Nicolien De Koning

Lisa is op Zuid!

6 september 2018 door

Rotterdam groeit en zo ook Rotterdam Zuid. Hart van Zuid vormt het nieuwe bruisende stadscentrum. Momenteel wordt er veel gesloopt, verbouwd en gebouwd, maar er zijn ook al onderdelen van opgeleverd zoals Zwemcentrum Rotterdam, met het enige 50-meter zwembad van Rotterdam en het ongedwongen LISA Kitchen | Bar. Blogger Nicolien laat zich graag verleiden door deze nieuwe hotspot.

Katendrecht, Theater Zuidplein en het Zuiderpark; ik vind het prachtige plekken in mijn geliefde Rotterdam, maar die mooie Zwaan maakt het regelmatig een brug te ver. Toen ik werd uitgenodigd bij LISA, gevestigd naast metro- en bushalte Zuidplein, ontdekte ik dat het maar op 5 km afstand van mijn huis is. En als fietser vind ik dat een acceptabele afstand. Tel daarbij de mooie rit door de Maastunnel bij op – ik woon in Delfshaven – en ik ben overtuigd: Zuid is helemaal niet zo ver.

 

Wie is Lisa?

We worden welkom geheten door de bedrijfsleider Jorinde. Net als de andere meiden in de bediening heeft ze een t-shirt aan met LISA op de achterkant. “Iedereen is LISA.” Het een grote, tikje industrieel, ingerichte zaak. Ik heb gelijk twee favoriete plekjes: de knusse kleurrijke huiskamer en een tafel met zicht op de tatoeage op de muur.

Jorinde vertelt enthousiast over het ontstaan van LISA. De Gooilandsingel moest op de schop en daarmee ook grand café Champs-Elysées. Danny sloot na 25 jaar de deuren om, samen met Chislaine, iets verderop de deuren van het nieuwe LISA te openen.

 

Gefrituurde kikkererwten

De kaart? “Niks ingewikkelds en lekker onszelf.” Alle klassiekers zijn hier terug te vinden – al is geitenkaassoep nieuw voor mij – en mijn tafelgenoot en ik hebben onze keuze snel gemaakt: een clubsandwich en voor mij de gebakken mosselen met brood.

Bij het neerzetten van de borden zegt ze overtuigd: “Zuid wordt hip.” En wij worden verrast met gefrituurde kikkererwten bij de clubsandwich.

Iedereen is op Zuid. Alles is op Zuid. Ik begrijp het nu: op Zuid moet je zijn! En begin dan bij LISA.

Nicolien

Zie meer op Zuid

Aqua Asia Club

Aqua Asia Club

Aqua Asia Club, gevestigd in het gebouw De Rotterdam aan de voe...
De Matroos en het Meisje

De Matroos en het Meisje

De Matroos en het Meisje is een table d’hôtes restaurant, wat inhoudt...

Iedereen is op Zuid

Eerlijk is eerlijk: ik ruil mijn Koopgoot nog niet in voor winkelcentrum Zuidplein, maar ik kijk wel uit naar de komst van de nieuwe culturele hotspot. Zo zullen bij Het Kunstenpand door de transparante gevel alle activiteiten van buitenaf zichtbaar zijn. En door de aanpassingen van het metro- en busstation ontstaat een prachtig plein. Nu al genieten van het nieuwe Zuid? Ga zwemmen in het nieuwe en enige 50-meterbad in Rotterdam.

Bij vertrek zie ik weer de borden rondom de bouwplaatsen: Iedereen is op Zuid. Alles is op Zuid. Ik begrijp het nu: op Zuid moet je zijn! En begin dan bij LISA.

Meer informatie
www.hartvanzuidrotterdam.nl

LISA Kitchen | Bar
Annie M.G. Schmidtplein 4
Rotterdam
www.lisarotterdam.nl

Dit artikel is geschreven door Nicolien De Koning.

 

Lisa Kitchen Bar

Lisa Kitchen Bar

LISA Kitchen Bar ligt in het nieuwe stadscentrum van Rotterdam, op Zuid. Het zit naast het gloednieuwe Zwemcentrum Rotterdam dat onderdeel is van Hart van Zuid. Je kunt bij LISA terecht voor een kop koffie, lunch of uitgebreid diner. De inrichting is strak en modern, maar er hangt een ongedwongen sfeer. Verwacht bij LISA niets ingewikkelds, maar lekker en goed eten waarmee ze mensen samenbrengen en verbinden.

Meer informatie

Meer van Nicolien De Koning

Nicolien proost met een bloody mary.

Nicolien’s Boozy Bloody Mary Brunch

Op de Korte Hoogstraat zitten twee echte hotspots: Nicolien De Koning

Dudok - Jan Bijl

Een Rotterdams icoon: Dudok

Afgelopen jaar openden in Rotterdam meer dan 100 nieuwe restaurants, bar...

22 mrt 2019 door Nicolien De Koning