Emma van der Kaaij

Een dagje ultiem vermaak in het Plaswijckpark

19 oktober 2018 door

Onze blogger Maaike bezocht onlangs met haar gezin en fotografe Emma het prachtige Plaswijckpark. In dit recreatiepark kun je op ontdekking in Wandelwijck, Speelwijck en Dierenwijck.

Plaswijckpark

Onlangs bezocht ik met mijn gezin en onze fotograaf Emma het Plaswijckpark. Dit recreatiepark ligt aan de Bergse Achterplas op de grens Hillegersberg-Schiebroek aan de Noordrand van Rotterdam.

Oma

De dag voor ons bezoek vertelde ik de oma van mijn vriend over onze plannen voor een bezoek aan het park. Ik kreeg van deze echte Rotterdamse oma prachtige verhalen over vroeger te horen. Want met haar zeven kinderen kwam zij graag in het Plaswijckpark. Het park was, toen zij jong was, overigens nog wel een stukje kleiner. Zij vertelde dat de kinderen de attracties altijd leuk vonden. De vooruitzichten voor ons bezoek waren dus goed, we zouden een echt Rotterdams familiepark bezoeken!

Het Plaswijckpark bestaat dit jaar 95 jaar. Bijna net zo oud als de oma van mijn vriend.

Blogger Maaike

Witte zwanen, zwarte zwanen

Rond middaguur komen wij aan en zien we vanaf de weg de herkenbare witte zwanen al varen. In deze trapboten, in de vorm van een zwaan, kan je de plas aan de voorzijde van het Plaswijckpark ontdekken. Aan hetzelfde water zien we een bootje waarmee je hard het water op wordt geblazen; spannend!

Op stap in Wandelwijck

Na een warm welkom bij de entree starten we ons bezoek aan het recreatiepark met een wandeling over het Kabouterpad, gelegen in Wandelwijck. De kinderen zijn onder de indruk van de stem die uit de kabouter komt als je op een knopje drukt. Ook gaan met veel spanning het huisje en het minibos in om de kabouters te zoeken. Het avontuur is begonnen! Langs Wandelwijck bevindt zich ook gelijk Speelwijck, hier heb je alles waar kinderen gelukkig van worden. Jammer dat je als volwassene niet op het grote springkussen mag, maar met mijn enthousiasme is dat wellicht veiliger voor de kinderen. De speeltuin ziet er geweldig leuk uit en er zijn voldoende plekken om te zitten en te picknicken.

Zwembad

Als wij onze weg vervolgen zien we een zwembad met speelmogelijkheden. Dit zwembad is, met het mooie weer, terecht druk bezocht. Aan het einde van het park kan je de Rondvaartboot nemen voor een tochtje over de Bergse Plas. Moet je in de rij wachten? Geen zorgen, de kinderen vermaken zich op het springkussen en ook hier staan wat picknicktafels.

Op ontdekking in Dierenwijck

Na onze picknick en toiletbezoeken (ook die zijn overal, heel fijn) vervolgen wij onze route naar Dierenwijck. Hier zijn dieren te zien zoals zwarte zwanen, kalkoenen en alpaca’s. Mijn kinderen zijn ook enorm enthousiast over de Avonturenbeek. Je kunt er over de touwbruggen klimmen, over rotsen heen stappen of met zand kliederen in en bij de beek.

Verkeerstuin

Om het hele park te zien maakten wij ook een ritje met de trein. In onze coupé vertelt een klein jongetje ons over zijn favoriete attractie: de Verkeerstuin! Je rijdt hier ook langs als je met de Sjoemeltrein rondrijdt. Er is een verkeerstuin voor kinderen tot 5 jaar en vanaf 6 jaar. Wel zo veilig!

De favoriet van de kids

Wij eindigen onze dag waar we mee begonnen; het Kabouterpad. De favoriet van mijn kinderen! Overigens waren ze nog lang niet uitgespeeld na een middag Plaswijckpark. Genoeg redenen om nog eens terug te komen, want ook met slecht weer kan je hier terecht bij onder andere het theater of één van de binnenspeeltuinen (het Huis in de Heuvel). Het is een laagdrempelig en gezellig familiepark waar je een leuk dagje uit van kunt maken!

Deze blog is geschreven door Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

Ook leuk met de kids

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Bekijk alle jonge beestjes
Vier keer ontbijten met kids

Vier keer ontbijten met kids

Blog door Breakfast in Rotterdam
48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Bekijk ook de video
Bord met 'kom je snel weer ravotten' Bord met 'kom je snel weer ravotten'

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike