Veelgestelde vragen over de Rotterdam City Card
Willem de Kam

Veelgestelde vragen over de Rotterdam City Card

Heb je vragen over de Rotterdam City Card? Hier zijn onze veelgestelde vragen (FAQ) om eventuele onduidelijkheden weg te nemen. Klaar om je avontuur te beginnen? Meld je hier aan.

Al geregistreerd? Log dan in via MyCityCard.

Wat is de Rotterdam City Card?
Met de Rotterdam City Card kun je de stad handig verkennen, geld besparen en onvergetelijke herinneringen maken tijdens je stedentrip. Terwijl je lekker aan het genieten bent van attracties, kunst & cultuur en andere hotspots met je City Card, bedenk dan dat een deel van de opbrengst in de vorm van gratis tickets terugvloeit naar de lokale gemeenschap.

Waar kan ik de Rotterdam City Card krijgen?
Je kunt de kaart verkrijgen door je gratis aan te melden. Tijdens je registratie kun je tot 4 extra leden van je reisgezelschap toevoegen. Na registratie ontvang je je Rotterdam City Card per e-mail.

Wat is het verschil tussen de Rotterdam Welcome Card en de Rotterdam City Card?
De Rotterdam City Card heeft de Welcome Card vervangen en is volledig digitaal. Bovendien draag je door het verkennen van de attracties van de stad en het benutten van de voordelen van de kaart bij aan de lokale gemeenschap.

Is de Rotterdam City Card beschikbaar voor families/groepen?
Nee, er is geen Rotterdam City Card voor families of groepen. Je kunt echter bij registratie tot 4 extra leden van je reisgezelschap toevoegen.

Hoe kan ik andere leden van mijn reisgezelschap toevoegen?
Elk lid kan zich individueel registreren of tot 4 leden toevoegen met je e-mailadres tijdens de registratie. Klik op het ‘+’ teken en voeg de namen van je reisgezelschap toe. Log in op de MyCityCard en voeg in de CityCardShop het aantal vouchers toe dat je wilt hebben.

Hebben alle reisgenoten een Rotterdam City Card nodig voor kortingen?
Ja, de Rotterdam City Card is strikt persoonlijk. Bij registratie kun je echter tot 4 extra leden van je reisgezelschap toevoegen. Klik op het ‘+’ teken en voeg de namen van je reisgezelschap toe.

Kun je na je registratie nog extra reisgenoten toevoegen aan je account?
Nee, op dit moment is het toevoegen van extra leden na het aanmaken van je account niet mogelijk. Let dus goed op bij aanmelden en klik op het ‘+’ teken om de namen van je reisgezelschap toe te voegen. Gebruik voor het toevoegen van extra leden een nieuw e-mailadres en registreer je opnieuw.

Waar kan ik de Rotterdam City Card downloaden zodat deze zichtbaar wordt in mijn Apple Wallet (iPhone) of PassWallet (Android)?
Meld je gratis aan voor exclusieve aanbiedingen en lokale inzichten die speciaal voor jou zijn samengesteld. Na je registratie ontvang je een link om je Rotterdam City Card-account te activeren en een e-mail met de bevestiging van je registratie.

Welke attracties zijn inbegrepen bij de Rotterdam City Card?
Het overzicht van bezienswaardigheden kun je terugvinden op rotterdam.info/rotterdam-city-card en na registratie in de CityCardShop onder MyCityCard.

Hoeveel kost de Rotterdam City Card?
Je kunt je op dit moment gratis aanmelden voor toegang tot kortingen en exclusieve aanbiedingen. Weet dat een deel van de opbrengsten naar de ondersteuning van de stad gaat, waardoor je reis plezierig en betekenisvol wordt!

Hoe werkt de Rotterdam City Card?
Download je Rotterdam City Card direct naar je smartphone en voeg deze toe aan je Apple Wallet (iPhone) of Wallet Passes (Android). Voor kortingen kun je codes of vouchers gebruiken die in de CityCardShop kunnen worden geclaimd.

Hoe kan ik kortingen claimen en tickets kopen?
Voor kortingen kun je codes of vouchers gebruiken die in de CityCardShop kunnen worden geclaimd. Je kunt ook direct tickets kopen met korting en toegang krijgen met je digitale Rotterdam City Card in je Wallet (Passes).

Wat moet ik doen om een voucher te gebruiken?
Elke voucher werkt anders. Sommige moeten worden gebruikt in de ticketomgeving van de acceptant, terwijl andere ter plaatse moeten worden gescand. Je kunt deze informatie vinden in de CityCardShop onder MyCityCard.

Kan ik een papieren versie van de Rotterdam City Card ontvangen?
We bieden alleen een digitale versie van de Rotterdam City Card aan. Na aanmelding ontvang je je digitale Rotterdam City Card direct per e-mail.

Waarom wordt mij gevraagd om een MyCityCard aan te maken?
In MyCityCard vind je alles wat met de Rotterdam City Card te maken heeft: je pas(sen), gekochte vouchers, je persoonlijke informatie en de link naar de CityCardShop. Zonder MyCityCard heb je geen toegang tot deze functies. Log hier in op de MyCityCard.

Ik kan de digitale Rotterdam City Card niet downloaden.
Je kunt de Rotterdam City Card downloaden zodra je bent ingelogd via je mobiele telefoon. Voeg de Rotterdam City Card toe aan je Apple Wallet (iPhone) of Wallet Passes (Android). Deze optie is niet beschikbaar op een desktopcomputer.

Ik kan de digitale Rotterdam City Card niet meer vinden.
De City Card is opgeslagen in je Apple Wallet (iPhone). Op een Android-telefoon moet je mogelijk een aparte app (PassWallet) downloaden voor dit doel, die meestal wordt aangeboden bij het downloaden van de Rotterdam City Card.

Ik ben mijn Rotterdam City Card kwijt, wat moet ik nu doen?
Je digitale City Card is opgeslagen in je Apple Wallet (iPhone). Op een Android-telefoon moet je mogelijk een aparte app (PassWallet) downloaden voor dit doel, die meestal wordt aangeboden bij het downloaden van de Rotterdam City Card.

Ik wil mijn Rotterdam City Card opnieuw ontvangen.
Je kunt de Rotterdam City Card downloaden op MyCityCard.

Hoe activeer ik mijn Rotterdam City Card?
Klik op de link in je e-mail om je Rotterdam City Card te activeren.

Hoe lang is de Rotterdam City Card geldig?
De Rotterdam City Card is een jaar geldig na activatie.

Kan ik met de Rotterdam City Card reizen met het openbaar vervoer?
Nee, dat is op dit moment nog niet mogelijk. Ga naar de website van de RET, waar tickets voor het openbaar vervoer worden aangeboden. Later dit jaar biedt de Rotterdam City Card de toegevoegde mogelijkheid om RET-tickets voor het openbaar vervoer te kopen.

Ik geef de voorkeur aan een fysieke RET-kaart voor het openbaar vervoer. Waar kan ik er een kopen?
Momenteel zijn fysieke exemplaren alleen beschikbaar bij Rotterdam Tourist Information op Centraal Station en Hoek van Holland. Bij RET zijn alleen digitale exemplaren beschikbaar.

Kan ik met mijn Rotterdam City Card naar Amsterdam reizen?
Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt treintickets naar Schiphol Airport kopen op de treinstations in Rotterdam of online via www.ns.nl.

Is de korting voor tickets die in de CityCardShop worden verkocht te combineren met andere kortingen of promoties?
Nee, de korting voor tickets die in de CityCardShop worden aangeboden, kunnen niet worden gecombineerd met andere kortingen of promoties.

Bieden jullie een laagsteprijsgarantie?
Nee, we bieden geen laagsteprijsgarantie. In plaats daarvan bieden we kortingen voor attracties, musea, etc. om eerlijke prijzen voor zowel bezoekers als aanbieders te garanderen. Weet dat een deel van de opbrengsten naar de ondersteuning van de stad gaat.

Ik heb geen mobiele telefoon/internet, kan ik de Rotterdam City Card toch gebruiken?
Als je geen telefoon hebt, kun je helaas de Rotterdam City Card niet gebruiken.

Ik heb geen mobiel internet, kan ik de Rotterdam City Card toch gebruiken?
We raden mobiel gebruik aan voor optimaal gemak. Alleen afhankelijk zijn van Wi-Fi kan het wat uitdagender of minder handig maken.

Ik heb geen creditcard, hoe kan ik betalen?
Je kunt betalen met een creditcard en iDEAL. Momenteel zijn dit de enige beschikbare keuzes.

Ik kom uit het buitenland en heb geen creditcard, hoe kan ik betalen?
Zonder creditcard kun je de Rotterdam City Card nog steeds downloaden, maar je kunt geen aankopen doen. Je kunt echter nog steeds profiteren van kortingsvouchers die beschikbaar zijn.

Kan ik de digitale kortingsvouchers onmiddellijk gebruiken om een ticket te kopen?
Ja, de digitale kortingsvouchers kunnen gelijk worden gebruikt om een ticket te kopen.

Moet ik de digitale kortingsvouchers afdrukken?
Nee, je hoeft de vouchers niet af te drukken. Ze kunnen digitaal worden gepresenteerd voor inwisseling. Of voer gewoon je unieke Rotterdam City Card-code in wanneer daarom wordt gevraagd tijdens het ticketingsproces om je korting te claimen.

Moeten mijn vouchers worden gescand?
Ja, ze kunnen digitaal worden gepresenteerd voor inwisseling. Of voer gewoon je unieke Rotterdam City Card-code in wanneer daarom wordt gevraagd tijdens het ticketingsproces om je korting te claimen.

Wat en hoe draag ik bij aan de stad met de Rotterdam City Card?
Door de attracties van de stad te verkennen en de voordelen van de kaart te benutten, draag je bij aan de lokale gemeenschap. We werken samen met de Sam&-stichting voor eerlijke verdeling. Meer info: www.samenvoorallekinderen.nl.

Kan ik updates ontvangen over wat er met deze bijdrage is gedaan?
We kunnen geen updates geven over de bijdrage aan de lokale gemeenschap. We raden aan om de nieuwsupdates van onze organisatie te volgen op www.rotterdampartners.nl.

Ik heb een andere vraag/opmerking over de Rotterdam City Card.
Neem contact op met onze Klantenservice. We zijn beschikbaar tijdens onze openingstijden. Je kunt bellen naar 0031 10 790 01 85 of een e-mail sturen naar rotterdamcitycard@rotterdamtouristinformation.nl.

Rotterdam City Card

Rotterdam City Card

Registreer je gratis en krijg toegang tot speciale aanbiedingen alleen voor jou. Ben je klaar om je avontuur te beginnen?
Meld je hier aan!