Rotterdam Sneakerwalhalla

Kicks, patta's, sneakers

Rotterdam Sneakerwalhalla

Sneakers, patta’s, kicks, sloffen, je ziet ze overal. Loop op een zaterdagmiddag maar eens door de binnenstad van Rotterdam en je ziet de mooiste, hipste en meest kleurrijke schoenen om je heen.
Niet zo verwonderlijk, want Rotterdam is een walhalla voor sneakerfreaks: het barst er van de (bijzondere) sneakershops. Hieronder geeft onze ambassadeur Sander Daniëls een overzicht van de must visits.

Exclusief

Ook in het buitenland wordt Rotterdam gezien als een hotspot voor je kicks, met name dankzij sneakershop Woei. Gevestigd op de Hoogstraat is deze winkel, die de naam van oprichter Woei Tijn draagt, sinds 2007 Rotterdams bekendste sneakerstore. Regelmatig zijn er exclusieve releases van Nike en Asics (inclusief de zogenaamde co-labs) waar liefhebbers voor in de rij staan en van heinde en verre voor komen. Woei heeft nauwe banden met lokale designers als Iwan Smit en met de bekende kunstenaar Parra en brengt een aantal keer per jaar een kledingcollectie uit met ontwerpen van Parra. Ben je op zoek naar de nieuwste en meest exclusieve Nike’s, Asics, New Balance’s of Karhu’s, dan moet je dus een bezoekje wagen aan Woei.

Voor de quick- en hyperstrikes (zeer exclusieve releases), mag je overigens ook Seventy Five op de Witte de Withstraat niet overslaan.

Customized

Wil je een schoen die echt he-le-maal niemand anders heeft? Bij Leyp kan je onder andere jouw Nike Air Max 1 door professionals laten customizen, Helemaal naar eigen wens. Ze zijn niet goedkoop, maar dan heb je wel iets unieks.

Sneaker crossing

Ben je meer van de (minder dure) mainstream sneakers en casual schoenen en wil je meer vierkante meters met ook andere merken en kleding, ga dan naar de kruising van de Lijnbaan met de Aert Van Nesstraat. Op dit kruispunt vind je 4 streetwear shops naast en tegenover elkaar met een grote collectie sneakers, namelijk ASICS Store, Snipes, Sneakers, Footlocker en Kids Footlocker.
Iets verder op de Lijnbaan vind je JD Sports.

Jordan’s

Voor basketball kicks, zoals Nike Jordan’s, ga je naar House Of Hoops dat op de eerste verdieping van Footlocker zit of naar Oqium een stukje verderop op de Korte Lijnbaan. Regelmatig vind je er sneakeraddicts op een vroege zaterdagochtend wachten op dat ene paar dat wordt uitgebracht. Na wat (jaloerse) blikken op de unieke Jordans die bij Oqium in de vitrinekast staan, kan je gelijk even langs de Nike store aan de overkant die een eigen Jordan sectie heeft.

Oqium_2.jpg Oqium_2.jpg

Don’t forget…

Collab (voorheen PIM Sneakers) op de Meent, Sneakers en Sport 2000 op de Hoogstraat, Athlete’s Foot, Adidas Originals Store en Vans Store op de Oude Binnenweg. Funkie House en buurman Go Britain op de Korte Hoogstraat. Skaters komen aan hun trekken bij Sevenply op het Binnenwegplein, RSI op de Witte de Withstraat en de Skatestore op de Westblaak: allemaal vlakbij Skatepark Westblaak waar één van de grootste skateparken van Europa staat.

Rotterdam Sneakerheaven? Zeker weten dus! Als je hier niet slaagt om één of twee paar schoenen te scoren, dan weten we het ook niet meer.

Sneakerwinkels van Rotterdam

1.WoeiHoogstraat 65A
2.Seventy FiveWitte de Withstraat 5A
3.LeypGrotekerkplein 70
4.FootlockerLijnbaan 75
5.Kids FootlockerLijnbaan 70
6.SnipesLijnbaan 72
7.ASICS StoreLijnbaan 77
8.SneakersLijnbaan 78
9.OqiumKorte Lijnbaan 10
10.Nike StoreKorte Lijnbaan 15
11.CollabMeent 50
12.SneakersHoogstraat 194A
13Sport 2000Hoogstraat 181
14.Athlete’s FootOude Binnenweg 38
15.Adidas OriginalsOude Binnenweg 40
16.Vans StoreOude Binnenweg 52
17.Funkie HouseKorte Hoogstraat 15a
18.Rib.Eye.SteakKorte Hoogstraat 10
19.SevenplyBinnenwegplein 20C
20.RSIWitte de Withstraat 57
21SkatestoreWestblaak 28

Bekijk het overzicht in Google Maps

Sneakers_Google-Maps Sneakers_Google-Maps
Sneaker stores in Rotterdam
Woei

Woei

Het sneakerwalhalla van Rotterdam. Voor de nieuwste schoenen, special ed...
JD Sports

JD Sports

Met zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkoopt JD Spo...
Seventyfive

Seventyfive

Van exclusieve schoenen van merken als Nike en Adidas tot opkomende bran...
Oqium

Oqium

Sneakerfreaks opgelet! De meest zeldzame sneakers van Nike en Air Jordan...
Snipes Rotterdam

Snipes Rotterdam

Liefhebbers van sneakers en streetwear kunnen vanaf november terecht bij...

Ook voor je sneakers

VICO Movement

VICO Movement

In het monumentale Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam vind...
De Bijenkorf

De Bijenkorf

Parijs heeft Lafayette en Londen Harrods. Maar Rotterdam is gezegend met...
Perry Sport

Perry Sport

In de Rotterdamse store van Perry kun je terecht voor eigentijdse collec...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie