Pillars (Marriot Hotel)

9 november 2016 door

De Weena is in de bloei van haar leven en ligt er mooier bij dan ooit. Na ongeveer tien jaar in een bouwval te hebben gelegen blinkt de straat uit en komt de hoogbouw goed tot z’n recht. Op dit prachtige stukje Rotterdam staan het Centraal Station, het Nationale Nederlanden gebouw, de Delftse Poort en natuurlijk de statige Millenniumtoren (nummer 6 van de hoogste gebouwen in Rotterdam). Een imposant en indrukwekkend gedeelte van onze wereldstad!

Chique en relaxed

Restaurant Pillars, onderdeel van het Marriott Hotel, ervaren wij als chique en relaxed. Chique door het hoge plafond, pilaren en mooie bekleding en relaxed door het huiselijke interieur, aardige personeel en loungemuziek. Het is een beetje alsof je de moderne versie van Grand Hotel (serie op Netflix, must-see!) binnenstapt.

Het handelsmerk van Marriott Hotel wereldwijd is dat er een eyecatcher moet zijn in de lobby. Om deze reden heeft de manager van het Marriott Hotel Rotterdam gekozen voor een geweldige bar en een prachtig restaurant direct naast de lobby. En dat is goed gelukt, de grote bar in de lobby valt op, we zien veel zakenmannen hun jenevertje drinken.

Opgelet, Gin Tonic is passé, het is namelijk het jaar van de jenever! Wij mogen een nieuwe cocktail uitproberen, deze bestaat uit KETEL1 jenever, Pinky Rose (handgemaakte Spice Lemon siroop) en limoen. Lekker! Gastheer Kevin vraagt of wij een naam kunnen verzinnen: Pillar’s Spicy, Pillar’s Gun, Pillar’s Base… iemand een suggestie?

Drinken & eten

+ Het eten is kwalitatief goed. Sarah, de enige flexitariër van het gezelschap krijgt eendenborstfilet met venkelsaus en truffelaardappeltjes. Annebel en Maaike een lobs american met salsa tomaat en kruiden en gebakken rooseval aardappeltjes.

+ Toetje: de enige echte Trifle, een nagerecht uit de Engelse keuken. Vroeger werd in de Bed and Breakfasts in Ierland en Engeland veel gebakken voor de gasten. Op zondag werden de restanten van de taarten in een grote bak gedaan met daarover een likeur of alcoholhoudende drank. Met als topping een chocolademousse. Een Trifle is dus eigenlijk een opeenhoping van alle restjes. Wij zijn niet vies van wat lekkere restjes, dit is een aanrader!

+ Wat drinken betreft is er een ruim aanbod aan wijn, cocktails en whiskey. Wat je nog meer kunt bestellen bij Pillars lees je op de menukaart.

+ Prijsindicatie: borrelhapjes vanaf € 3,50, voorgerechten vanaf € 7, gegrilde/hoofdgerechten vanaf € 16,50.

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+ Bekijk de website en Facebook van het Marriott Hotel.
+ Locatie: Weena 686, tegenover Rotterdam Centraal Station
+ Bereikbaarheid: op loopafstand van Rotterdam Centraal Station (bereikbaar via trein, metro en tram)
+ Openingstijden: zondag t/m donderdag 15.00 – 01.00, vrijdag & zaterdag 15.00 – 02.00.

Ambiance

+ Het interieur is stijlvol en chique.

+ De lobby is een eyecatcher en er is een mooie bar.

+ Vriendelijk personeel.

+ In het hotel en in Pillars vind je veel zakenmannen. Pillars heeft een statig doch informeel karakter. Mocht je een zakelijk diner hebben of wil je chic een drankje doen: bij Pillars kan je terecht!

– Kindvriendelijk: als je hier gaat eten kun je beter een oppas voor de kinderen regelen.

Goed gevuld, met name dankzij de witte chocolade room uit het toetje, genieten wij nog wat na in de lobby en bij de bar. Een ding is zeker, als wij later succesvolle zakenvrouwen zijn nemen wij onze klanten mee naar deze plek. Aan het werk dus!

Deze blog is geschreven door Maaike & Sarah
Fotografie door Annebel Eppinga

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike