Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Rotterdam Architectuur Maand
Aad Hoogendoorn

Rotterdam Architectuur Maand

Een maand lang architectuur met festivals, lezingen, tours, tentoonstellingen, films en nog veel meer: de Rotterdam Architectuur Maand viert de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur de hele maand juni 2022.  Kom meer te weten over hoe een prettige leefomgeving wordt ontworpen. Wat is de invloed van architectuur op jouw dagelijks leven? Rotterdam vormt het centrale festivalhart voor ontmoetingen tussen publiek, de ontwerpsector, cultuurpartners en het onderwijs. Bekijk het volledige programma op rotterdamarchitectuurmaand.nl

Festivalhart

Het Festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich in én op het Nieuwe Instituut en is de hele maand juni gratis te bezoeken. In het Festivalhart zijn verschillende dingen te doen. Zo kun je de door MVRDV ontworpen knalroze trap beklimmen voor een spectaculair uitzicht vanaf Het Podium. Je kunt er een van de vele architectuurevenementen bijwonen en de RA Maand hoofdtentoonstelling (T)Huis bezoeken.

Kom je voor het uitzicht vanaf het roze Podium bovenop Het nieuwe Instituut? Reserveer dan een gratis tijdslot. Het Podium is te bereiken via de gigantische roze trap of een lift. Kijk voor meer informatie op de website van de Rotterdam Architectuur Maand. (Let op: Voor bezoek aan Het Podium vanaf 1 juli t/m 17 augustus geldt eenmalig een toegangsprijs van €3 p.p.).

Vijf hoogtepunten van de Rotterdam Architectuur Maand

Vijf hoogtepunten van de Rotterdam Architectuur Maand

Het hart van de maand is het zuurstokroze stadspodium, op het dak van Het Nieuwe Instituut. Naast deze opvallende hotspot is er natuurlijk veel meer te zien, doen, leren en beleven. Ontdek de stad op hoogte! Hieronder de belangrijkste plekken, activiteiten en architectuur- evenementen.

Ontdek de hoogtepunten!

De rijkdom van de Rotterdamse daken: van go to-daken en to do-daken tot DIY-daken

In Rotterdam doe je iets goed óf niet. Het is zo gezegd ‘d’r op of d’r onder’. Als het op de daken aankomt, dan is het absoluut d’r op! De stad heeft veel dakoppervlak en waarom zou je die onbenut laten? Voor een Rotterdammer is een leeg dak als een blanco canvas, waar verbeelding tot van alles kan leiden. Van vergroening en energieopwekking tot recreatie: zelfs daken bieden hier ruimte aan innovatie en experiment. Als bezoeker en bewoner kan je hier bovendien niet alleen een toeschouwer, maar een onderdeel van zijn: experimenteer, leer mee en enjoy the ride!

Ook handig!

Tofste hotels

Tofste hotels

Na een hele dag indrukken opdoen in Rotterdam, is een goed bed essentiee...
Lokale restaurants

Lokale restaurants

Met duurzame, bio, vega(n) en lokale lekkernijen zorgen deze ondernemers...
Alles over architectuur

Alles over architectuur

Het verhaal van Rotterdam – de historie, het bombardement en de we...
Lowres-Het Podium op Het Nieuwe Instituut 2 - Foto Aad Hoogendoorn Lowres-Het Podium op Het Nieuwe Instituut 2 - Foto Aad Hoogendoorn