Designwinkels in Rotterdam

Shoppen bij designwinkels

Pantoufle

Designwinkels in Rotterdam

Rotterdam is een stad met een levendige designscene. Ontwerpers vestigen zich er graag en beurzen als het internationaal geroemde OBJECT, maar ook de musea en galeries zetten design meer en meer in de schijnwerpers. Verder vind je in de Maasstad fijne designwinkels, waar je terecht kunt voor bijzondere producten, meubels, objecten en accessoires.

Pantoufle

In Zoho, het Zomerhofkwartier, wemelt het van de creatieve studio’s, koffiezaakjes en bijzondere shops. Winkel en interieurstudio Pantoufle doet in wat het zelf slow design noemt: producten en objecten die een leven lang mee kunnen én zo tijdloos zijn dat ze nooit vervelen. De focus ligt op Japans en Scandinavisch ontwerp. Veel lichte kleuren dus, materialen die alleen maar mooier worden naarmate de tijd verstrijkt en weinig tralala.

’s Zomers

Wie botanical warehouse ’s Zomers binnenstapt, betreedt een weelderige, kleurrijke, zoet geurende wereld vol inspiratie. In deze wonderkamer kom je zintuigen te kort. Je vindt er de mooiste (zijden) bloemen, planten en bomen van de stad. En nog veel meer moois voor binnen en buiten. Vazen, schalen en potten. Maar ook meubels, huisparfums en kleine kunstwerkjes.

Femkeido

Kan je interieur wel een dot kleur gebruiken? Breng een bezoekje aan Femkeido op de Pannekoekstraat. Meubels en accessoires van bekende merken als Muuto, HAY, &Tradition, Louis Pausen en Foscarini zijn hier handig samengebracht onder één dak. Deze mix van Nederlandse, Scandinavische en Italiaanse labels creëert een look and feel die even speels en optimistisch als sophisticated cool is.

Hotel âme

In een van de weinige neoclassicistische panden in het hart van Rotterdam, om de hoek bij het Museumpark, openden keramist Angel Cheung-Kwok en haar man Manfung Cheung hotel âme. Op de bel-etage vind je een café met een zorgvuldig gecureerde conceptstore, waar liefhebbers van de Japandi-woonstijl, die Scandinavische soberheid en Japanse wabi sabi combineert, hun hart zullen ophalen. Kwok verkoopt er handgemaakt keramiek van haar eigen Studio Kurē, maar ook objecten die ze meenam uit de verre oorden die ze bezocht.

Kunst & design bij Rotterdamse galeries

Kunst & design bij Rotterdamse galeries

Rotterdam is een magneet voor ontwerpers. Dat is het óók voor liefhebbers van kunst & design. Het rauwe karakter van de stad biedt volop inspiratie. Maar waar ga je heen, als je nieuw spannend werk wilt ontdekken? Deze vijf galeries zitten op verrassende plekken, van oude school tot wolkenkrabber.

Ontdek meer