Rotterdam Architectuur Maand
Rotterdam Architectuur Maand © Fred Ernst

Rotterdam Architectuur Maand

De Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland dat zich richt op de toekomst van de stad. Het festival vindt elk jaar plaats in juni en kiest voor elke editie een nieuwe locatie voor het festivalhart.

Het maakt niet uit hoeveel je weet over architectuur of hoeveel ervaring je hebt: iedereen is welkom. Ontdek hoe architectuur en stadsplanning het dagelijks leven beïnvloeden en verbeteren. Bezoek opvallende interventies, rondleidingen, workshops, lezingen, tentoonstellingen, films en festiviteiten om de stad van de toekomst te verkennen. Vorig jaar was het roze Podium boven op Het Nieuwe Instituut een groot succes. Deze zomer keert de Rotterdam Architectuur Maand terug met weer een publiekstrekker: een drijvend festivalhart in de Maashaven. Bekijk het volledige programma op rotterdamarchitectuurmaand.nl

Drijvend festivalhart in de Maashaven

Het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bestaat uit drie indrukwekkende drijvende bakken die op creatieve wijze zijn ontworpen door Studio Marco Vermeulen. De platforms bieden een unieke beleving en laten de mogelijkheden van het water in de stad zien. Een bak is omgevormd tot een groen park waar je kunt ontspannen en of je tijdens evenementen zoals lezingen, debatten en filmvertoningen laat onderdompelen in architectuur. Op de andere bak kun je genieten van urban sports zoals freerunning en calisthenics. Deze bak wordt ingericht in samenwerking met de bekende ontwerper en freerunner Onur Eren. De drie bakken zijn met elkaar verbonden door een loopbrug die tevens fungeert als een langgerekt uitkijkpunt. Hierdoor kun je genieten van een uniek uitzicht op de Maashaven en de rest van de stad. Het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en urban sports.

Ontdek het drijvende festivalhart

Ontdek het drijvende festivalhart

Van 1 t/m 30 juni 2023
Bezoek Bovenop Zuid!

Bezoek Bovenop Zuid!

Van 1 t/m 30 juni 2023
Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi

Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi

Van 14 mei t/m 22 oktober 2023
De rijkdom van de Rotterdamse daken

De rijkdom van de Rotterdamse daken

In Rotterdam doe je iets goed óf niet. Het is zo gezegd ‘d’r op of d’r onder’. Als het op de daken aankomt, dan is het absoluut d’r op! De stad heeft veel dakoppervlak en waarom zou je die onbenut laten? Voor een Rotterdammer is een leeg dak als een blanco canvas, waar verbeelding tot van alles kan leiden. Van vergroening en energieopwekking tot recreatie: zelfs daken bieden hier ruimte aan innovatie en experiment. Als bezoeker en bewoner kan je hier bovendien niet alleen een toeschouwer, maar een onderdeel van zijn: experimenteer, leer mee en enjoy the ride!

Ontdek meer

Zomer op Zuid en het Nelson Mandelapark

Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand verbindt verschillende ontwikkelingen rondom de Maashaven, waaronder het in ontwikkeling zijnde Nelson Mandelapark. Dit nieuwe stadspark in de Maashaven beslaat een oppervlakte van ongeveer tien voetbalvelden. Het festivalhart fungeert als een testlocatie waar al samengewerkt wordt en kennis wordt gedeeld om zo een netwerk op te bouwen en energie te creëren voor verdere ontwikkeling van het Nelson Mandelapark. Bovendien maakt de Rotterdam Architectuur Maand deel uit van Zomer op Zuid, een periode van juni tot en met september waarin Rotterdam Zuid in de schijnwerpers staat met 60 grote en kleine evenementen.

Architectuurstad Rotterdam

Het verhaal van Rotterdam – de historie, het bombardement en de wederopbouw – vertelt veel over de vruchtbare basis voor bloeiende architectuur. Want als alles weg is, waarom dan niet groots en meeslepend bouwen? Het lef dat werd en wordt getoond – in ontwerp en in het verstrekken van opdrachten aan architecten – zie je overal in Rotterdam terug. Lees verder…

Ook handig!

Overnachten

Overnachten

Geniet van een goede nachtrust
Eten en drinken

Eten en drinken

Lokaal en vernieuwend
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Ontdek de bezienswaardigheden