Eregalerij van de Nederlandse fotografie

26 januari 2022 t/m 1 mei 2024

Tentoonstelling

In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische foto’s het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu.

De Eregalerij toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties van nu. De foto’s zijn van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Bewonder foto’s van onder andere Anton Corbijn, Ed van der Elsken, Erwin Olaf, Ata Kandó en vele anderen. Ontdek de iconen van de toekomst. Samen tonen ze de rijkdom van de Nederlandse fotografie.

‘Jouw beeld in de Eregalerij!’

De Eregalerij bevat één lege lijst die symbool staat voor de foto die — bewust of onbewust — niet is gekozen of niet bekend was. Dit beeld is opengelaten en dat is de keuze van het publiek. De foto die voor jou de Eregalerij compleet maakt: 99+1.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum biedt fotografen een podium. Het museum verzamelt en presenteert fotografie die reflecteert op de wereld. En waakt over het fotografisch erfgoed van nu en de toekomst.

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

€14