Rotterdam Sneakerwalhalla

Sneakers, patta’s, kicks, sloffen, je ziet ze overal. Loop op een zaterdagmiddag maar eens door de binnenstad van Rotterdam en je ziet de mooiste, hipste en meest kleurrijke schoenen om je heen. Niet zo verwonderlijk, want Rotterdam is een walhalla voor sneakerfreaks: het barst er van de (bijzondere) sneakershops.

Exclusief

 

Ook in het buitenland wordt Rotterdam gezien als een hotspot voor je kicks, met name dankzij sneakershop Woei. Gevestigd op de Hoogstraat is deze winkel, die de naam van oprichter Woei Tijn draagt, sinds 2007 Rotterdams bekendste sneakerstore. Regelmatig zijn er exclusieve releases van Nike en Asics (inclusief de zogenaamde co-labs) waar liefhebbers voor in de rij staan en van heinde en verre voor komen. Woei heeft nauwe banden met lokale designers als Iwan Smit en met de bekende kunstenaar Parra en brengt een aantal keer per jaar een kledingcollectie uit met ontwerpen van Parra. Ben je op zoek naar de nieuwste en meest exclusieve Nike’s, Asics, New Balance’s of Karhu’s, dan moet je dus een bezoekje wagen aan Woei.

 

Customized

 

Wil je een schoen die echt he-le-maal niemand anders heeft? Bij Leyp kan je onder andere jouw Nike Air Max 1 door professionals laten customizen, Helemaal naar eigen wens. Ze zijn niet goedkoop, maar dan heb je wel iets unieks.

 

Sneaker_collage Sneaker_collage
Leyp | SeventyFive | Woei

Sneaker crossing

 

Ben je meer van de (minder dure) mainstream sneakers en casual schoenen en wil je meer vierkante meters met ook andere merken en kleding, ga dan naar de kruising van de Lijnbaan met de Aert Van Nesstraat. Op dit kruispunt vind je 4 streetwear shops naast en tegenover elkaar met een grote collectie sneakers, namelijk ASICS Store, Snipes, Sidestep, Footlocker en Kids Footlocker.
Iets verder op de Lijnbaan vind je JD Sports.

 

Jordan’s

 

Voor basketball kicks, zoals Nike Jordan’s, ga je naar House Of Hoops dat op de eerste verdieping van Footlocker zit of naar Oqium een stukje verderop op de Korte Lijnbaan. Regelmatig vind je er sneakeraddicts op een vroege zaterdagochtend wachten op dat ene paar dat wordt uitgebracht.

 

Don’t forget

 

X21 ter hoogte van de Markthal, Sport 2000 beide winkels zijn gevestigd op de Hoogstraat, Vans Store op de Oude Binnenweg. Funkie House op de Korte Hoogstraat. Skaters komen aan hun trekken bij Sevenply op het Schiedamse Vesthof, RSI op de Witte de Withstraat en de Skatestore op de Westblaak: allemaal vlakbij Skatepark Westblaak waar één van de grootste skateparken van Europa staat.

Rotterdam Sneakerheaven? Zeker weten dus! Als je hier niet slaagt om één of twee paar schoenen te scoren, dan weten we het ook niet meer.

Sneaker_collage2 Sneaker_collage2
Vans Store | Skatestore

Sneakerwinkels van Rotterdam

 

1. Woei Hoogstraat 65A
2. Skatestore Westblaak 28
3. Leyp Schiekade 189
4. Footlocker Lijnbaan 75
5. Kids Footlocker Lijnbaan 70
6. Snipes Lijnbaan 72
7. ASICS Store Lijnbaan 77
8. Sneakers Lijnbaan 78
9. JD Sports Lijnbaan 91
10. Oqium Korte Lijnbaan 10
11. X21 Hoogstraat 169
12. Sidestep Lijnbaan 88
13. Sport 2000 Hoogstraat 181
14 Vans Store Oude Binnenweg 52
15 Funkie House Korte Hoogstraat 15a
16. RSI Witte de Withstraat 57
17. Sevenply Schiedamse Vesthof 33

 

 

 

Sneaker_collage4 Sneaker_collage4