Kunst en koffie in Garage Rotterdam

12 oktober 2016 door

Als ik hoor over een museum in een garage in het centrum, ben ik direct nieuwsgierig. En vervolgens heel verbaasd, als ik ontdek dat Garage Rotterdam al sinds 2011 bestaat. In de Goudsewagenstraat, een zijstraat van de hippe Hoogstraat, vind je deze bijzondere culturele plek die je niet mag missen.

Extra leuke events

Vier keer per jaar is hier een nieuwe expositie te zien die wordt samengesteld rond een centraal thema. Met een iPad in de hand wandel je door het museum. Per kunstwerk lees je de toelichting en informatie over de kunstenaar. Als je wil, klik je door voor meer informatie. Op de website staat een overzicht waardoor je thuis alles nog eens kunt teruglezen. Zo handig!

Wat Garage Rotterdam extra leuk maakt, zijn de events Brandstof en Natafelen. Dat laatste klinkt niet alleen lekker, je eet er echt. Een compleet driegangenmenu tussen de kunst en de kunstenaars is een perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Wat is er te zien

Tot en met eind oktober is ‘Physical Fiction’ te zien: het (eigen) lichaam van acht kunstenaars speelt een centrale rol in deze tentoonstelling. De ene keer met het lichaam als instrument dan weer zie je het als personage.

Vanaf 18 november 2016 opent een nieuwe expositie met de titel ‘Sparkling like the surface of the ocean at night’. Denk aan zo’n avond aan zee, volle maan, het licht schittert over het water: mooi, romantisch of juist onheilspellend?

Rotterdams of cultureel

Wie wil napraten over wat hij net heeft gezien, strijkt neer aan een van de tafels bij de koffiebar. Ook zonder de tentoonstelling te bezoeken kan je hier terecht voor koffie of een drankje. Gewoon, omdat je weer eens op een mooie en echt Rotterdamse naoorlogse plek wil zitten.

Zelfs als je niet heel cultureel bent ingesteld, nodigt de grote glazen pui van Garage Rotterdam uit om naar binnen te gaan. Voor het entreebedrag van € 2,00 hoef je het niet te laten. Al is het maar om de rest van het pand te bekijken. Op die manier word je vanzelf verleid om te zien wat jou aanspreekt in de expositie van dat moment.

Garage Rotterdam is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.30-17.30 uur.

Wil je meer weten over de evenementen of de tentoonstellingen? Check dan garagerotterdam.nl.

Share

Meer van Liesbeth Limpens

Talks&Treasures_Rotterdamse-Oogst_3.jpg

Lokaal en vers op Rotterdamse Oogstmarkt

Vers uit de grond in de hand, dat is het lekkerst. Als je van buiten de ...

13 dec 2021 door Liesbeth Limpens
Heilige-Boontjes_1.jpg

Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

Wie in Rotterdam een lokaal gebrand bakkie pleur wil drinken om daarna m...

13 feb 2017 door Liesbeth Limpens
Talks-&-Treasures---KINO-Rotterdam-2_bewerkt.jpg

Filmtheater KINO Rotterdam

Het blinkend nieuwe KINO is een hotspot voor filmliefhebbers, foodlovers...

4 nov 2016 door Liesbeth Limpens