Rotterdam Sneakerwalhalla
Bij WOEI op de Hoogstraat kun je terecht voor unieke sneakers

Rotterdam Sneakerwalhalla

Sneakers, patta’s, kicks, sloffen – ze verschijnen op elke hoek van de straat. Wandel op een zonnige zaterdagmiddag door het hart van Rotterdam en een overvloed aan prachtige, trendy en levendig gekleurde schoeisel trekt direct je aandacht. Dit komt nauwelijks als een verrassing, aangezien Rotterdam een waar paradijs is voor liefhebbers van sneakers: de stad barst uit zijn voegen vanwege de vele unieke sneakerwinkels die er te vinden zijn.

Exclusief

Ook in het buitenland wordt Rotterdam gezien als een hotspot voor je kicks, met name dankzij sneakershop Woei. Gevestigd op de Hoogstraat is deze winkel, die de naam van oprichter Woei Tijn draagt, sinds 2007 Rotterdams bekendste sneakerstore. Regelmatig zijn er exclusieve releases van Nike en Asics (inclusief de zogenaamde co-labs) waar liefhebbers voor in de rij staan en van heinde en verre voor komen. Woei heeft nauwe banden met lokale designers als Iwan Smit en met de bekende kunstenaar Parra en brengt een aantal keer per jaar een kledingcollectie uit met ontwerpen van Parra. Ben je op zoek naar de nieuwste en meest exclusieve Nike’s, Asics, New Balance’s of Karhu’s, dan moet je dus een bezoekje wagen aan Woei.

Sneaker crossing

Ben je meer van de (minder dure) mainstream sneakers en casual schoenen en wil je meer vierkante meters met ook andere merken en kleding, ga dan naar de kruising van de Lijnbaan met de Aert Van Nesstraat. Op dit kruispunt vind je 4 streetwear shops naast en tegenover elkaar met een grote collectie sneakers, namelijk ASICS Store, Snipes, Sidestep, Footlocker en Kids Footlocker. Iets verder op de Lijnbaan vind je JD Sports.

Jordan’s

Voor basketball kicks, zoals Nike Jordan’s, ga je naar House Of Hoops dat op de eerste verdieping van Footlocker zit of naar Oqium een stukje verderop op de Korte Lijnbaan. Regelmatig vind je er sneakeraddicts op een vroege zaterdagochtend wachten op dat ene paar dat wordt uitgebracht.

Don’t forget

X21 ter hoogte van de Markthal, Sport 2000 beide winkels zijn gevestigd op de Hoogstraat, Vans Store op de Oude Binnenweg. Funkie House op de Korte Hoogstraat. Skaters komen aan hun trekken bij Sevenply op het Schiedamse Vesthof, RSI op de Witte de Withstraat en de Skatestore op de Westblaak: allemaal vlakbij Skatepark Westblaak waar één van de grootste skateparken van Europa staat. Rotterdam Sneakerheaven? Zeker weten dus! Als je hier niet slaagt om één of twee paar schoenen te scoren, dan weten we het ook niet meer.

10 x must sees en bezienswaardigheden

10 x must sees en bezienswaardigheden

Rotterdam biedt volop bezienswaardigheden en er is altijd wel wat nieuws te zien of te doen in de stad. Vooral op het gebied van architectuur kijk je in Rotterdam je ogen uit. In de top 10 van attracties en monumenten staan daarom ook veel architectonische hoogtepunten waaronder het Depot Boijmans Van Beuningen en de Euromast. Nieuwsgierig? Ontdek hieronder dé must sees van Rotterdam die je gezien moet hebben.

Lees meer...