Filmtheater KINO Rotterdam

4 november 2016 door

Het blinkend nieuwe KINO is een hotspot voor filmliefhebbers, foodlovers én flexwerkers. Na een flinke verbouwing bruist het weer in de Gouvernestraat. Daarmee heeft Rotterdam opnieuw een filmtheater in het pand vol filmhistorie. In de foyer is niet alleen een prachtige bar, maar ook nog eens een heerlijk restaurant en een fijne designbank om op te werken.

Films voor iedereen

Het afwisselende filmprogramma van KINO zorgt er voor dat al veel verschillende mensen hun weg naar deze nieuwe cinema hebben gevonden. Naast arthouse is er ook ruimte voor commerciële films. Kijk zeker ook bij de SPECIALS met bijvoorbeeld Breakfast at KINO, muziekfilms, bijzondere documentaires of filmklassiekers. Voor december staat de originele versie van La Piscine met Alain Delon en Romy Schneider gepland als ontbijtspecial.

Bar en restaurant KINO

Na afloop direct naar buiten lopen om de benen strekken is niet meer nodig. Gelukkig maar, want de nieuwe, knappe bar van KINO is de moeite waard om aan te zitten en een drankje te doen. Wat meteen opvalt, zijn de vrolijke mensen die er werken. De relaxte sfeer zorgt er voor dat je zomaar blijft hangen voor nog een koffie of een drankje. De eerste keer dat ik er was, zat ik zo goed dat ik ook nog bleef eten. De wekelijks wisselende menukaart is te verleidelijk: gerechten van het seizoen met zoveel mogelijk lokale en biologische producten. En ja, het was zo lekker dat we ook nog het dessert kozen.

Foyer voor iedereen

Naast filmtheater, bar en restaurant is de eerste verdieping in beslag genomen door creatieve Rotterdamse ondernemers. Daarnaast zie je overdag ook flexwerkers op de strakke okergele bank. Het mooie aan KINO is de mengelmoes van mensen die je treft in de bijzonder stijlvol ingerichte foyer. Een open ruimte waar filmliefhebbers en zelfstandigen even welkom zijn als iedereen die houdt van lekker eten of goede koffie. Ook als je geen film wil kijken.
KINO Rotterdam is de hele week geopend. Het restaurant serveert lunch en diner.
Wil je meer weten? Check dan de website van Kino.

Share

Meer van Liesbeth Limpens

Talks&Treasures_Rotterdamse-Oogst_3.jpg

Lokaal en vers op Rotterdamse Oogstmarkt

Vers uit de grond in de hand, dat is het lekkerst. Als je van buiten de ...

13 dec 2021 door Liesbeth Limpens
Heilige-Boontjes_1.jpg

Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

Wie in Rotterdam een lokaal gebrand bakkie pleur wil drinken om daarna m...

13 feb 2017 door Liesbeth Limpens
garage-bovenaan.jpg

Kunst en koffie in Garage Rotterdam

Als ik hoor over een museum in een garage in het centrum, ben ik direct ...

12 okt 2016 door Liesbeth Limpens