Maritiem Museum Rotterdam

Attractie, Haven, Museum

Luister naar verhalen van stoere zeemannen, dappere ontdekkingsreizigers, noeste havenarbeiders, maritieme technici of vastberaden kapiteins. Bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie, zoals het oudste scheepsmodel van Europa of de nieuwste solarboot van studenten van TU delft. Ga met je kinderen op avontuur in de haven van Professor Plons of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. In de zomer zijn er rondvaarten vanuit de museumhaven.

Voor groepen vanaf 15 personen gelden speciale tarieven. Rondleidingen in het museum en/of door de Leuvehaven kunnen worden gegeven in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, onder begeleiding van een (ervarings)deskundige uit de maritieme wereld. In het museum is ook een restaurant en een giftshop aanwezig

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Maritiem Museum Rotterdam ligt aan de Leuvehaven, in het Maritiem District, waar ook de watertaxi aanmeert. Op 1 minuut lopen bevindt zich Metrostation Beurs, waar ook diverse tramlijnen stoppen. Parkeergarage Beursplein bevindt zich op circa 2 minuten.

In de schoolvakanties regio midden ook op maandagen open 10.00 – 17.00u

Hoofdgebouw, museumhaven en werkplaatsen in het paviljoen zijn gesloten op maandagen buiten de schoolvakanties, nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

In de wintermaanden van november t/m maart zijn de schepen en kranen in de Maritiem Museum Haven gesloten. Kade, steiger, werkplaatsen en de Vuurtoren blijven toegankelijk.

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Prijsoverzicht

Volwassen €16
Kinderen 4 t/m 15 jaar €12
CJP CJP en studentenpas €11

Op dit moment in Maritiem Museum Rotterdam

t/m 8 december 2022
Winter aan de kade

Winter aan de kade

Kerstvakantie aan de kade: warme chocolademelk, marshmallows roosteren en creatieve activiteiten.

Cultureel festival, Jeugdfestival
t/m 8 mei 2023
Zeemonsters (4-12)

Zeemonsters (4-12)

Ontdek tijdens deze familietentoonstelling zes waterwezens en welke zeedieren achter spannende verhalen schuilgaan.

Tentoonstelling
t/m 8 december 2022
De Haven

De Haven

Ga koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, aan de hand van tientallen scheepsmodellen uit onze collectie!

Tentoonstelling