Beleef het seizoen bij Roots!

2 september 2016 door

Hilton hotels vind je over de hele wereld, natuurlijk ook in Rotterdam. Wij werden door het restaurant van het Hilton, Roots, uitgenodigd om te komen eten. Zo’n aanbod nemen wij graag aan!

Hoofd, voor en na…

Ons voorgerecht is een kunstwerk, de koks van Roots maken graag gebruik van stikstof en presenteren ons een zeebaarstartaar op een bedje van couscous salade. Het ziet er niet alleen heel spectaculair uit, de kok weet met verschillende smaken het gerecht naar een hoger niveau te tillen. Uit culinair oogpunt is vloeibare stikstof een aanwinst voor de keuken:  het is weliswaar smaak- en geurloos, maar geeft een knapperig laagje en daardoor lekkere structuur aan het eten.

Bij het voorgerecht krijgen wij een Italiaanse wijn aangeboden, de Vermentino. De druivensoort is vooral te vinden in Sardinië (Italië) en heeft een frisfruitig nootachtig aroma met citrussmaak als boventoon. De Vermentino wordt vroeg geoogst om de kracht van de smaak te beperken en wordt vooral geschonken bij vis. Het totale gerecht inclusief de wijn proeft fijn en zacht!

Ook het hoofdgerecht is met veel liefde bereid: we eten een gegrilde schol met verse groenten. Bij dit gerecht schenkt Rasjhri ons een Meursault, vernoemd naar het dorp Meursault (Frankrijk). De wijn wordt langer gerijpt, heeft een rijke en zwoele textuur en smaakt als een combinatie van boter, honing en hazelnoot. De romige wijn past goed bij een visgerecht met verse groenten. Het toetje bestaat uit Gin-tonic ijs, aardbeien, ingemaakte komkommer, en romige (chocolade) sausjes.

Wij zeggen: begin je avond bij Roots en laat je verwennen door de seizoensgebonden specialiteiten! Roots is te vinden op de bruisende Kruiskade vlakbij het Luxor Theater, café de Beurs en cocktailbar Hugh. Na een hapje en een drankje bij Roots kun je direct de rest van de levendige straat ontdekken.

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+ Bekijk de website of Facebook van Roots.

+ Locatie: Kruiskade 9.

+ Bereikbaarheid: op loopafstand van metrostation Stadhuis (metro D of E). Je kunt ook tram 23 nemen (uitstappen bij Stadhuis) of tram 7 (uitstappen bij Weena).

+ Openingstijdenmaandag – zondag van 12:00 – 22:00 uur.

Ambiance

+ De ambiance is op het moment dat wij er zijn ‘zomer’ de oranjeroze tinten geven ons een warm gevoel.

+ Het restaurant oogt ruim en tegelijkertijd zit je knus door de zitruimtes (hoekjes)

+ Veel gasten uit het buitenland. Roots ontvangt ook heel graag Rotterdammers zelf dus feel free!

+ Personeel is aardig en gastvrij.

Drinken en eten

+ Voor de vleeseters: voor een optimale smaakbeleving wordt vlees gerijpt zoals vroeger bij de boer in de schuur. Dit gebeurt met de dry-agein techniek. Het vlees gaat vervolgens in bananenblad met klei eromheen de oven in en wordt vervolgens uit het klei geslagen en in bananenbladen geserveerd.

+ De koks werken met lokale producten zoals MRY-vlees (Maas, Rijn en IJssel).

+ Koffiebonen van Illy.

+ Prijsindicatie: koffie € 3,00, lunch rond € 10,- en een diner tussen de € 22,50 en € 30,- in.

Wij zijn nu al benieuwd hoe wij Roots aantreffen in een herfstjasje, een reden om Roots minimaal 4 keer per jaar te bezoeken dus!
Deze blog is geschreven door Maaike van der Kaaij en Sarah Goslinga.
Foto’s zijn gemaakt door Annebel Eppinga.

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike