Hermine Deurloo, Mike Boddé en Lilian Vieira

21 oktober 2021

Jazz of Wereldmuziek

Deze avond brengen harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova.

De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholiek van de Braziliaanse muziek lijken wel gemaakt voor elkaar. Deze avond brengen harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die juli 2019 is overleden. Het levert een feestelijk en zeer afwisselend concert op, van melancholieke ballads tot snelle samba’s.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de C...

Specifieke openingstijden

  • 21 oktober 2021, 20:30-23:00

Prijsoverzicht

€ 10 t/m € 22

Meer in de Doelen

t/m 21 oktober 2021
Ester

Ester

De kracht van vrouwen van ver voor onze jaartelling tot nu bezongen.

t/m 21 oktober 2021
Brad Mehldau

Brad Mehldau

Het meest recente album: Finding Gabriel kreeg wereldwijd lovende rencensies en werd begin dit jaar bekroond met een Grammy Award voor ‘Best Instrumental Jazz Album'.

Jazz of Wereldmuziek
t/m 21 oktober 2021
Symphony for our World | National Geographic

Symphony for our World | National Geographic

Nature in perfect harmony!