The Harbour Club

4 juli 2016 door

Chique met een eigen etiquette, zo hebben wij de Harbour Club in Rotterdam leren kennen. Wij waren nog nooit in The Harbour Club geweest, de decadente drempel hield ons tijdens onze studententijd in Rotterdam een beetje tegen. Inmiddels zijn we afgestudeerd en aan het werk en is het de hoogste tijd om ook de betere restaurants van Rotterdam te ontdekken.

Een goed welkom…

Op een zwoele zomerse avond nemen we plaats op het terras. Onze gastheer Kelvin Hollebrandse vertelt ons dat The Harbour Club, een voormalig villa gelegen in het Euromastpark, 200 gasten binnen en 200 gasten buiten kan ontvangen. Dit merken wij niet, het voelt gemoedelijk door de kaarsjes en het uitzicht op het park.

Ons welkomstdrankje is een Copa Loopuyt Gin Gemberbier, een bruisende frisse cocktail met een spicy gembersmaakje. Het voorgerecht bestaat uit een plateau met een combinatie van voorgerechten: beef Tataki, een portie Sashimi, hot tuna Maki en The Harbour Club starter (een mix van paling, gerookte zalm en Hollandse garnalen). De verse duurzame vis, schaal- en schelpdieren worden elke ochtend bezorgd door Schmidt Zeevis, de beste vishandel in Nederland, gelegen in Rotterdam. Dat zit wel goed, dus!

En dan…

Onze gastheer vertelt ons dat er tegenwoordig, naast de locaties in Scheveningen en Amsterdam, ook een Harbour Club op Ibiza zit; alle locaties hebben een eigen unieke vibe. Terwijl we wegdromen van Ibiza en genieten van de sfeer op het terras wordt er een heerlijk hoofdgerecht voor ons klaargemaakt. De pekingeend pancakes met Hoisin saus, een echte ribeye steak en de grietfilet voor de vegetariërs. We krijgen de Terras Gauda O Rosal wijn uit de Spaanse streek Rías Baixas geserveerd, deze is goed te combineren met zowel de vis als met het vlees.

Na ons uitbuikmomentje krijgen wij, jawel, The Chocolate Dream voorgeschoteld en deze wordt ter plekke gegarneerd. We hebben er geen woorden voor, de foto zegt genoeg. De Pedro Ximénez (ook wel PX), een heerlijke dessertwijn, wordt tegelijkertijd opgediend. De druif van de PX wordt na het plukken in de zon gedroogd waardoor de wijn een heerlijk zoete smaak krijgt.

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+ Bekijk meer informatie over  The Harbour Club en de Facebook pagina.

+ Locatie: Kievitslaan 25, gelegen aan het Euromastpark.

+ Bereikbaarheid: tram 8 (richting Spangen) metro B (richting Schiedam Centrum), metro C (richting De Akkers).

+ Openingstijdenmaandag – vrijdag 11.00 – 01.00 uur, zaterdag 17:00 – 01:00 uur, zondag 12:00 – 01:00 uur.

Ambiance

+ The Harbour Club bevindt zich in een statig pand en het ziet er strak uit.

+ Een groot en zonnig terras midden in het prachtige Euromastpark.

+ Kindvriendelijk: op de doordeweekse avond hebben wij geen kind gezien maar onze gastheer vertelde ons dat er met name op zondagmiddag veel gezinnen zijn. Kleurplaten en uitjes naar de keuken, aan de kinderen wordt gedacht (jullie zullen begrijpen dat Maaike dit nog een keer gaat uitproberen met haar twee kinderen).

Drinken en eten

+ Het eten is van goede kwaliteit. De sushi en makreel vinden wij een aanrader. Als je deze sushi eenmaal hebt geprobeerd wil je niet meer anders…

+ Een van de meest uitgebreide menukaarten die wij hebben gezien. Er is veel keuze uit zowel is en vlees. Zie hier de menukaart.

+ Er is een uitgebreide wijnkaart. Laat je adviseren en inspireren door je gastheer of gastvrouw. Als je het verhaal achter je wijn weet smaakt die nog lekkerder!

+ Prijsindicatie: lunch gemiddeld €14,95 en avondeten gemiddeld €25,- variërend van €16,95 tot €44,95

– De prijs kan hoog oplopen.

Wij worden de hele avond geholpen door onze gastheer Kelvin en voelen ons tegelijkertijd verwelkomd door het overige personeel. Ze weten allemaal een oogje op de tafels te houden. Dit doen ze goed! Service is waar ze voor staan, iedereen is koning, of je nou chique uit eten wil of aan de bar bitterballen en bier bestelt.

Deze blog is geschreven door onze bloggers Sarah & Maaike

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike