Langs het verborgen pareltje van de stad

23 november 2017 door

Ooit sliep Napoleon hier, was er een theater in het souterrain, heerste er een felle brand en vestigde museum Boymans zich in dit gebouw. Wonderbaarlijk genoeg overleefde deze parel het bombardement op Rotterdam en bracht Koningin Wilhelmina een bezoekje gebracht aan deze bijzondere plek. We hebben het natuurlijk over het Schielandshuis. Op de website van het Schielandshuis lezen wij met veel interesse de geschiedenis van het statige pand: “Het is gebouwd in een tijd dat de Coolsingel nog een gracht was en de skyline van Rotterdam bepaald werd door de middeleeuwse Laurenskerk.”

Ontdek Rotterdam

Semra van Rotterdam Tourist Information ontvangt ons bij de entree in de tuin van het Schielandshuis. Ze neemt ons mee naar Rotterdam Discovery, een interactieve ontdekkingstocht door het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Bij binnenkomst van Rotterdam Discovery worden wij toegesproken door de burgemeester van Rotterdam, meneer Aboutaleb. Op een beeldscherm uiteraard, ze kunnen hem moeilijk de hele dag in deze experience laten staan. Naast de digitale burgemeester kan je hier op een groot scherm een film van de tijdlijn van Rotterdam bekijken, jezelf voor de Markthal plaatsen via een selfiemuur en Rotterdam van boven bekijken op de enorme maquette. Je wordt aan alle kanten geprikkeld bij Rotterdam Discovery. Laat je vooral meeslepen door de interessante verhalen die de stad te vertellen heeft.

Warm ontvangst, veel mogelijkheden

Nadat wij Rotterdam als toerist hebben (her)ontdekt en lekker hebben rondgekeken in de prachtige cadeauwinkel worden wij hartelijk ontvangen door Tim ter Haar, bedrijfsleider van Brasserie Schielandshuis die hier in mei 2017 is geopend. Wij krijgen een rondleiding door het mooie historische gebouw en nemen daarna plaats aan een van de tafels voor een kop koffie (van Man Met Bril koffie, yes!). In het Schielandshuis, het Huis van de stad, kan veel. Deze avond staat er een etentje van 40 vrouwen op de planning en een andere avond weer een verjaardag. Als je interesse hebt om een feestje te vieren in dit historische pand midden in de stad kan je de mogelijkheden met Tim bespreken. “Naast lunch, kan je hier ook altijd langskomen om een wijntje te drinken en wat gerechtjes te proeven”. Dit gaan wij onthouden, wie weet als Maaike ooit nog een feest wil geven voor haar geregistreerd partnerschap of als Sarah ooit nog de perfecte man tegenkomt en op deze toplocatie wil trouwen.

Oase van rust en ruimte…. en heerlijke hapjes

Deze zaterdagmiddag zijn wij uitgenodigd om in het monumentale stadspaleis, te midden van de moderne hoogbouw van Rotterdam, te lunchen. Onze tafel wordt volgezet met lekkere hapjes. Als het lekker weer is kan je ook plaatsnemen op het ruime terras. Het terras is een oase van rust en ruimte in een van de drukste straten van Rotterdam. De brasserie van het Schielandshuis is gezellig, warm en ligt daarnaast super centraal. Deze bijzondere plek is de moeite waard om te bezoeken. Tip van de kok: de zalm wordt gerookt in eigen keuken. Aanrader!

Op bezoek bij het Schielands, Brasserie het Schielandshuis en Rotterdam Tourist Information

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike