Gay Friendly Rotterdam

In Rotterdam is diversiteit de standaard. Hier leven 170 nationaliteiten plezierig met elkaar samen, en wordt die culturele rijkdom uitbundig gevierd. In deze stad, waar ‘anders zijn’ niet bestaat, omdat iedereen anders is, kan iedereen zichzelf zijn. Dit zijn de hotspots van de Rotterdamse LHBTQIA+ scene.

Ontbijten, lunchen en dineren

Geen beter begin van je dag dan een bezoek aan Dekoffiebar aan de Karel Doormanstraat, te midden van high end modewinkels. Binnen geniet je van een bakje Italiaanse Buscaglione koffie op Chesterfieldbanken, en film noir op de bakstenen muren. Buiten, op het terras, geef je je ogen de kost aan al wat voorbij flaneert. Voor een fijne lunch met goed glas wijn ga je naar Nostra op de Van Oldebarneveltstraat, al sinds jaar en dag de plek waar een mix van gays en shoppende fashionista’s neerstrijkt.

Het sfeervolle restaurant Bomm in Kralingen biedt een uitgebreide kaart voor lunch en diner, maar lekker borrelen met hapjes kan ook. Tot slot is er FERRY aan de Westblaak, waar je vanaf 14.00 uur terecht kunt. Of je nu toe bent aan een kop thee op het terras, een (vegetarische) burger, een gin&tonic of de hele nacht dansen: hier ben je op het goede adres.

Bars & Cafés 

Op zoek naar een leuke plek om wat te drinken? De beste gay bars concentreren zich in het centrum van Rotterdam. Als je van het Churchillplein een lijntje trekt naar de Westblaak, en van de Westblaak naar de Mauritsweg, heb je de roze driehoek van Rotterdam te pakken. Begin op de Van Oldebarneveltstraat bij wijnbar Nostra, steek dan de straat over om de opzwepende vibe in Strano te ervaren, waar een jong en gemêleerd publiek er helemaal voor gaat. Eén deur verder vind je feesttent de Regenboog. Loge ’90 is een vaste waarde in Rotterdams gay night life en heeft het sfeertje van een buurtkroeg waar iedereen elkaar al kent.

Uitgaan

En wie had het over naar huis gaan? Check onze tips voor de allerbeste gay nightlife spots om je heupen los te gooien!

Keerweer: keer op keer een knusse en levendige plek

Deze gezellige kroeg, klein van formaat maar kleurrijk van karakter, heeft een indrukwekkende reputatie als populaire gaybar in de straat die dezelfde naam draagt, in het centrum. Vanaf de namiddag openen de deuren en sluiten pas weer met de ochtendschemering. Het is niet gek dat velen juist hier nog een afzakker doen na een nacht op de dansvloer. De jaarlijkse spectaculaire Keerweer Parade is befaamd: Nederalndse artiesten en flamboyante dag queens treden op. Het maakt niet uit hoe vroeg of laat je bij Keerweer aankomt, de gezelligheid is altijd aanwezig, en dat is de reden waarom zoveel mensen steeds weer terugkeren.

FERRY: feesten zonder grenzen

Dansen zonder drempels, dat is waar FERRY voor staat en naar streeft, met diversiteit als zijn sterkste troef. Ooit begonnen als een magazine in 2011, is FERRY uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor de LHBTQIA+ gemeenschap in Rotterdam. Betreed een warm bad waar je volledig jezelf kunt zijn, terwijl je geniet van de muziek en het verrukkelijke menu. Op vrijdag en zaterdag zorgt een DJ voor een knallende mix van hedendaagse hits en klassiekers. De toegang is net zo vrij als jij je voelt!

Café Bonaparte: omarm je fabuleuze zelf

Café Bonaparte is hét bruisende gay en drag café in het hart van Rotterdam. Dit kleurrijke en levendige etablissement is een ware oase van diversiteit en acceptatie. De sfeer is gevuld met vreugde, creativiteit en een vleugje ondeugenheid. Dit café is dé plek waar gay en drag artiesten samenkomen om te schitteren en hun talenten te tonen. Daarnaast is de menukaart van Café Bonaparte net zo divers als zijn bezoekers en vindt je altijd iets naar jouw smaak.

 

Rotterdam Pride 

Elk jaar is het weer tijd voor Rotterdam Pride en bruist de stad van LHBTQIA+ emancipatie, gelijkheid en acceptatie. Bereid je voor op Pride Talks, community-evenementen en een gevarieerd aanbod aan activiteiten georganiseerd door andere partijen. Samen vieren we diversiteit en streven we naar een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Check Rotterdam Pride voor alle informatie!

 

Rotterdam op derde plek als LGBTQI-vriendelijkste stad van de wereld

Volgens de ‘wellbeing’ index van Fitbit Gayrotterdam.nl