Youthquake. Verlangen naar eeuwige jeugd

23 januari 2021 t/m 22 augustus 2021

Tentoonstelling

De multimediale tentoonstelling Youthquake toont het tijdloos verlangen naar eeuwige jeugd. Aan de hand van mode, fotografie en video laat de Kunsthal zien hoe jong-zijn in onze beeldcultuur en lifestyle de norm is en uitbundig gevierd wordt.

De mythische fontein van de eeuwige jeugd vormt het hart van het spectaculaire tentoonstellingsontwerp door multidisciplinair modehuis MAISON the FAUX. Een wervelwind van historische mini-me’s, runways met tienermodellen en seniorenparadijsvogels is het audiovisuele startschot van de tentoonstelling waarin je ziet hoe mode, marketing en (sociale) media de afgelopen eeuw in de ban zijn geraakt van alles wat jong is. Een tentoonstelling over volwassen kinderen en jeugdige senioren.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

€16.5

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 30 juni 2024
Mark Janssen LAB

Mark Janssen LAB

In het KunsthalLAB kunnen families en kinderen elke dag zelf aan de slag. De opdrachten hebben wisselende thema’s, gerelateerd aan de tentoonstellingen. Deze periode staat het lab in het teken van de tentoonstelling Mark Janssen. Thuis op de aarde.

Tentoonstelling
t/m 9 februari 2025
Thomas J Price

Thomas J Price

De Kunsthal Rotterdam presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Thomas J Price (1981, Londen).

Tentoonstelling