Claire Droppert

Een dagje uitwaaien in Hoek van Holland

14 augustus 2018 door Denise en Iris

Gastbloggers Iris en Denise bezochten onlangs Hoek van Holland. Deze bijzondere kustplaats is een gebied van Rotterdam en staat bekend om het mooie strand, de Noorderpier en de Nieuwe Waterweg met de Maeslantkering. Maar onze bloggers ontdekten nog meer bijzondere pareltjes die ze graag met je delen.

Hoe fijn is het om zo nu en dan de bruisende stad achter je te laten en lekker uit te waaien aan het strand? Wij houden ervan! Wanneer je de auto pakt vanuit het centrum van Rotterdam sta je binnen 20 minuten op het gezelligste strand van Nederland.  We hebben het natuurlijk over het strand van Hoek van Holland.  Maar er is meer te doen in de Hoek. Zo is er een avontuurlijk Fort waar je kunt verdwalen door gangenstelsels met een bijzondere geschiedenis. Daarom hierbij voor jou:
5 tips voor een avontuurlijk dagje Hoek van Holland!

 

RTI_Blog_Denise-en-Iris_Hoek-van-Holland_11_2
Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland

1. Ontspannen op het Hoekse strand

Ga je mee naar de Hoek? De wat? Hoek van Holland wordt door haar inwoners liefkozend de Hoek genoemd vanwege de ligging aan het begin van de uitgestrekte Rotterdamse haven. Op en bij het strand is er van alles te doen. Zo maakten wij een wandeling over de Koningin Emmaboulevard (met uitzicht op de Nieuwe Waterweg) en de 4,5 km lange Noorderpier. Al snel kwamen we erachter dat dit de perfecte spot is voor vissers! Na een tijdje te hebben gekeken naar de competitie tussen de vissers besloten we uit te rusten op één van de vele terrassen aan het strand. Cheers!

 

2. Verstoppen in de bunkers van het Atlantikwall Museum

Wist je dat in de duinen van Hoek van Holland nog talrijke bunkers te vinden zijn?
Zo is het Atlantikwall museum te herkennen aan een grote Duitse bunker aan het Noorderhoofd. De bunker was onderdeel van de verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum kun je zelf ervaren hoe een soldaat vroeger werkte en leefde. Het museum is zeker ook geschikt voor kinderen. Zo kunnen ze een bunkerventilator uitproberen, telefoneren via veldtelefoons en als klap op de vuurpijl een kanon ‘laden’. Mooi meegenomen: vanaf het dak van de bunker genoten wij van een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Maasvlakte. Het museum is diverse zaterdagen en zondagen geopend van 12:30 tot 17:00 uur.

 

3.     Een tochtje naar de Maasvlakte met de Fast Ferry 

 Zeehonden en grote containerschepen spotten? Het kan tijdens een tochtje met de Fast Ferry. Vanaf de Berghaven vertrekt elk uur een boot naar de Maasvlakte waar van alles te zien is. Zo zag Iris de container voorbij varen waar vermoedelijk haar AliExpress bestelling in zat. De Fast Ferry brengt je echter niet alleen langs kolossale containerschepen en het haven- en industriegebied, maar ook langs prachtige natuur. Wanneer je besluit uit te stappen bij halte Landtong kan het zo maar zijn dat je behalve prachtige vogels ook een groep zeehonden ziet rusten op het nabijgelegen strandje.   

 Meer info over de haltes en vertrektijden  

 

Zo zag Iris de container voorbij varen waar vermoedelijk haar AliExpress bestelling in zat.

4.     Kustverlichtingsmuseum in de vuurtoren

Land in zicht! Aan de hand van de vuurtorens het hoge en het lage licht werden vroeger schepen vanaf de Nieuwe-Waterweg de Rotterdamse haven ingeloodst. Tegenwoordig dienen beide vuurtorens als museum. Het lage licht is verplaatst naar het Maritiem Museum in de Leuvehaven. Het hoge licht staat nog steeds in Hoek van Holland en is omgetoverd in het Kustverlichtingsmuseum. In het museum zijn de meest uitgebreide kust verlichtingsobjecten van Nederland te vinden. Ontdek de tijdelijke tentoonstelling ‘Lost Sounds, en klim naar de top en geniet van een spectaculair uitzicht over zee. Oh en vergeet niet de (cruise)schepen binnen te loodsen!

 

5.     Verdwalen in Fort 1881

Maak een dagje Hoek van Holland compleet door een bezoek aan het voormalig Fort van Hoek van Holland. Zo dwaalden wij door de mysterieuze ondergrondse gangen en voelt het even alsof we ons in een andere wereld bevinden. De historische gangenstelsels zijn maar liefst 3 kilometer lang, dus de kans om te verdwalen is erg groot. Ben je op zoek naar een feest- of trouwlocatie? Dan kan je ook bij Fort 1881 terecht.

Meer info over Fort 1881 

 

Rotterdam Beach Meet

In augustus heeft Rotterdam Tourist Information een InstaMeet georganiseerd in Hoek van Holland. Tijdens dit evenement zijn de creatieve Instagrammers op zoek gegaan naar de meeste originele spots en architectuur van Hoek van Holland. Op deze manier zijn er prachtplaatjes en filmpjes gecreëerd van de omgeving.

 

Wil je meer weten over Hoek van Holland, het aanbod van beachclubs en horecagelegenheden, of over de evenementen, de musea, kunst en cultuur? Kijk dan op www.hoekvanholland.nl voor meer informatie.

 

Meer Haven, natuur en strand

Haven, natuur & strand

Haven, natuur & strand

Rotterdam staat bekend om zijn spectaculaire haven, maar heeft met Hoek ...
Hoek van Holland

Hoek van Holland

Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam...
Strand Nesselande

Strand Nesselande

In het noordoostelijkste puntje van Rotterdam, aan de Zevenhuizerplas, l...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie