Supermercado

24 augustus 2017 door

A beber y a tragar, que el mundo se va abacar’, zien wij over de prachtig witte bakstenenmuur geschilderd als we het stijlvolle Supermercado binnenlopen. Door onze bescheiden Spaanse skills begrijpen we wat hier staat! ‘Drinken en eten tot de wereld zal vergaan,’ dat is hoe wij begroet worden en zo zal onze avond eruit zien bij Supermercado.

HOLA!

Het Supermercado team is oplettend, we worden snel geholpen. Gelukkig maar want tenemos hambre (wij hebben honger)! We worden ontvangen door een vriendelijke gastheer en krijgen twee geweldige cocktails (Te Amo / quila en Mistress is Master) en nachos met guacamole- en chorizodip geserveerd.

Na het voorgerecht nemen wij de tijd om het pand van binnen te bekijken. Het interieur, samengesteld door Stefanie Sancha, heeft een laagdrempelig en gezellig karakter; iedereen is hier welkom. De cactussen, Portugese vloertegels, rieten stoelen en Spaanse teksten aan de muur doen denken aan een Zuid Amerikaanse cantina. We doen een fotoshoot voor het lichtgevende Hola Supermercado en zien dat er ook een mini-mercado te vinden is, de kinderen kunnen dus ook helemaal losgaan.

Je kunt zoals wij achterover zitten met heerlijke cocktails of een cocktailworkshop volgen. Voor €21,50 krijg je een ontvangstdrankje, een snack en uiteraard heel veel kennis over cocktails (waarbij er tussendoor veel geproefd wordt). Mocht je met een grote groep collega’s of vrienden komen bestel je een punchbowl of een grote kan gevuld met margarita.

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+ Bekijk de website en Facebook voor meer info

+ Locatie: Schiedamsevest 91 (hoek Witte de Withstraat en Schiedamsevest)

+ Bereikbaarheid: op loopafstand vanaf metrostation en tramhalte Beurs

+ Openingstijden: zondag – donderdag van 15.00 – 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 15.00 – 02.00 uur.

Ambiance

+ Het terras voelt tropisch, het interieur vrolijk door de Latijns-Amerikaanse kenmerken.

+ Kindvriendelijk: met kinderen wordt rekening gehouden en ze kunnen zich vermaken in de ‘mini-mercado’.

– Helaas is het terras niet in het zonnetje gelegen.

Drinken en eten

+ Het eten heeft een Latijns-Amerikaanse streetfood vibe. Wij hebben de volgende gerechten gegeten: Ensalada Supermercado, ceviche (vieiras), taco’s met cerdo, lenteja en gamba’s, ribeye met Argentijnse kruidenmarinade (wauw!), maiz tostado, zoete aardappelfrietjes, zalm met Peruaanse asperges. Oftewel een heleboel heerlijke gerechten van het menu van Supermercado. En we hebben alle toetjes van de kaart gegeten!

+ Alle vlees- en visgerechten worden vers klaargemaakt op een houtskoolgrill.

+ Braziliaanse rib eye, Argentijnse Spareribs en Urguayaanse picanha.

+ Prijsindicatie: haal een lekkere taco of side dish voor  €3,00 tot €4,00, een stuk vlees of vis vers van de grill vanaf €11,00, een kleine salade voor €5,00.

Voormalig Blender fans, geen zorgen, je kunt op deze locatie nog steeds terecht voor de beste cocktails met een sterk Latijns-Amerikaans tintje. Voor een Latijns-Amerikaans avondje uit eten ben je hier aan het goede adres. Nos encanta!

Deze blog is geschreven door Maaike & Sarah
Fotografie door Annebel Eppinga

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike