Maaike en Sarah voelen zich thuis bij De Huismeester

6 november 2017 door

Chris en Roel, onze leeftijdsgenoten uit Rotterdam, kregen eind 2016 het pand van de oude huismeester van het Stadstimmerhuis onder hun hoede. Roel belde zijn beste vriend Chris op en vroeg: ‘Doe je mee?’. Vanaf dat moment besloten zij de voormalig conciërgewoning aan de Meent om te bouwen tot bar. Toen zij een rondje liepen in het gebouw, waar vroeger de huismeester van de stad woonde, zagen zij het meteen voor zich. De woonkamer kon worden omgetoverd tot bar, de badkamer tot (mini)keuken en de slaapkamer tot een ruimte waar je gewoon lekker kunt zitten.

Met passie…

Wij bezoeken De Huismeester op een vrijdagavond. Er heerst een heerlijke vibe op de Meent.  Deze doet zeker niet onder voor de uitgaanssfeer op de Witte de Withstraat. Tussen de bedrijven door neemt Chris de tijd voor ons om op het kleine balkonnetje geïnterviewd te worden. Hoewel, een interview kan je het niet noemen. We hoeven maar een vraag te stellen en Chris praat honderduit met passie over het ontstaan van hún Huismeester.

Spanje in Rotterdam?

Je hebt niet het gevoel dat hier mensen ‘aan het werk’ zijn. Personeel draagt eigen kleding en loopt met plezier de trap op en af om iedereen van hapjes en drankjes te voorzien. Ook onze tafel wordt volgezet met mooie cocktails en smaakvolle tapas. Even wanen wij ons weer in Spanje, waar we allebei hebben gewoond. En wat blijkt, de jongens zijn op inspiratiecursus in Spanje geweest. Dat verklaart de Spaanse invloeden! De combinatie van de Rotterdamse sfeer (niet lullen maar poetsen) met Spaanse invloeden (goed eten) is verrukkelijk, nos encanta!

Thuis zijn op elk moment van de dag

De Meent heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de meest glamoureuze straat van Rotterdam met o.a. mode- schoenenwinkels in het hogere segment. Maar met veel oude en nieuwe  horecagelegenheden zoals Thoms, Dudok, Keet en nu dus ook De Huismeester kan je hier tegenwoordig ook de hele dag terecht voor lekkers, van koffie tot cocktail, van lunch tot late borrel. De Huismeester serveert ook nog eens de beste koffie van de hele Meent, namelijk van Man Met Bril Koffie. Een goede reden om overdag een bakkie te doen bij De Huismeester.

Deze blog is geschreven door Maaike en Sarah. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Iris de Jong.

 

Op bezoek bij De Huismeester

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike