Pizza's en prosecco in de Pannekoekstraat

22 augustus 2017 door

De Pannekoekstraat is een geweldige straat met mooie cafés, restaurants en speciaalzaken. Je kunt hier ontbijten bij Pierre (een Franse brasserie), Koreaans eten bij Gamasot en borrelen bij Bokaal. Maar er is nog veel meer dan dat, zoals De Pizzabakkers. Wij zijn uitgenodigd om kennis te maken met de unieke pizza’s van De Pizzabakkers.

Pizza’s zoals ze horen te zijn

We hebben Maaike’s baby meegenomen en ook voor de kinderwagen is plek op het terras. Wij bestellen de Campagnola, de Spinaci en een salade met mozarella. Overal kan je wel een pizza eten dus wij zijn benieuwd, wat maakt de pizza bij de Pizzabakkers zo speciaal? De oprichters van De Pizzabakkers zijn in Italië in opleiding gegaan om ervoor te zorgen dat de pizza’s op traditionele wijze worden bereid. Het deeg wordt, volgens oud Romeins recept, minimaal 24 uur gerijpt om de smaak er goed in te brengen. De pizza’s worden gekenmerkt door een dunne krokante rand en inderdaad, de pizza’s zijn heerlijk. De tomatensaus smaakt heel natuurlijk en de producten op de pizza zijn vers. Op z’n Italiaans genieten in centrum Rotterdam, daar zijn wij wel voor in!

Genoeg variatie

Mocht je kinderen meenemen dan kunnen ze een bolletje deeg krijgen om mee te spelen. Jong geleerd, oud gedaan. Je kinderen gaan gegarandeerd thuis ook lekkere pizza’s voor je maken.

Naast de pizza’s staan er op de menukaart salades, antipasta (alle vleeswaren komen uit Toscane), lekkere dolci en een ruime keuze uit drankjes. Niet alleen de pizza’s zijn bijzonder. Laat je vooral verrassen met een bijzondere cocktail van Prosecco of een alcoholvrij bruisend drankje met grapefruitsmaak.

Heerlijk afsluiten

Als de schemer nadert zit de sfeer er op de Pannekoekstraat nog steeds goed in. Wij sluiten de avond af met een affogato, een bolletje vanille-roomijs met hete espresso en een panna cotta met karamelsaus. Terwijl wij naar huis lopen voelen we ons voldaan door de perfecte dosis vitamine D op het terras van De Pizzabakkers in combinatie met het lekkere eten.

Buon appetito! Ciao!

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Iris de Jong.

Op bezoek bij de Pizzabakkers

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike