Diergaarde Blijdorp

5 toffe Rotterdamse buitenactiviteiten voor de herfstvakantie 

12 oktober 2018 door Lisette van Kleine Rotterdammer

De herfstvakantie staat alweer voor de deur! En hoewel het al half oktober is, kan het niet op met het mooie nazomer-weer. Lisette van De Kleine Rotterdammer heeft een aantal fijne tips voor buitenactiviteiten voor de herfstvakantie.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word echt ontzettend blij van deze prachtige dagen. Ik vermoed zomaar dat ook de herfstvakantie in het teken zal staan van lekker samen naar buiten toe gaan. En daarom deel ik maar al te graag 5 tips met jullie voor 5 toffe Rotterdamse buitenactiviteiten.  

#1. Het bos in  

Kids en een bos, meer heb je eigenlijk niet nodig. We nemen tassen mee om kastanjes en eikels in te verzamelen, we spotten grote bladeren en paddenstoelen en natuurlijk moet er ook wat gegeten en gedronken worden. Wat dat laatste betreft is Lake House Rotterdam in het Lage Bergse Bos onze nieuwste ontdekking, compleet met speeltuin en terras aan het water.  

#2. Kids Marina 

Houden je kinderen van varen? Ga dan eens naar Kids Marina, naast het Maritiem Museum! Hier kun je voor een kwartier een bootje huren en vaar je zelf een stukje door de Leuvehaven. En mocht het weer dan toch slechter worden, dan ga je met hetzelfde gemak nog even het museum in.

#3. De Speeldernis

Ken je de Speeldernis al? Wat ons betreft een van de fijne speeltuinen van Rotterdam. Geen glijbanen of wipkippen, maar alleen maar natuur om in te ravotten. Denk aan bomen, takken, water en modder. Heel veel modder…

#4. Diergaarde Blijdorp 

Altijd goed: samen naar Diergaarde Blijdorp  toe! Niets beter dan lekker buiten lopen en dieren kijken. Neem een break in buitenspeeltuin en vergeet ook het Oceanium niet. Grote kans dat je hier wel een dagje zoet bent.

Meer kids tips

Plaswijckpark

Plaswijckpark

Recreatieoord Plaswijckpark is al ruim 95 jaar een kleinschalig...
Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam

De Grootste miniatuurwereld Bij Miniworld Rotterdam – de groo...

#5. Belevenisboerderij Schieveen 

Aan de rand van Rotterdam is sinds 2017 belevenisboerderij Schieveen geopend. Een plek waar je niet alleen de boerderijdieren kunt bekijken, maar waar je ook naar hartenlust kunt buitenspelen.

Wat je ook gaat doen: alvast een hele fijne vakantie!

48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Ben je een paar dagen in Rotterdam? In dit reisplan vormen attracties een belangrijke onderdeel van het programma, maar ook de haven, kunst en cultuur mogen natuurlijk niet ontbreken.

Beleef 48 uur met de kids in Rotterdam

Kleine Rotterdammer 

Lisette van Kleine Rotterdammer deelt via haar blog Kleine Rotterdammer de leukste Rotterdamse hotspots, merken en events voor mama’s en mini’s. Kijk voor meer inspiratie op www.kleinerotterdammer.nl.

Lisette Kleine Rotterdammer Lisette Kleine Rotterdammer
Lisette Kleine Rotterdammer