijlvol ingerichte foyer. Een open ruimte waar filmliefhebbers en zelfstandigen even welkom zijn als iedereen die houdt van lekker eten of goede koffie. Ook als je geen film wil kijken.
KINO Rotterdam is de hele week geopend. Het restaurant serveert lunch en diner.
Wil je meer weten? Check dan de website van Kino.

1.

Meer Liesbeth en Kino

Blogger Liesbeth Limpens

En haar liefde voor goed en lekker eten

Klik Hier

Fitzgerald

Door blogster Liesbeth Limpens

Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card