Juffrouw van Zanten

21 juli 2017 door

Een efficiënte, gezellige en rustgevende plek met verstopte ‘gadgets’. Deze nieuwe hotspot is ontstaan vanuit een eigen behoefte van de eigenaresse.

Relaxen met de kids

Juffrouw van Zanten is opgericht door Judith van Zanten. Judith komt uit een onderwijsfamilie en heeft drie jonge kinderen. Ergens zitten waar kinderen rustig kunnen spelen, dat wil elke ouder! En zo ontstond Juffrouw van Zanten, vanuit eigen behoefte; een plek waar kinderen zich kunnen vermaken zodat je als ouder rustig kunt genieten van een bakkie of borrel.

Werkelijk overal aan gedacht!

Zodra we Juffrouw van Zanten binnenlopen valt het ons op dat overal over is nagedacht; verplaatsbare kinderstoelen, duurzaam, milieuvriendelijk en makkelijk schoon te maken speelgoed, een gezinstoilet en banken met verschuifbare tafeltjes. Je kunt hier op je eigen manier genieten van je koffie, je wijntje of wat heerlijke hapjes. Juffrouw van Zanten is te omschrijven als een efficiënte, gezellige en rustgevende plek met verstopte ‘gadgets’. “Iedereen die hier komt eten of drinken moet zo min mogelijk last hebben van spelende kinderen,” vertelt Judith. Zo kun je in iedere tafel een speelgoeddoos installeren en hoeven kinderen niet op ontdekkingstocht naar speelgoed in het café. Tevens zijn er overal stopcontacten zodat je ook gemakkelijk kunt flexwerken. De locatie is dus geschikt voor allerlei publiek!

Gemêleerd publiek

Als wij op het terras zitten komen we tot de conclusie dat het concept geslaagd is. Om ons heen spelen een paar kinderen in de zandbak en verder is het publiek gemengd; een groepje studenten, jonge en oudere mensen. Een groot terras, heerlijk in de zon waar ook alcohol geserveerd wordt. De wijntjes die geschonken worden bevatten geen pesticiden en zijn rijk van smaak. Zwanger of geen zin in alcohol? Alcoholvrije wijn is ook een optie!

Lekker veel variatie

De menukaart is gevarieerd en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale en biologische producten. Het eten bevalt ons goed! Zo kun je ontbijten met een smoothie-bowl, lunchen met een fruit toast, brunchen met een brakke brunch en borrelen met culinaire popcorn. Voor de kinderen is er een speciale kaart met fruitwater, cake party (een cakeje versieren!) en het bento-bordje waarbij je zelf kunt samenstellen welke drie producten er op het bord komen. Handig en lekker!

Geslaagd

Juffrouw van Zanten is een mooie toevoeging aan de oude bekende Lusthofstraat. Het is een ideale en leuke locatie voor een ontbijt, koffie, lunch of diner. Als Kralingers zal je ons hier in ieder geval vaak gaan tegenkomen!

Blog is geschreven door Maaike, Sarah.
De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Iris de Jong

 

Op bezoek bij Juffrouw van Zanten

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike