Thomas J Price

5 oktober 2024 t/m 9 februari 2025

Tentoonstelling

De Kunsthal Rotterdam presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Thomas J Price (1981, Londen). Met werk in verschillende media, waaronder beeldhouwkunst, performance, fotografie en animatie, verlegt hij continu de grenzen van materiaal, schaal en presentatie. De kunstenaar richt zich op centrale thema’s als representatie en hoe we macht associëren en waarnemen binnen de samenleving. De Kunsthal zal in een groots overzicht divers werk uit de twee decennia tellende carrière van Price tonen, van zijn vroege performance Licked (2001), tot aan recente sculpturen als A Place Beyond (2022).

In de grootschalige figuratieve sculpturen van Price zijn een aantal centrale vragen aanwezig: Wie krijgt er erkenning in de samenleving? Wie krijgt de kans om gezien te worden? Wie wordt er vertegenwoordigd? Met zijn werk belichaamt Price alledaagse, fictieve personages. Hij confronteert de toeschouwer met vooroordelen rondom representatie en identiteit, en gebruikt daarvoor de sociale kenmerken en aanwijzingen waarop we deze baseren. De indrukwekkende sculpturen komen tot stand door een mix van digitale technologie en traditionele beeldhouwtechnieken. 

In zijn performance ‘Licked’ zien we Price drie dagen lang een galerijmuur likken. De kunstenaar bedacht het als een uitdrukking van aanwezigheid in afwezigheid, van het zijn in een ruimte zonder gezien te worden. Hoewel dit het enige performancestuk is dat Price heeft gemaakt, is het nog altijd van grote invloed op zijn multidisciplinaire werk en denkwijze. In de tentoonstelling komen alle disciplines uit zijn oeuvre aan bod, waaronder fotografie, schilderkunst en animatie. 

Thomas J Price

Thomas J Price is een van de belangrijkste hedendaagse Britse kunstenaars van zijn tijd. Hij studeerde aan het Chelsea College of Art en het Royal College of Art in Londen. In 2023 was zijn solopresentatie ‘Beyond Measure’ te zien in galerie Hauser & Wirth in Los Angeles. Tot mei 2024 is ‘Thomas Price at the V&A’ te zien in het Victoria & Albert Museum, Londen. Vanaf november 2023 neemt Price deel aan de National Gallery of Victoria Triënnale in Melbourne, Australië. Afgelopen zomer werd zijn bijna vier meter hoge sculptuur ‘Moments Contained’, een gift van Droom en Daad aan de stad, onthuld op het plein voor het Centraal Station van Rotterdam. 

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke tijden

Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 19 juli 2024
Friday Night LIVE

Friday Night LIVE

Start je weekend in de Kunsthal met Friday Night LIVE! Food, drinks, music & performances en een flinke dosis kunst. Iedere editie heeft een andere Rotterdamse partner de touwtjes in handen.

Muziek overig, Tentoonstelling