Een nieuwe artistieke omgeving in MELLY door Loes van Esch en Simone Trum

9 juni 2023 t/m 28 april 2024

Tentoonstelling

Talloze kunstenaars hebben hier nieuw werk gemaakt, zowel aan de muur, als tentoongesteld in vitrines, live gepresenteerd of een combinatie hiervan. Hier vinden ook het hele jaar door tal van activiteiten en publieksprogramma’s plaats. Loes van Esch en Simone Trum van het grafisch ontwerpbureau Team Thursday, architect Tomas Dirrix en kunstenaar Koen Taselaar werken samen aan een geheel nieuwe omgeving voor MELLY. Hun uitgangspunt is dat MELLY niet alleen een plek is om kunst te beleven; het is ook een ruimte die gebruikt wordt om ideeën uit te proberen.

Een interdisciplinaire groep Rotterdamse makers—met Tomas Dirrix, Loes van Esch, Koen Taselaar en Simone Trum—creëert voor MELLY een nieuwe artistieke omgeving. MELLY is gratis toegankelijk en open voor publiek tijdens de reguliere openingstijden van Kunstinstituut Melly: woensdag t/m zondag van 11 tot 18 uur en vrijdag tot 21 uur, als onderdeel van Kunstavond.

MELLY, in 2018 ontwikkeld als curatorial project op het snijvlak van kunst en educatie, is als tentoonstellingsruimte op de begane grond van Kunstinstituut Melly een multifunctionele ruimte geworden. Talloze kunstenaars hebben hier nieuw werk gemaakt, zowel aan de muur, als tentoongesteld in vitrines, live gepresenteerd of een combinatie hiervan. Ook hier vinden het hele jaar door tal van activiteiten en publieksprogramma’s plaats. De creatie van MELLY kwam tot stand samen met het werk-leerproject van het instituut, genaamd Collective Learning in Practice oftewel CLIP, inmiddels in de vijfde jaarlijkse editie. De ruimte bevat ook een café en een boekwinkel, met publicaties over tentoonstellingen en programma’s van Kunstinstituut Melly, evenals de selectie van publicaties van CBK, met speciale aandacht voor boeken gemaakt door Rotterdamse kunstenaars.

Share

Kunstinstituut Melly

Kunstinstituut Melly is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis.

Periodieke tijden

Woensdag 11:00 - 18:00
Donderdag 11:00 - 18:00
Vrijdag 11:00 - 21:00
Zaterdag 11:00 - 18:00
Zondag 11:00 - 18:00

Meer in Kunstinstituut Melly

t/m 24 maart 2024
Sijben Rosa

Sijben Rosa

Rosa is geïnteresseerd in het creëren van objecten die zich onttrekken van praktische functies en de verwachtingen van efficiëntie.

Tentoonstelling