Kunst & design bij Rotterdamse galeries
Gallery Untitled, photo by Sem Rietstap

Kunst & design bij Rotterdamse galeries

Rotterdam is een magneet voor ontwerpers. Dat is het óók voor liefhebbers van design. Het rauwe karakter van de stad biedt volop inspiratie. Maar waar ga je heen, als je nieuw spannend werk wilt ontdekken? Deze vijf galeries zitten op verrassende plekken, van oude school tot wolkenkrabber.

Gallery Untitled

Aan de Koningsveldestraat in Rotterdam-Noord is een oude school getransformeerd tot verzamelgebouw waar ontwerpers en kunstenaars studio houden, en de Kok en de Tuinman de lekkerste lunchgerechten serveert. In dit prachtige pand vestigde fotograaf Lenny Oosterwijk zijn galerie, die hij ooit vanuit zijn woonkamer gestart is: Gallery Untitled. Ontdek alle vier de kamers vol kleurrijk, hedendaags werk van veelal Nederlandse makers als Laura Schurink, Carlijn Kingma en het Rotterdamse duo Wandschappen.

Galerie Vivid

Sinds 1999 is Galerie Vivid een begrip in de wereld van kunst en design. Het was een van de eerste plekken waar design gepresenteerd werd als kunst. Dutch Design-helden als Studio Job en Hella Jongerius, maar ook internationale grootheden als Jaime Hayon, hadden er hun eerste baanbrekende tentoonstellingen. Nog steeds vind je baanbrekend werk van veelbelovende én gearriveerde ontwerpers bij Vivid. Je vindt de galerie op de begane grond van woontoren Red Apple.

Huidenclub

In een oude leerlooierij in Rotterdam-West is De Huidenclub neergestreken: een groep kunstenaars, ontwerpers en denkers houdt hier werkplaats en werkt er samen aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Ook worden er groepsexposities, diners en workshops georganiseerd. Onder de residents vind je onder meer Supertoys Supertoys, een duo dat naam maakt met objecten die zowel kunstzinnig als functioneel zijn, en ontwerpers als Sari Rikken, Carissa ten Teije en Jonas Lutz.

Studio Unfolded

Handgemaakt keramiek, fotografie, design en delicatessen: fotografe Sophia van den Hoek brengt het allemaal samen in haar knusse winkelpandje aan de Nieuwe Binnenweg. Ze verkoopt bij Studio Unfolded eigen werk – sferische beelden van eten, interieurs en bijzondere plekken waar ze naartoe reisde – en dat van zelfstandige ontwerpers en bijzondere, kleine labels. Grote kans dat je er komt voor een kop koffie in de weelderige achtertuin en weggaat met een kunstwerk of fotoboek.

Contour Gallery

Vanuit haar liefde voor moderne kunst en fotografie, begon Muriel Jager Contour Gallery in het Oude Westen van Rotterdam. Ze representeert er kunstenaars die sculpturaal werken, zoals Elsemarijn Bruys, Petra Laaper en Dan Lam, en fotografen als Margriet Smulders, Lars van den Brink en Samantha Everton. Jager geeft haar kunstenaars de ruimte, als galerie schetst ze slechts de contour.

Meer kunst & design

De mooiste musea in Rotterdam

De mooiste musea in Rotterdam

Kunst die je niet wilt missen
Onconventionele kunst

Onconventionele kunst

kleurt de straten van Rotterdam
Stad van architectuur

Stad van architectuur

Het verleden, heden en de toekomst
Designwinkels in Rotterdam

Designwinkels in Rotterdam

Rotterdam is een stad met een levendige designscene. Ontwerpers vestigen zich er graag en beurzen als het internationaal geroemde OBJECT, maar ook de musea en galeries zetten design meer en meer in de schijnwerpers. Verder vind je in de Maasstad fijne designwinkels, waar je terecht kunt voor bijzondere producten, meubels, objecten en accessoires.

Lees meer