Lisette van der Kraan

Thuiskomen bij De Gele Kanarie

21 september 2018 door

Onlangs opende tegenover De Groene Passage, op de kruising van de Goudsesingel en de Mariniersweg, het biercafé De Gele Kanarie. Lisette kon als buurtbewoner haar nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en sloot met haar zussen aan voor de vrijdagmiddagborrel!

Vanuit mijn woonkamer hield ik het al enige tijd in de gaten. Geruchten gingen dat binnenkort toch echt het gloednieuwe biercafé De Gele Kanarie op de Goudsesingel zou openen. Eigenaren van deze nieuwe hotspot zijn Ron de Jong en Dave Heijnen, ook wel bekend van andere cafés zoals Bokaal en Weena. Dat belooft iets goeds!

Bommetje vol

Het is vier weken nadat De Gele Kanarie haar deuren heeft geopend als ook ik hier voor een vrijdagmiddagborrel aanschuif. Het is bommetje vol, net zoals de afgelopen weken, en óók op een dag dat het niet zulk mooi weer is. Ik was al gewaarschuwd: reserveren is (tot op heden) niet mogelijk en zeker op vrijdag, zaterdag en zondag komen veel Rotterdammers deze nieuwste aanwinst testen. Grootste voordeel: een zonnig terras gelegen op het westen, waardoor het hier op een zwoele zomeravond goed toeven is.

“We streven naar Champions League niveau”, vertelt Niels.

Host van de avond

Klein stadspark

Ook binnen kun je prima plaatsnemen aan een van de gezellige picknicktafels of hoge zitjes. Door de grote raampartijen is er binnen veel licht en met het gebruik van groen waan je jezelf haast in een klein stadspark. Omdat het weer niet al te best is, spreek ik binnen met mijn borrelgezelschap af voor een drankje en klein hapje. Om de week door te nemen en het weekend een goede start te geven. Omdat het inderdaad druk is, wachten we aan de grote bar op een tafel die vrijkomt – uiteraard onder het genot van een drankje. En dat is lastig kiezen; op de kaart staan ruim dertig verschillende biersoorten, waaronder het tapbiertje DGK uit eigen vat.

Blits bier

Bierboutique

Bierboutique

Op zoek naar een bijzonder biertje? Ontdek dan in de Witte de Withstraat...
Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt Rotterdam Brouwerij Noordt brouwt sinds 2015 s...

Persoonlijk

Zodra we uiteindelijk een gezellige tafel aan het raam hebben bemachtigd, stelt Niels zich voor als onze enthousiaste host van de avond. Al snel raken we in gesprek over zijn ervaringen gedurende de eerste 4 weken. “Iedereen heeft lang moeten wachten op de opening, vanwege de verbouwing die langer duurde dan gepland. Opengaan op vrijdag 13 juli was daarom ook erg passend”. Wat opvalt is dat De Gele Kanarie al vanaf moment 1 druk bezocht wordt. “We streven naar Champions League niveau”, vertelt Niels. “Iedereen is hier welkom, het publiek is daarmee gemêleerd, je kunt hier relax een kop koffie en borrel drinken, of aanschuiven voor een gezellig diner. Ook wanneer het druk is, staat een persoonlijke benadering hier centraal. Dat maakt dat veel gasten hier terugkeren.”

Barfood

Snel spieken we op de kaart met barfood. Klassiekers, kaasplanken en charcuterie gaan hier hand in hand met ‘nieuwe’ borrelhappen, zoals een mini pita falafel en kleine hamburgers. Chef Stijn gebruikt voor alle gerechten op de kaart voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten. Gelukkig hoef je niet te kiezen voor slechts 1 ding en kun je van alles wat proeven door voor een van de platters of combiplateaus te kiezen. Dat doen we dan ook, en vullen deze aan met de huisgemaakte frietjes (aanrader!) en een heerlijke burrata salade. Met de name de falafel valt bij ons in de smaak, en we vragen ons af wat dat de saus daarbij nu zo lekker maakt. Geheim van de chef…

Apfelstrudel dessert

Niet gebruikelijk misschien, maar we sluiten onze borrel af met een dessert. Warme apfelstrudel kan ik nu eenmaal niet laten staan en wanneer zie je deze nu nog op de kaart staan? Terwijl we deze opeten wordt het geleidelijk drukker in De Gele Kanarie. Buiten hoost het en de terrasgasten druppelen binnen om de gezelligheid droog voort te zetten. Overal staan groepjes mensen met elkaar te praten en de muziek wordt stiekem ietsje harder gezet. En zo loopt de vrijdagmiddagborrel langzaam over in een avond in de kroeg….

Wil je ook De Gele Kanarie bezoeken? Je vindt deze op de Goudsesingel 284. Je bent welkom op alle dagen van de week vanaf 11.00 uur.

 

Dit artikel is geschreven door onze blogster Lisette van der Kraan

In de buurt

Old Scuola

Old Scuola

Toen Daniel en Marco Old Scuola oprichtten, maakten ze er hun persoonlij...
By Jarmusch

By Jarmusch

De belangrijke maaltijd volgens By Jarmusch in Het Industriegebouw is he...
Het Industriegebouw

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw is een icoon van de wederopbouw, gecreëerd in naoor...

Meer van Lisette Van der Kraan

RTI_Blog_Lisette_Coolsingel_main

Lisette bezoekt in Museum Rotterdam de tentoonstelling COOLSINGEL

De Coolsingel is een boulevard met ambitie. Ik ben nieuwsgierig naar de ...

21 feb 2018 door Lisette Van der Kraan
RTI_Blog_Lisette_Cabin-Crew_Main

Cabin Crew: Lisette over 155 uniformen in Kunsthal Rotterdam

Had je mij vroeger gevraagd wat ik had willen worden, dan was ‘steward...

3 okt 2017 door Lisette Van der Kraan