Emma van der Kaaij

Gekleurde Vegan Burgers bij Flower Burger

5 oktober 2018 door

Vegan, fastfood en Italië. Deze verrassende combinatie vind je bij Flower Burger, op de hoek van de Hoogstraat en Mariniersweg, in het hippe Maho-kwartier. Het Maagd van Holland-kwartier grenst aan het Hoogkwartier en in de buurt tref je de Centrale Bibliotheek, de Kubuswoningen en de Markthal. Het is een stukje van Rotterdam waar je vast wel eens voorbijkomt maar nu heb je nog meer reden om even te stoppen. Maaike en Sarah gingen op ontdekking en lieten zich verrassen door de gekleurde burgers van Flower Burger.

Italiaans concept 

Caroline de Bruin en Layla Chotoe liepen al een tijdje met de wens om een horeca-concept te starten. Juist toen ze even niet met dat idee bezig waren gingen ze op citytrip naar Rome. Na een bezoek aan het Vaticaan liepen zij een aantal straatjes in en stuitten zij per toeval op het Italiaanse restaurant Flower Burger. In Italië is Flower Burger al jaren een populair concept en het trok gelijk hun aandacht. Caroline: “De felle kleuren, quotes op de muur en vooral de kleurrijke vegan burgers spraken ons aan. We hadden meteen het gevoel dat we welkom waren en na het eten van hun vegan burger waren we om: dit concept moesten we naar Nederland halen.” En zo het geschiedde, de eerste Flower Burger buiten Italië is nu in Rotterdam te vinden!

Gekleurde stoelen en schommels 

Wij zijn zelf al een paar keer langs Flower Burger gelopen sinds de opening en opvallend is dat het rond lunch en diner goed vol zit. Het is een tent waar je gemakkelijk even binnenloopt, een burger bij de counter bestelt en op een van de gekleurde stoelen of schommels gaat zitten. Overal zijn ramen dus je kunt ook lekker bij het raam zitten en mensen kijken.

Cherry Bomb Burger 

De sfeer is uitnodigend en het interieur is uniek. Het interieur van Flower Burger is bedacht door Italiaanse architect Andrea Langhi. Layla vertelt ons dat mensen ook bij elkaar aanschuiven als het vol zit en een praatje met elkaar maken. Ook wordt de burger doormidden gesneden zodat burgers delen nog makkelijker worden. Als ons apparaatje rinkelt kunnen we onze Spicy Chickpea (geel), Cherry Bomb Burger (roze) en Flower Burger (blauw) ophalen. Voor fotografe Emma is speciaal een glutenvrije versie klaargemaakt.

Kikkererwt, seitan en rooktofu 

Onze burgers worden geserveerd met patatjes en diverse sauzen. We komen er niet helemaal uit welke saus het lekkerst is maar de champignonsaus scoort zeker hoog! De burgers zijn gemaakt van kikkererwt, seitan of rooktofu. We vinden ze lekker, vooral ook in combinatie met tomaat, vegan mayonaise, sla en een plakje vegan kaas.

In de buurt

Bokaal

Bokaal

Stadscafé Bokaal Bokaal is een levendig stadscafé en bierloka...
Picknick Rotterdam

Picknick Rotterdam

Bij Picknick kun je terecht voor een goede kop koffie, ontbijt of lunch....
O’Pazzo

O’Pazzo

O’Pazzo is een Italiaans restaurant met een pizzeriagedeelte, een ...

We zijn eruit! Dit is de toekomst van fastfood, want je kan hier 100% vegan eten. Er heerst een gezellige sfeer en je wordt geholpen door een passievol team.

Wil je ook een gekleurde vegan burger proeven? Doe mee aan de winactie op onze Facebook en maak kans op een diner voor twee!

Flower Burger is te vinden op Hoogstraat 107A. Je bent welkom op alle dagen van de week van 12.00 uur tot 21.30 uur.

 

 

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij. 

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike