Fine dinen op z’n Rotterdams
Marseille serveert klassieke Franse en mediterrane gerechten - foto Iris van den Broek

Fine dinen op z’n Rotterdams

De Rotterdamse food scene heeft al net zoveel allure als de imposante skyline. Wil je iets specialers dan zomaar een hapje buiten de deur, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij zetten een aantal gastronomische toppers voor je op een rij waar je heerlijk fine kunt winen en dinen.

NY Basement

Bijzondere culinaire creaties en spannende cocktails in de sfeer van vooroorlogs Manhattan. Het interieur van NY Basement is gedecoreerd met stijlvolle ornamenten en kleurrijke patronen en combineert moeiteloos trendy en historische elementen. Gelegen in de kelder van het nostalgische en karakteristieke Hotel New York, is het niet zomaar een restaurant en cocktailbar; het is een verleidelijke reis naar het verleden met een eigentijdse twist.

Vis op de Dijk

Vis, vis en nog eens….vis! Van coquilles in saffraanroom met zeekraal tot een hele zeebaars op Aziatische wijze bereid: bij Vis op de Dijk aan de Oudedijk serveren ze de meest sublieme zee-gerechten. Op een zeer professionele, gastvrije manier bovendien, die nooit stijfjes aanvoelt.

Aji

De vele reizen door Azië en Zuid-Amerika van chef Pelle Swinkels vormen de inspiratie voor de kleurrijke kaart van Aji. De fushion gerechten van dit sfeervolle restaurant aan de Pannekoekstraat zijn stuk voor stuk pure smaakbommetjes, waarbij het krachtige Aji-kruid (een soort chilipeper) vaak een rol speelt. Bovendien kiest Aji voor eerlijke ingrediënten, minder waste en maximaal 20% vlees op de kaart.

De Matroos en het Meisje

Eten wat de pot schaft, daar was je vroeger thuis misschien niet zo blij mee. Maar bij De Matroos en het Meisje is het geen straf. In dit ‘table d’hôtes’ concept met Franse kaart kies je zelf het aantal gangen en laat je je vervolgens verrassen door de chef. Dat alles in een gezellige setting van Delfts blauwe tegeltjes en rood-wit geblokte tafelkleedjes.

Café Pompette

In het hippe Liskwartier vind je Café Pompette. Deze charmante bistro serveert­ gerechten uit de Franse keuken met Italiaanse en Aziatische invloeden. Blikvanger is de klassieke bar uit 1914 waar je wijn kunt drinken vergezeld van bar bites zoals pel garnalen en zelfgemaakte paté, maar ook gerechten van de kaart.

Berta aan Tafel

Het zusje van de immer populaire Bar Berta, Berta aan Tafel, zit maar een paar deuren verderop. Waar je bij Bar Berta hapjes aan de bar eet, kun je bij dit restaurant echt aan tafel voor zowel lunch als diner. Het menu is er ook Spaans en een mix van tapas en grotere gerechten, zoals authentieke paella of vis van de dag.

Café Marseille

Frans eten op z’n Rotterdams: Café Marseille is heerlijk informeel en misschien wel het leukste restaurant van Rotterdam West. Achter de met stickers beplakte voordeur kun je genieten van bistro klassiekers als steak béarnaise en confit de canard. Uiteraard vergezeld van een mooie Franse wijn, of een citron pressé.

Restaurant Tosca

Zin in een culinaire reis? Bij Tosca voel je je meteen op vakantie. Het menu is geïnspireerd op zonnige landen als Italië, Frankrijk en Spanje, maar bereid met lokale, Nederlandse producten. Onze tip? De risotto met tartaar van garnaal en de geroosterde pompoen met parmezaan.

Héroine

Luxe en eenvoud gaan hand in hand bij Héroine, gevestigd in het prachtige Industriegebouw, icoon uit de wederopbouw. In een retro jaren 70 interieur geniet je hier 5 of 7 gangen lang van onconventionele gerechten met smaken vanuit de hele wereld. Er is geen kaart, dus wat je krijgt, blijft een smaakvolle verrassing. In het weekend wordt er ook een 4 en 5 gangen lunch. Geen plek? Probeer dan zusje Putaine, nog gedurfder.

10 x lokaal en vernieuwend eten

10 x lokaal en vernieuwend eten

De Rotterdamse eetcultuur weerspiegelt de noodzaak om aan te passen.
Proef het echte Rotterdam

Proef het echte Rotterdam

Diversiteit aan zaken en smaken typeert de Maasstad
5 x brunches en lunches

5 x brunches en lunches

Bruisende plekken voor brunch en lunch