Fitzgerald

8 november 2016

Het eten, de wijn, de mensen, het interieur, de sfeer, het uitzicht… Alles klopt bij het knappe Fitzgerald. Deze culinaire geheime hotspot is bekroond met een Michelinster en ligt verborgen op het Gelderseplein. De liefde begon al toen ik uit de Oude Haven de hoek omliep, opeens de enorme glazen pui zag, me omdraaide en naar het Witte Huis keek. Wat een geweldige plek is dit!

Relaxte sfeer

Natuurlijk is het eten het belangrijkste. En zeker de bijzondere en eindeloze wijnkaart. Maar je komt zelden alleen voor de menukaart terug. Ik niet in ieder geval. Het is ook de warme ontvangst achter de glazen schuifdeuren waardoor je meteen op je gemak bent. Zeldzaam goed en professioneel gastheerschap dat ik tegelijkertijd als los en informeel ervaar.

Er hangt een relaxte sfeer in dit Rotterdamse restaurant met internationale allure. Heerlijk eten hoeft hier niet in een strak pak. Behalve als helemaal opgetuigd en in vol ornaat bij jou past die avond. Aan alles merk je dat het bij Fitzgerald gaat om de juiste dosering. Niet te veel buitenkant, niet te weinig aandacht en intussen zijn de gerechten en drankjes ‘over-the-top’ heerlijk.

Geheime tuin

In de loop van de avond merk ik telkens iets nieuws op in het stijlvol ingerichte restaurant. Het begint bij het aperitief in de prachtige zeegroene en oker gekleurde stoelen. Meteen daarna ontdek ik het grootste geheim van de Oude Haven: de binnentuin van Fitzgerald! Deze groene stadstuin komt hoog op mijn ‘restaurant-met-tuin’ lijstje en ik verlang nu al naar de warme zomeravond dat ik aan een van de tafels buiten eet.

Tijdens het heerlijke vijf gangen menu ben ik onder de indruk van de gepoleerde, glanzende glazen op de wijnbar. En ik vraag me ook af hoeveel glaswerk er al gesneuveld is van de mooie blinkende blauwe wand. Maar het allermooiste zit natuurlijk in de fles en daarover adviseert de sommelier met plezier. Ik was erg gelukkig met zijn adviezen bij het menu en de uitgebreide, maar nooit te lange, kleurige verhalen die hij bij elke wijn vertelde.

Romantiek aan tafel

Ik genoot van de ‘signature dish’ (kalfszwezerik met amandel, abrikoos en flespompoen) terwijl ik me vanaf de ronde tafel voor de glazen pui opnieuw verbaasde over het Rotterdamse uitzicht op het Witte Huis. Je wordt toch echt een tikje verliefd op deze romantische plek. De friandises bij de koffie halen me uit het verlangen naar de tijd dat ik hier vlakbij woonde. Soesjes en chocola zijn de perfecte zoete afsluiter voor deze avond.

Na afloop wil ik alleen nog maar terug naar deze nieuwe liefde. En dat is makkelijker dan je denkt. Wist je dat je bij Fitzgerald ook zonder avondvullend diner plaatsneemt op de mooie stoeltjes in de lounge of aan de bar? Voor drankjes na een dag hard werken of in het weekend. Die ik heel waarschijnlijk zou aanvullen met het fingerfood van de menukaart. Voor het complete plaatje.

Openingstijden

Restaurant Fitzgerald is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.

Wil je meer weten? Check dan http://restaurantfitzgerald.com

Share