Strand Nesselande

Attractie, Strand

Houd wel de coronamaatregelen in acht. Lees ze hier.

Ook willen we benadrukken dat het water na gele-ballenlijn te diep is om recreatief in te zwemmen. We willen dan ook adviseren deze markering niet te passeren en binnen het aangegeven gebied te blijven.

In het noordoostelijkste puntje van Rotterdam, aan de Zevenhuizerplas, ligt de ruim opgezette nieuwbouwwijk Nesselande. De palmbomen en het brede strand aan de Siciliëboulevard geven je het gevoel dat je in een mondaine badplaats in Zuid-Europa bent. Niets is minder waar, je bent in de gemeente Rotterdam.

Het is strand in Nesselande is een goed alternatief voor de drukbezochte badplaatsen in de zomer. Het verschil met een zeestrand is dat er geen duinen zijn, maar moderne hoogbouw. Aan de Siciliëboulevard en het Maltaplein vind je niet alleen eetgelegenheden en ijssalons, maar ook supermarkten en drogisterijen. Handig voor als je de zonnebrandcrème vergeten bent.

In de Zevenhuizerplas is een duidelijke scheiding tussen het gebied voor zwemmers en watersporters. Daardoor kan er goed en veilig worden gewindsurft, gezeild, gedoken en geroeid. Buiten de zomer is er ook genoeg te doen. Iedere zondag zijn de winkels geopend. Ook is Nesselande een mooi startpunt voor een fietstocht door het aangrenzende Groene Hart. Ook is er veel moderne architectuur te zien. De wijk staat er vol mee.

Share

Adres & Contact

Op dit moment in Strand Nesselande

t/m 31 december 2023
Het Nationale Vuurwerk Nesselande

Het Nationale Vuurwerk Nesselande

Ook dit jaar vindt Het Nationale Vuurwerk op meerdere plekken plaats! Ook in Nesselande zal dit jaar een vuurwerkshow plaatsvinden.

Cultureel festival, Grootstedelijk evenement