Nachtrust op z’n Rotterdams: 5 bijzondere ervaringen

Waarom saai slapen als het ook spannend kan?

14 december 2021

Laat je in slaap wiegen op het water, stap in een historisch of architectonisch slaapdomein of ontwaak in een kunstwerk. Rotterdam biedt niet alleen prachtige, comfortabele hotels en hippe hostels, maar heeft steeds meer bijzondere slaapplekken voor dito ervaringen. Rotterdams overnachten is sowieso een feest, maar deze plekken doen er een buitengewoon schepje bovenop.

1. Geen hotel (wel kunst om in te slapen)

1. Geen hotel (wel kunst om in te slapen)

Wat maakt een hotel tot een hotel? De bedden? De kamers? De service? In Hotel not Hotel is een kamer geen kamer, maar een kunstwerk. In samenwerking met diverse kunstenaars en ontwerpers van Design Academy Eindhoven kwam dit niet-hotel to stand. Ontwaak in een kunstwerk en stap in de grote ‘woonkamer’ die de rest van het hotel is. Hier boek je geen overnachting, maar een ervaring! Hotel not Hotel heeft een gloednieuwe Rotterdamse vestiging geopend: een ‘expositie’ die je dag en nacht kunt bezoeken.
Check de website!
2. Geen camping (wel bijzondere bouwwerken met een bed)

2. Geen camping (wel bijzondere bouwwerken met een bed)

Geen De Waard tenten of Kip caravans op Culture Campsite. Op dé kunstcamping van Rotterdam verrijzen drie nieuwe overnachtingsplekken. De High Rise (in een oude torenkraan), Des Res (gemaakt van polyester harsblokken) en Rem (met muren van geramde aarde). Alle ‘slaapobjecten’ - die hier overigens allesbehalve slaapverwekkend zijn - zijn gemaakt door kunstenaars en architecten. Ook mogelijk: een hot tub reserveren, zelfs pizza’s bakken en mee op een (teken)tour. Leidend zijn hier de sfeer, creativiteit en duurzaamheid, wat nachtrust pakken is een fijne bijkomstigheid.
Check de website!
3. Geen bunker (wel duurzaam dommelen in de duinen)

3. Geen bunker (wel duurzaam dommelen in de duinen)

Als kind bezocht je vast wel eens een bunker: zo’n massief, donker bouwwerk, gemaakt om te beschermen. Cocondo beschermt nu juist de bunkers en het omliggende (duin)gebied in- en rondom Hoek van Holland. Door oude bunkers een nieuwe bestemming te geven en ze duurzaam te transformeren tot bijzondere verblijfsplekken, wil Cocondo ons bijzondere erfgoed behouden. De inkomsten van jouw nacht om nooit te vergeten, worden gebruikt voor natuurbehoud: dat betekent dubbel zo goed slapen!
Check de website!
4. Geen molenaarswoning (wel monumentaal maffen)

4. Geen molenaarswoning (wel monumentaal maffen)

Logeren in Rotterdams erfgoed, met zicht op de Kralingse Plas en Rotterdamse skyline: veel Rotterdamser wordt het niet! De oude molenaarswoning aan de Kralingse Plas is onderdeel van het historisch en rijksmonumentaal molencomplex De Ster en De Lelie: de twee enige nog werkende snuif- en specerijenmolens. Boek een luxe studio’s (De Ster op de begane grond, De Karot erboven), bekijk ’s avonds de sterren, ontbijt met zicht op het water en wandel daarna het Kralingse Bos in. Of huur een bootje bij zeilschool De Lelie, in de naastgelegen voormalige karottenfabriek.
Check de website!
5. Geen boot (wel drijven en dutten in de Rijnhaven)

5. Geen boot (wel drijven en dutten in de Rijnhaven)

Boek je een nacht bij Floating Rotterdam? Dan slaap je op het water! Vier duurzame Wikkelhuisjes - gemaakt van karton - drijven in de Rijnhaven en bieden bezoekers een unieke Rotterdam-ervaring. Want Rotterdam heeft veel water, en daar mogen we best wat meer van genieten. Floating Rotterdam biedt op termijn de mogelijkheid tot verschillende watersporten en culturele wateractiviteiten. Maar met alleen het terras, dat fenomenale uitzicht en de ingebouwde jacuzzi op het dek (!) is een romantische overnachting in de Rijnhaven gegarandeerd.
Check de website!

Liever oud en vertrouwd? Slaap in een Rotterdams icoon!

 

Naast bovenstaande markante nieuwkomers heeft Rotterdam ook eigenzinnige iconen die jou zowel een bed als bijzondere ervaring bieden. Slaap in een Kubuswoning, in de suite van de Euromast of op het stoomschip ss Rotterdam!