Vier het begin van de zomer in de Hoek!

Op Hemelvaartsdag start het strandseizoen.

Lees meer...
Claire Droppert

Een avontuurlijk dagje strand in Hoek van Holland

22 mei 2019 door Denise en Iris

Met de opening van het strandseizoen in het vooruitzicht bezochten gastbloggers Iris en Denise onlangs Hoek van Holland. Deze bijzondere kustplaats is een gebied van Rotterdam en staat bekend om het mooie strand, de Noorderpier en de Nieuwe Waterweg met de Maeslantkering. Maar onze Iris en Denise ontdekten nog meer bijzondere pareltjes die ze graag met je delen.

Hoe fijn is het om zo nu en dan de bruisende stad achter je te laten en lekker uit te waaien aan het strand? Wij houden ervan! Wanneer je de auto pakt vanuit het centrum van Rotterdam sta je binnen 30 minuten op het gezelligste strand van Nederland.  We hebben het natuurlijk over het strand van Hoek van Holland. Maar er is meer te doen in de Hoek. Zo is er een avontuurlijk Fort waar je kunt verdwalen in gangenstelsels met een bijzondere geschiedenis. Daarom hierbij voor jou: 5 tips voor een avontuurlijk dagje Hoek van Holland!

RTI_Blog_Denise-en-Iris_Hoek-van-Holland_11_2 RTI_Blog_Denise-en-Iris_Hoek-van-Holland_11_2
Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland

1. Ontspannen op het Hoekse strand

Ga je mee naar de Hoek? De wat? Hoek van Holland wordt door haar inwoners liefkozend de Hoek genoemd vanwege de ligging aan het begin van de uitgestrekte Rotterdamse haven. Op en bij het strand is er van alles te doen. Zo maakten wij een wandeling over de Koningin Emmaboulevard (met uitzicht op de Nieuwe Waterweg) en de 4,5 km lange Noorderpier. Al snel kwamen we erachter dat dit de perfecte spot is voor vissers! Na een tijdje te hebben gekeken naar de competitie tussen de vissers besloten we uit te rusten op één van de vele terrassen aan het strand. Cheers!

2. Verstoppen in de bunkers van het Atlantikwall Museum

Wist je dat in de duinen van Hoek van Holland nog talrijke bunkers te vinden zijn? Zo is het Atlantikwall museum te herkennen aan een grote Duitse bunker aan het Noorderhoofd. De bunker was onderdeel van de verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum kun je zelf ervaren hoe een soldaat vroeger werkte en leefde. Het museum is zeker ook geschikt voor kinderen. Zo kunnen ze een bunkerventilator uitproberen, telefoneren via veldtelefoons en als klap op de vuurpijl een kanon ‘laden’. Mooi meegenomen: vanaf het dak van de bunker genoten wij van een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Maasvlakte. Het museum is, in de periode van maart tot en met november, bijna iedere zondag geopend van 12:30 tot 17:00 uur.

3.     Een tochtje naar de Maasvlakte met de Fast Ferry 

Zeehonden en grote containerschepen spotten? Het kan tijdens een tochtje met de Fast Ferry. Vanaf de Berghaven vertrekt elk uur een boot naar de Maasvlakte waar van alles te zien is. Zo zag Iris de container voorbij varen waar vermoedelijk haar buitenlandse bestelling in zat. De Fast Ferry brengt je echter niet alleen langs kolossale containerschepen en het haven- en industriegebied, maar ook langs prachtige natuur. Wanneer je besluit uit te stappen bij halte Landtong kan het zo maar zijn dat je behalve prachtige vogels ook een groep zeehonden ziet rusten op het nabijgelegen strandje.  Meer info over de haltes en vertrektijden…

Proef de Hoek laat bezoekers zien, proeven en voelen van al het moois dat Hoek van Holland te bieden heeft.

www.proefdehoek.nl

4.     Kustverlichtingsmuseum in de vuurtoren

Land in zicht! Aan de hand van de vuurtorens het hoge en het lage licht werden vroeger schepen vanaf de Nieuwe-Waterweg de Rotterdamse haven ingeloodst. Tegenwoordig dienen beide vuurtorens als museum. Het lage licht is verplaatst naar het Maritiem Museum in de Leuvehaven. Het hoge licht staat nog steeds in Hoek van Holland en is omgetoverd in het Kustverlichtingsmuseum. In het museum zijn de meest uitgebreide kust verlichtingsobjecten van Nederland te vinden. Ontdek de tijdelijke tentoonstelling ‘Geboeid’, het thema en de tentoonstelling verwijst naar lichtboeien. Oh en vergeet niet de (cruise)schepen binnen te loodsen!

5.     Verdwalen in Fort 1881

Maak een dagje Hoek van Holland compleet door een bezoek aan het voormalig Fort van Hoek van Holland. Zo dwaalden wij door de mysterieuze ondergrondse gangen en voelt het even alsof we ons in een andere wereld bevinden. De historische gangenstelsels zijn maar liefst 3 kilometer lang, dus de kans om te verdwalen is erg groot. Ben je op zoek naar een feest- of trouwlocatie? Dan kan je ook bij Fort 1881 terecht. Meer info over Fort 1881…

De grootste immersive theatre productie in Nederland beleef je in Fort 1881 in Hoek van Holland. Een 3 uur durende experience welke een cross-over is tussen real life gaming en theater.

Tracing Thomas

Rotterdam Beach Meet

Rotterdam Tourist Information organiseert regelmatig Instameets op bijzondere locaties in Rotterdam. Afgelopen jaar gingen creatieve Instagrammers tijdens de ‘Beachmeet’ in Hoek van Holland op zoek naar de meeste originele spots en architectuur. Er werden prachtige foto’s en filmpjes gemaakt van Hoek van Holland en de omgeving.

Wil je meer weten over Hoek van Holland, het aanbod van beachclubs en horecagelegenheden, of over de evenementen, de musea, kunst en cultuur? Kijk dan op www.hoekvanholland.nl voor meer informatie.

Meer Haven, natuur en strand

Haven, natuur & strand

Haven, natuur & strand

Rotterdam is een groene stad en heeft met het
Hoek van Holland

Hoek van Holland

Hoek van Holland is een heerlijke plek om te vertoeven bij de haven, het...
Strand Nesselande

Strand Nesselande

Alternatief voor drukbezochte badplaatsen De palmbomen en het b...